Author Topic: Какъв стил музика харесвате?  (Read 58893 times)

Offline Dain

• Запален по ГТ
  • http://www.bgphoto.net/Dain_1994
    • View Profile
    • http://www.bgphoto.net/Dain_1994
    • Email
Re: Какъв стил музика харесвате?
« Reply #60 on: 11.08.2009, 23:57:26 »
Аврил не знам какво толкова им харесват, на мен лично изобщо не ми харесва, все пее дрезгаво, песните все току забиват-тръгват...това не е музика нейното, но за сравнение с галена, няма какво да говорим...
Аз слушам чалга и хаус и др.Не харесвам рок и черно.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #61 on: 12.08.2009, 13:23:28 »
Така. Всеки има право да слуша това, което му харесва. Колкото и банално да звучи "музиката се приема със сърцето".

Що се касае до рокът и метълът - твърдо съм убеден, че са умряли. Ще дам две доказателства:
1. Колко радиа в София пускат тези стилове и каква им е аудиторията? Има 3 рок радиа в София, а сумарната им аудитория  е по-малка от колкото тази на Витоша. А сметнете още колко радиа за съвременна музика има (от 90-те години до днес). И защо радиа като Енерджи и Витоша, които пускат музика от 90-те не пускат никакви рок песни? Явно е вреден стил.

2. По-важно доказателство - посочете ми през последните 5 години колко рок групи или рок певци са издали албуми и как са се продавали и съответно синглите им влязли ли са в топ 10 на Билборд или други престижни класации? Металика през 2008 г. трябваше да издадат албум. Май се отказаха? Или са издали нещо, за което никой не е разбрал.
нека някоя велика група като Металика, Фейт Ноу Мор, Ейси диси и т.н. да издадат албум и да се впуснат рамо до рамо с Пусикетдолс, Блекайд Пийс, Риана и т.н. Да ги видим. Гарантирам ви, че ще загубят много яко. Освен това ще бъдат издухани и от всяка звезда еднодневка, която с един албум прави 6 милиона продажби - като Леона Люис, която с един хит си продаде албума в милиони копия и после зачезна. После се явиха Кейти Пери, Лейди ГАГА. Такива ще има още много. И винаги албумите ще им се продават в пъти повече отколкото тези на рокм и метъл групите. Те и затова нищо не издават, а живеят на стара слава, което доказва и смъртта на тези стилове. Освен ако не броите Маруун 5 и Сънрайс Авеню за рок групи.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #62 on: 12.08.2009, 14:13:37 »
Това, че не разбираш даден стил музика, не е причина да твърдиш, че той е мъртъв. Не е коректно да сравняваш рок и метъл с комерса, който се шири днес, чийто стил даже е трудно да се определи. Сравни аудиторията на рока/метъла с тази на Кейти Пери. Втората певачка е популярна предимно сред тийнейджърите, а сегашното поколение на нищо не прилича. Със сигурност Nothing Else Matters ще остане за по-дълго в историята от Hot на Inna. Само да вметна, че любимия ти евроденс в последните години не може да се похвали с почти нищо запомнящо се като продукт.
За радиата също не си прав. Едва ли от Къмюникорп щяха да правят ново рок-радио, ако нямаше аудитория.
Витоша беше хубаво радио до 2003-2004. До тогава имаше свой облик и наистина първо пускаше новите хитове. След това стана бълвоч, а днес копира най-нагло схемата на Енерджи. Ако не беше Тройка на разсъмване, щеше да изпадне доста назад в класацията по слушаемост.

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #63 on: 12.08.2009, 14:22:05 »
О моля те тези некадърници да ми ги слагаш на везна с AC/DC! Black Ice (2008) Беше дебютант с 1 място в Билборд... Пък и AC/DC имат хммм над 200 милиона продажби. Така, че просто мълчи. Death Magnetic на Металика пак беше номер 1 в Билборд като излезе миналата година.

А нов рок има предостатъчно не се безпокой... ;)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #64 on: 12.08.2009, 15:12:39 »
Ако това отгоре е вярно, значи все пак са отбелязали някакъв успех. Но ще трябва да проверя.

conecto, не си схванал основната ми мисъл - именно под "мъртъв" имам предвид, че живее на стара слава. Евроденсът във вида, в който го харесвам най-много също е в историята, но има значително място там и се харесва страшно много и днес. Но все пак съществува доста успешно под формата на песни на Cascada, Basehunter и др.(сори но много вече не се интересувам от хитовете на 2008-2009 г.)
Къмюникорп имат 7 радиа - нормално е да пробват да са във всички стилове. Но радио 1 рок им е най-неуспешното от всички. Затова и заложиха на разширение на покритието на Сити, Вероника и Енерджи. И все пак какво ново се пуска по Радио 1 рок?
Личната ми прогноза за това радио е, че при първа възможност, когато СЕМ разреши, ще започнат да му раздават честотите на по-силните си радиа.
« Last Edit: 12.08.2009, 15:18:42 by emo »

