Author Topic: Какъв стил музика харесвате?  (Read 58903 times)

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Re: Какъв стил музика харесвате?
« Reply #160 on: 14.01.2015, 01:04:41 »
И все пак все още ли съм единственият тука, който не се качва на масата като се напие? :D
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline todorow_211

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #161 on: 14.01.2015, 04:05:16 »
Окей ясно ми е, че за някои хора аз съм заблуден и какъв ли още не само за това, че съм малко по-различен, ама вече мисля да приключа с публикациите си в тази тема, защото просто няма смисъл.Уважавам мнението на всички и се извинявам, ако съм засегнал някой като най-вече това важи за един човек от моя квартал. :)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #162 on: 14.01.2015, 07:45:17 »
И все пак все още ли съм единственият тука, който не се качва на масата като се напие? :D
Явно,  някои просто не се напиваме :P

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #163 on: 14.01.2015, 08:04:34 »
Окей ясно ми е, че за някои хора аз съм заблуден и какъв ли още не само за това, че съм малко по-различен, ама вече мисля да приключа с публикациите си в тази тема, защото просто няма смисъл.Уважавам мнението на всички и се извинявам, ако съм засегнал някой като най-вече това важи за един човек от моя квартал. :)
Доживях човекът с чалгата да се извинява на метълите, че е различен :-D
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline зетко

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #164 on: 14.01.2015, 19:35:13 »
То всеки е различен по своему, което си е нормално и няма нужда от извинения.
Просто исках да обясня на колегата, че се е заблудил, мислейки си, чалгата прави купона. Да, за някои е така, ама други се забавляват и без чалга и хич даже не им и липсва.

Явно не се напиваш достатъчно :devil:

Offline RokliOnline

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Рокли Online
« Reply #165 on: 04.04.2015, 20:56:52 »
Слушам почти всичко, но не слушам чалга.

Offline radley

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #166 on: 16.05.2015, 01:37:19 »
И аз слушам почти всичко, но най-много ми харесват стиловете поп и поп-рок. Рок баладите също ми допадат. Метълът ми е твърде тежък и драматичен, а чалгата - твърде лека. В тийн годините слушах чалга, но сега предпочитам съвременните поп хитове. В един момент се оказа че пускам "мутето" и гледам само клиповете, а това не е харесване на музиката като такава. Фолкът отдавна не може да ми предложи това, което поп музиката ми предлага. Предпочитам хитовете на Михаела Филева, Дивна, Рафи, Пинк, Майли Сайръс, Рияна, Питбул, Фарел Уилямс, Джъстин Тимбърлейк, One Direction и още много други. Лейди Гага също ме изненада приятно преди време с Applause. На тези изпълнители изобщо не им следя клиповете и изявите в медиите, важното е че като ги пуснат по радиото ми правят кефа. Това между другото ме направи отворен към всичко. Преди като научавах за новите песни чрез клиповете по телевизията щях да оплюя песен на която видя Майли или One Direction. А сега просто като чуя някоя хубава песен тя ми харесва, без значение кой е изпълнителят. Много хора се кефят на песни на Майли, One Direction, Рафи и Богомил, но не знаят че са техни. Затова и вече не следя видеоклиповете. Така оценявам самата песен, а не клипа и това кой е изпълнителя. Преди три години нямаше да го кажа, но в последните две години има невероятни хитове от изброените и още много други. Искам да кажа че много хора съдят изпълните по визията и това че тийновете ги харесват и ги оплюват, а като пуснат някоя тяхна песен по радиото се кефят, защото не осъзнават кой я изпълнява.
« Last Edit: 19.05.2015, 10:15:52 by radley »

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #167 on: 22.05.2015, 10:38:12 »
Аз от близо 2 години слушам почти само полска поп и рок музика, понеже имам голям интерес към полският език, култура и история.Преди това имах уклон към Българската естрада от всички нейни периоди, нашенските рок банди от 70-те и 80-те, автентичният български фолклор(не днешните чалгализирани версии) и съвременната поп музика от началото на XXI век. В течение на времето изслушах всичко, което някога е издавано от тези жанрове в страната, на компютъра вкъщи си бях направил една огромна обща дискография на любимите ми стилове българска музика, но целият ми труд отиде на вятъра заради някакъв коварен вирус...Положителното от всичко това е, че в определен момент от живота съобразно емоционалното ми състояние в главата ми прозвучава най-подходящата песен, която изцяло съответства на мига :)За мен е много важно при слушането да ми допадне текстът на песента, по смисълът и емоционалният заряд, който носи , а ако предизвиква размисъл още по-добре.Качественият текст е не по-малко важен от сполучливата мелодия и аранжимент, без него удоволствието от слушането ще бъде неосъзнато, а аз не си падам по такива усещания...
От полските поп изпълнители най-добро впечатление ми правят  Sylwia Grzeszczak(Силвия Гжешчак), Jula -Julita Fabiszewska, Kasia Cerekwicka, поп групата Goya и отчасти Ewelina Lisowska и Ewa Farna.От рок групите имам  едноличен фаворит- O.N.A. и тяхната солистка Agnieszka  Chylińska, коятo от години развива самостоятелна кариера.
« Last Edit: 01.08.2016, 21:57:20 by София 100 »
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 344034812
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #168 on: 15.08.2016, 16:00:38 »
Аз в контекста на дискусията да кажа, че немога да понасям музиката на Криско и не знам дали има по-голям антиизпълнител в България.