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 12.08.2009, 15:38:58 »
Естествено,че Металика издаде Дет магнети,променливо-правия ток също имаха албум.Да 80-те минаха ,рок/метала излезе от мейнстрийма,но продължи да се развива,като минеме през гръндж и колд уйев,хардкор и стигнеме до емо-то(ако щете).последните 20 години се появиха не една и две страхотни групи,Никелбек,Годсмак,да не продължавам.качеството на днес издаваната тежка музика е изключително високо,ако ще и широката аудитория да слуша негърски бози!
http://vbox7.com/play:62b1e763
http://vbox7.com/play:301aa527
http://vbox7.com/play:f8aac669

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #66 on: 12.08.2009, 15:48:21 »
Чудно ми е, че ще се намерят 10 от общо 150те фена на метъла, които да се изкжат тук.
Определението "негърска боза" е пример за "висока" музикална култура. Стилове в момента, колкото си искате - не подценявайте хауса. Аз много не си падам, но това е много популярен стил. Освен него има RnB, поп, или обикновен денс. В общи линии тези стилове преобладават в световен мащаб.
А за България и регетон, етно, както и всичко румънско.

извинявам се, че нямам време да се ровя в нета, но съм убеден, че албубът на Леона Люис е продаван в много повече копия отколкото тези на Металика и другите рок и метъл групи. Същото важи и за албумите на Кейти Пери, Лейди ГАГА, а за албум на Мадона да не говоря.
Тук не слагам Риана, Пусикетдолс, Блекайд, Бионсе т.к. те вадят албум всяка година и е възможно да са с по-малко продажби за всеки един.
« Last Edit: 12.08.2009, 16:25:11 by emo »

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #67 on: 12.08.2009, 17:32:43 »
Теб пък кой те излъга, че качеството на дадено произведение се измерва с продажбите му? А и има една поговорка: "Истински хубавите неща се харесват от малко хора". Пък и всичко е до модата. Ако не беше модно да се слуша чалга или хаус, щеше ли да има толкова много хора, които да ги слушат? А ако медиите, които играят главна роля във формирането на музикалния вкус на населението, издигаха някой стил от рок музиката, както през 90-те правеха с грънджа и ню-метъла? Щеше да стане мода и понеже българите сме едно голямо стадо, всички се водим от максимата: "Ами, щом другите го слушат, значи и аз ще го слушам". Това, че на MTV и Планета не им се струват удобни за пускане между рекламите групи, които свирят екстремен метъл например, не означава нищо.
А и няма друг стил, който да е така отворен към експериментите. Проблемът на комерсиалните стилове е, че всичко е адски клиширано и се прави по учебник, да не говорим, че доста често изпълнителите пеят песни, написани то други хора, вместо да си седнат на задниците и да сътворят нещо свое. Най ми е смешно, като прочета някъде: "В новия си албум еди-си коя певица щяла да изненада..."  :D :D :D Те нея самата са я изненадали преди да влезе в студиото и най-вероятно гласът и да мине през десет милиона ефекти  :D Все пак не мога да не се съглася с теб за Лейди Гага (за която се опитват да ни убедят от разни жълти като п**** вестничета, че не била дори лейди). Момичето си е младо и красиво, пише си само всичко, креативно е и най-важното песните и не са лигави. "Poker Face" си е нещо доста приятно за слушане и е лишено от всякаквите му там лигни: "Оууу, йе-йе-йе, бейби" и т.н.
А, да - Nickelback са едно жалко подобие на рок  :rolleyes:
И накрая... Метълът е склонен да се омеша с чалгата, а чалгата готова ли е да се омеша с метъла? доказателство за първото с долната песен, която сигурно ще се хареса на CKD и останалите любители на сръбското:

Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 13.08.2009, 01:00:55 »
Че те Гергана и Преслава май имаха някакви песни с повече жица в тях "чалгорок"  :P

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #69 on: 13.08.2009, 09:08:01 »
Че те Гергана и Преслава май имаха някакви песни с повече жица в тях "чалгорок"  :P
Преслава има две песни с такова звучене - "Лъжа е" и "Феномен" .

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 13.08.2009, 11:16:51 »
Чувал съм "Лъжа е". Ако продуцентът в студиото беше усилил повечко китарите, а и ако самите китаристи им бяха дали още дисторшън, щеше да стане яко парче. Щеше да бъде яко и Преслава да пееше още по-високо, но с нейния глас нямаше да се получи нищо сериозно - просто не става за рок. Иначе съм хвърлял ухо на много чалга песни с китарни сола (е, не хевиметълски, разбира се), но все още не съм си променил мнението за стила към добро. Чисто и просто гласовете на певиците ми идват мазни, а текстовете безсмислени. Единствените песни от този жанр, които наистина са ми харесали, са "Евалла, Живков" на Панко, която, когато излезе, научих наизуст си я пеех фалшиво под душа, а и текстът и е доста истински; а също и "Кекс" на Симона заради веселия и поетичен кулинарен текст, изпълнен със секс намеци, а и има едно саксофонно соло, което кърти мивки.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #71 on: 13.08.2009, 12:01:49 »
като излезе Лъжа е ,съм пускал интрото на заклети метъли-да знаете само какви групи и изпълнители им родиха главите....и като разберат че пее преслава...песента е хубава,независимо от изпълнителя.
@емо Не си ти човека,който ще даде определени,дали "негърска боза" е пример за "ниска музикална култура"!!! Защото негърската п*кн* не е музика,просто там никой не пее а се нарежда като бабите на село,под някакъв елементарен ритъм.Това е силно казано "стил",където в текстовете се говори за друсанеж,джвобене,херене,козене9допълнете ме ако искате),правене на "генгста" ,убиване с автомат Узи,пръсване на глави с бухалка,а любовните парчета завърват с "фелас,кис йор бичис".Общо взето цялата тематаика на това социялно явление е сама по себе си антисоциялна,по скоро антихуманна и се изпълнява от хора с явна умствена недостатъчност,престъпно минало и бъдеще в затвора!
така че нещо което не е музика,няма как да бъде пример за никса "музикална култура". И Когато даваш подобни квалификации,ще те помоля да ги аргументираш .И за д аняма недоразумения -негърски бълвоч е познатия на всички рап,ако искаш хип-хоп ,ако щеш го наричай "черно".тук не говоря за изпълнители които пеят макар и бидейки черни-Марая Кери,Бийонсе и тн.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #72 on: 13.08.2009, 12:37:54 »
Ок да се разбира, "лош стил на изразяване". Ами и аз мога да почна да говоря, че метълът е бездарно дрънкане на китари, че свирачите не са се къпали от 5 години и са облечени с дънки, които вече са като кюнци от факта, че не са никога прани и т.н.
Но идеята е все пак да водим културна дискусия и затова спестявам тези квалификации, които не съм ги измислил аз.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #73 on: 13.08.2009, 13:17:35 »
като излезе Лъжа е ,съм пускал интрото на заклети метъли-да знаете само какви групи и изпълнители им родиха главите....и като разберат че пее преслава...песента е хубава,независимо от изпълнителя.
@емо Не си ти човека,който ще даде определени,дали "негърска боза" е пример за "ниска музикална култура"!!! Защото негърската п*кн* не е музика,просто там никой не пее а се нарежда като бабите на село,под някакъв елементарен ритъм.Това е силно казано "стил",където в текстовете се говори за друсанеж,джвобене,херене,козене9допълнете ме ако искате),правене на "генгста" ,убиване с автомат Узи,пръсване на глави с бухалка,а любовните парчета завърват с "фелас,кис йор бичис".Общо взето цялата тематаика на това социялно явление е сама по себе си антисоциялна,по скоро антихуманна и се изпълнява от хора с явна умствена недостатъчност,престъпно минало и бъдеще в затвора!
така че нещо което не е музика,няма как да бъде пример за никса "музикална култура". И Когато даваш подобни квалификации,ще те помоля да ги аргументираш .И за д аняма недоразумения -негърски бълвоч е познатия на всички рап,ако искаш хип-хоп ,ако щеш го наричай "черно".тук не говоря за изпълнители които пеят макар и бидейки черни-Марая Кери,Бийонсе и тн.

В рапа се редят глупости. За разлика от възвишената и в никакъв случай не-банална поп-фолк поезия.
Рапърите се правят на гангстери. Гаджетата на чалгаджийките не са мутри. Вечер не пият, не пушат, не се стрелят.