Има, има, онази курв@ Герито Никол. Тази проста пръчка като излезе където и да е, съм си мислел, че е надрусана, поради факта, че винаги се хили невъобразимо на всичко. Като застане до Криското, все едно гледаш първи клас на някое помощно училище. Лика прилика. Идолите на ... младото поколение.  :blink:

Относно чалгата - тя е музиката на народа, на масата. Преди време някой беше казал, малък но за сметка на това изключително прост народ. Разбира се, ако нямаше маса, нямаше да я има и чалгата, но няма как да се получи.
Не ми пречи, стига да не ми я натякват, което пък е изкключително рядко, като се има на предвид, колко прост народ ме заобикаля.

Изключения винаги има, интелигенти хора слушащи жанрове, които са запазили звученето на класиката, като я преплитат със съвременни стилове.

Слушам основно соул, рок, класическа.
Непоносимост към чалгата и хората с чалга душа. .
« Last Edit: 15.08.2016, 20:39:39 by It_s_Real »

Offline nokia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #169 on: 15.08.2016, 17:14:08 »
Аз лично слушам поп-фолк, най-вече защото съм отраснал с тази музика! Е..слушам поп и рок, но само като съм в настроение за такава музика.
« Last Edit: 15.09.2017, 06:55:59 by nokia »

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #170 on: 15.08.2016, 17:37:51 »
Нищо лошо няма в чалгата. В повечето случаи развратът е в клиповете, а не в песента. На мен лично ми е по приятно да си слушам поп-фолк и сръбско, отколкото повече от рап песните, в които се пее за омраза, престъпления и т.н. Разбира се харесвам и рок, аренби...

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #171 on: 15.08.2016, 20:45:02 »
Мога да ти обяснявам с часове, колко лошо има в чалгата, обаче няма да разбереш. Чалгарите не разбират.

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #172 on: 15.08.2016, 21:31:49 »
И мен не ме кефи Гери-Никол като певица, просто защото R&B-то ми е адски мазно и неслушаемо. Поне преди беше хубава външно, но и нея не я е подминала манията да си налива ботокс в джуките, та вече и за гледане не става толкова. Затова пък има едно много сериозно предимство пред поне 90% от чалгарките и то е, че реално може да пее, а в музиката това е доста съществено и поради това съм склонен да я толерирам, стига да не ни я натрапват като модел за подражание.

Относно текстовете за омраза и насилие - зависи как са направени. Има разлика между текст на Шамара, където се пее: "Един ден се напих, а после се сбих и главата на един смотаняк аз разбих" и насилието се представя като нещо яко, което те прави по-вървежен или нещо такова и между текст, където омразата е обяснена по някакъв начин и какво я е провокирало. Текстовете за любов са станали прекалено тривиални и неискрени и по-скоро ги приемам с презрение, защото младите се учат, че любовта е просто някакво нещо, за което се пее в музиката, а това, което наистина е важно, е да е**ш и да бягаш. Виж, омраза, презрение и тем подобни негативни чувства са най-чистото нещо, което човек може да изпита и няма нито един, който не е бил обземан от тези чувства поне веднъж. Когато аз бях тийнейджър (а и не само, тъй като не съм се променил особено оттогава), агресивната музика ми помагаше много да се справя с разочарованието от заобикалящата ме среда и от конкретни хора. При такива ситуации една приповдигната песен с любовен текст би имала обратен ефект върху мен и по-скоро би ми се приискало да строша уредбата/лаптопа.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #173 on: 15.08.2016, 22:58:51 »
Ето един качествен текст за любов

Small a speck in the wide blue sea.
'Tis the last of all the land.
A dweller upon our lonesome isle, the last lonely man

On weary nights under stars
he'd ofteп lay and gaze.
Up towards the moon and stars,
The sun's dying haze.

Time and again Orion's light
filled our man with joy.
Within the belt he'd see his love
remembering her voice.

Such is life upon the isle
of torment and woe.
One day good, one day bad,
And some days even hope.