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 14.08.2009, 09:45:44 »
В рапа се редят глупости. За разлика от възвишената и в никакъв случай не-банална поп-фолк поезия.
Рапърите се правят на гангстери. Гаджетата на чалгаджийките не са мутри. Вечер не пият, не пушат, не се стрелят.
Иронията ти е излишна-не ставаш по-убедителен.Чалгата е музика за обикновенния човек-масова култура.Ако искаш нещо елитарно-слушай Нова генерация и Слав де Хрен(или както там се пише).Но да сравняваш с "черно" е безпредметно,защо текстовете в чалгата са предимно за любов ,раздяла и секс,в по-малка степен за пари и коли.Но никъде не се споменава за убиване ,чрез разтрел,не се склонява към масова употреба на наркотици и прочее,както се прави в "черните" текстове.изобщо изключвам това ,че поп-фолк изпълните лите в голямата си част пеят(тук не става въпрос за Андрея,която се кокони) ,докато рап изпълнителите просто не пея.Те "рецитират".Което разбира се не би било лошо ако в лириката им имаше нещо смислено.Дори в любовните им парчета,става въпрос за ку*ки и ку*ви.Нужно ли е да прилагам примери?Ами защо не:
Лил Ким(излежава присъда ако не се лъжа) -песента кимнотайз-пее се"ще те запозная с хидравликата на Ескалейд" -свободно тълкувам като-ще те прегазя.
50 цента-"забогатей или умри опитвайки се"
Лейди Соверейн "Ако ме обичаш-мерси,ако не ме обичаш-е*и се".
А БГ рап? "Ку*ко космата ,хвани ме за тръбата"
"нон стоп,нон сто индийски коноп,мари*хуана за белия ми дроб"
наистина предпочитама преслава и лъжа е,обещание,обичам те и тн песни.
Рапът е антисоциално явление! Той е продукт на едно деградирало общество живеещо в гето и използващо го за реклама на своите продукти(оръжие,наркотици ,проституция) и възпяващо култа към материалното и първично животинското. В сравнение с него и най долната чалга звучи наивно.
И най накрая-колко чалга изпълнители са в затвора?Кондьо(гнусен малцинствен "брат").Други?
А колко рапери-последно световната мегтазвезда риана беше пребита от приятеля си.50 цента го стреляха, да не споменавам знайните и незнайни герои на този жанра,само ще си позволя да добавя и Ванко 1...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #76 on: 14.08.2009, 19:28:22 »
И най накрая-колко чалга изпълнители са в затвора?Кондьо(гнусен малцинствен "брат").Други?
А колко рапери-последно световната мегтазвезда риана беше пребита от приятеля си.50 цента го стреляха, да не споменавам знайните и незнайни герои на този жанра,само ще си позволя да добавя и Ванко 1...

Валдес  :P

Ти сам си го каза- чалга музиката е за обикновения, прост човек...Ако някой е ок да е част от тази група-супер за него, но е факт, че чалгата е музика на нискообразованите и предимно глупави хора. Причината чалга музиката, да не е музика в истинския смисъл на думата е, че изпълнителките на тази музика са всичко друго, но не и творци. Те са консуматорки. Те си плащат за музика, за текст, за клип и не влагат грам идея в реализирането на продуктите си. Разбира се, че сигурно има изключения, но масата е такава, което автоматично обрича целия жанр. Проблемът на чалгата е, че не се залага на музиката, а на пошлостта, секса...Мадона например може да е всякаква,  но поне е музикант, творец, Лейди ГАГА - същото, Кристина АГилера, Бритни Спиърс, Кейти Пери, Джъстин Тимбърлейк..всички тези, които за Америка за чалга, точно както за нас са Ивана, Камелия или Глория са истински музиканти, а не позьори..Те са талантливи, идейни и се развиват. Те не разчитат само на продуцента си, а на собствената си глава.

Докато чалгаджийките не проявят творчество, никой няма да ме накара да променя мнението си за тях. Затова и единствената чалга певица, която е спечелила уважението ми е Ивана. Жената освен, че пее наживо, е истински музикант. Пък и говори добре. Ще я видим и във вторник по БТВ, когато ще води Сутрешния блок от 8 до 9. :)

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #77 on: 14.08.2009, 20:30:27 »
Докато чалгаджийките не проявят творчество, никой няма да ме накара да променя мнението си за тях. Затова и единствената чалга певица, която е спечелила уважението ми е Ивана. Жената освен, че пее наживо, е истински музикант. Пък и говори добре. Ще я видим и във вторник по БТВ, когато ще води Сутрешния блок от 8 до 9. :)
Ще стана в 07:00 за да го гледам .  :)
« Last Edit: 05.03.2010, 21:36:20 by difian »

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #78 on: 14.08.2009, 21:17:23 »
Брей Ивана в BTV.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 05.03.2010, 20:25:45 »
Аз слушам чалга.Любимите ми певици са: Андреа, Преслава, Галена  :D
Харесват ми също (те всички ми харесват де): Ивана, Мария и Глория, но тях по-рядко ги слушам.