The light at the end of the world
burns bright for mile and mile
Yet tends the man its golden glow
in misery all the while.

For fifty years he stands and waits atop the light alone.
Looking down upon his isle the Gods have made his home

A deity felt sympathy
and threw our man a light
- 'Your woman you may see
again for a single night'.

- 'I'll tend the light for one more night
with the woman whom I love',
screamed the man with tearful eyes
to the deity above.

And so it was that very night
his lover did return.
To his arms and to their bed
together they did turn.

In deepest love and lust for life
entwined they did fall.
Lost within each other's arms they danced

Her hair, long and black,
The dark beauty of her eyes.
Olive skin and warm embrace,
her memory never dies.

Agony, like none before,
was suffered by our man.

Anger raged and misery too
like nothing ever before.

His sacrifice was not so great,
he insists upon the world.
Again he would crime, again he would pay,
for one moment with the girl

Long was the night filled with love.
For them the world was done.
Awoke he did to brightest light,
his woman and life had gone.

To his feet he leapt, to the sea he looked.
To the lighthouse on the stone.
The price is paid and from now on
he lives forever alone.

Fifty years have passed since then
and not a soul has he seen.
but his woman lives with him still
in every single dream.

Tis sad to hear how young love has died
to know that alone someone has cried.
but memories are ours to keep.
To live them again, in our sleep.

Иначе много от текстовете на любимите ми песни са с тема упадък, апокалипсис, самоунищожението на човешкия род, смърт, болка, страдание, отчаяние, изгубена вяра, изгубена надежда, презрение и т.н. има и откровено насилие. :)
« Last Edit: 15.08.2016, 23:03:22 by V.Peichev »

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #174 on: 16.08.2016, 01:38:54 »
Мога да ти обяснявам с часове, колко лошо има в чалгата, обаче няма да разбереш. Чалгарите не разбират.
Моля те само да не прибързваш със заключенията, кой е чалгар и кой не. Аз слушам само стойностните поп-фолк песни, в които се пее за нормални неща. Правим изключение от кючеците, в които се пее за мятане на салфетки, секс и глупости. (ето това е чалгария) Колкото и да ви е яд, за жалост доста от чалга певците, пеят сто пъти по-добре отколкото Гери-Никол, или любмият на всички Криско...

Offline It_s_Real

• Маниак
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • extrahost.BG
    • Email
« Reply #175 on: 16.08.2016, 08:58:27 »
Аз слушам само стойностните поп-фолк песни...

Велико!  :D :laugh:

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #176 on: 16.08.2016, 11:36:40 »
Няма какво да коментирам повече. Просто, когато си на мнение, че даден стил е гаден, остава само да хейтваш хората, които го слушат. Изкарвате го, така че всеки, който го слуша, вече е деградирал. За ваша огромна жалост, колкото и да е велико, стойностни поп-фолк песни има!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #177 on: 16.08.2016, 12:54:41 »
Няма какво да коментирам повече. Просто, когато си на мнение, че даден стил е гаден, остава само да хейтваш хората, които го слушат. Изкарвате го, така че всеки, който го слуша, вече е деградирал. За ваша огромна жалост, колкото и да е велико, стойностни поп-фолк песни има!

Именно. Аз понеже ненавиждам хард рока и метъла, мога да почна да пиша романи що за простотия е с много, много примери. Но това е моя гледна точка, която изпозлвам за защита, когато някой ми каже, че евроденсът, поп от 90-те или съвременните хитове, които се пускат по най-слушаните радиа не били музика.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #178 on: 16.08.2016, 15:25:19 »
Именно. Аз понеже ненавиждам хард рока и метъла, мога да почна да пиша романи що за простотия е с много, много примери.
Дай няколко примера, много ми е любопитно какво ще измислиш.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #179 on: 16.08.2016, 15:55:42 »
Именно. Аз понеже ненавиждам хард рока и метъла, мога да почна да пиша романи що за простотия е с много, много примери.
Дай няколко примера, много ми е любопитно какво ще измислиш.

Обикновено действам контра. Смисъл - каквото се каже за моята любима музика като псувни и бълвочи ги връщам към други стилове. На мен нещо може да не ми харесва, да не го понасям, но си пазя мнението за себе си. Така преди време обяснявах как огромна част от музиката е чалга - независимо къде се прави. поводът беше, че съм слушал румънски хитове, които били чалгарски. А аз ги сравних като текстове и като звучене например с Flo Rida - Whistle, песни на Chris Brown, Major Ali и др. А за метъла и хард рока - не е достатъчно слушана и известна музика в България, за да мога да вникна дълбоко в нея. А без достатъчни наблюдения не мога да се изкажа точно.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/