Author Topic: Какъв стил музика харесвате?  (Read 58909 times)

Online 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
Re: Какъв стил музика харесвате?
« Reply #100 on: 08.05.2011, 14:11:23 »
На мен най-много ми харесва  т.нар. българска естрада в периода от 60-те до началото на 90-те години.За това време са сътворени едни от най-хубавите български песни-''Вървят ли двама" на Мария Нейкова,''Ти сън ли си" и "Да вярвам ли" на Лили Иванова,''Eдна българска роза" на Паша Христова ,песните на ''Щурците","Сигнал","Диана Експрес",чудесните шлагери на Леа Иванова,хитовете на В.Найденов,Мими Иванова,Маргарита Хранова,Роксана Белева и много други.След естрадата харесвам най-много български народни песни и по-специално родопските,изпълнявани от невероятни таланти,като Радка Кушлева,Валя Балканска,Янка Рупкина,Надежда Хвойнева,Бойка Присадова и др.
За естрадата и аз я слушам с удоволствие  :) . Има не една и две вечни български песни и велики изпълнители, текстописци и композитори, които никога не трябва да бъдат забравяни. Жалко, че още не са се родили толкова ярки личности, каквито е имало по онова време и сегашната поп и рок музика, въпреки че също има някои супер яки парчета, бледнее пред успехите на естрадата ;) . 
Бледнее друг път. Рок и Поп песните според мен са много по-добри от българските песни, но всеки има право на лично мнение. Аз не харесвам чалга и българска музика, но това не значи, че другите хора трябва да не харесват тези стилове музика, но да се казва, че Рок музиката бледнее пред българската музика вече е прекалено.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #101 on: 08.05.2011, 14:19:04 »
Моля за извинение, ако съм заблудил някой. Просто сравнявах естрадата с българската поп и рок музика след 1989 година ( наследничката на естрадата).Не говорих за поп и рок музиката въобще.   И аз харесвам песните на Графа , Любо, Дичо, Мария Илиева,  Белослава и ги слушам. Но в сравнение с Лили Иванова ( на младини   :D ), Емил Димитров,Паша Христова те бледнеят.  Съвсем дуго ще е ако сравним нашата си естрада със световната поп и рок музика.

« Last Edit: 08.05.2011, 14:24:23 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Online 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #102 on: 08.05.2011, 14:30:19 »
Моля за извинение, ако съм заблудил някой. Просто сравнявах естрадата с българската поп и рок музика след 1989 година ( наследничката на естрадата).Не говорих за поп ирок музиката въобще.   И аз харесвам песните на Графа , Любо, Дичо, Мария Илиева,  Белослава и ги слушам. Но в сравнение с Лили Иванова ( на младини   :D ), Емил Димитров,Паша Христова те бледнеят.  Съвсем дуго ще е ако сравним нашата си естрада със световната поп и рок музика.

Просто исках да кажа, че AC/DC, Metalica, Rammstein,Pitbull, Nana и т.н. за мен са по-добри.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
« Reply #103 on: 08.05.2011, 14:38:40 »
Най-обичам да слушам класическа музика,и по-точно пиано концерти. Иначе,слушам всякаква.Фолклор,метъл,рок,ретро,БГ,dream trance,мюзикъл.Чалга само когато ми е много изнервено,но иначе я мразя много.
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline diamond

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #104 on: 04.06.2011, 09:48:16 »
Аз слушам рок и метъл, любимите ми групи са Rammstein, Metallica, Rainbow, Iron Maiden и Judas Priest ;D

Offline ari_91

• View Profile
« Reply #105 on: 30.06.2011, 13:50:18 »
Слушам хип хоп, поп, рап.  :P Любими изпълнители са ми: - Pitbull, J Lo, Katy Perry, Lady Gaga, Chris Brown, Flo Rida, Rihanna, Ne-Yo и други  :)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #106 on: 30.06.2011, 13:56:27 »
Всичко без чалга, опера и ориенталски ;)

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #107 on: 30.06.2011, 23:43:36 »
,....песните на ''Щурците","Сигнал","Диана Експрес",чудесните шлагери на Леа Иванова,хитовете на В.Найденов,Мими Иванова,Маргарита Хранова,Роксана Белева и много други.....
"Щурците" са моите фаворити от българските рок групи. И не само заради музиката която правят, също така и заради самия Кирил Маричков, който е способен да те вдигне от стола по всяко време, за да запееш песните заедно с него.

А какво ще кажете за Георги Христов?
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #108 on: 01.07.2011, 09:19:11 »
Георги Христов има много силен и мощен глас. Също така той е изпял едни от най-хубавите и  непреходни песни в българската музика ( "сезони" ; " илюзия" ,  дуетите му с Роси Кирилова ). Но за мен най-великия певец си остава Емил Димитров  :rolleyes:
R.I.P  Ikarus 280

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #109 on: 01.07.2011, 10:05:20 »
Георги Христов ми беше един от любимите изпълнители, когато бях дете - края на 80-те и началото на 90-те г. За съжаление обаче той си преработи почти всички песни и в момента ако тръгна да ги свалям от нета, всичките не са в оригиналния си вариант. Лично за мен това е огромна глупост, но беше направена от страшно много БГ звезди - на Киора Вярвам в теб никъде я няма в оригинала, на Сигнал също почти всички песни са с друго звучене. И дефакто по медиите, където ги пускат не са във вариантите, в които аз ги харесах.
« Last Edit: 03.08.2011, 07:00:53 by difian »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #110 on: 30.09.2011, 11:46:53 »
Класическа музика, поп-фолк, естрада, сръбско, гръцко и фолклор. В чалгата ме дразни прекомерната употреба на припева  Лей Лей, който е много популярен в румънските песни. Нима румънците имат по-добра музика от нас, че да ги имитираме?! :angry:
Иначе за мен най-добрата певица в България е Лили Иванова, не сме имали и надали скоро ще имаме такъв глас.
« Last Edit: 12.01.2013, 15:51:50 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #111 on: 30.09.2011, 12:06:56 »
Определено румънците в момента имат много по-добра музика от огромна част от държавите и не случайно купища певци отидоха в Румъния, за да запишат свои песни, вкл. и нашата Деси Слава.
А песните на Inna, Deepcentral, Fly Project, Alexandra Stan, Radio Killer са хитове във Франция, а предполагам и в още много други държави. Та в този ред на мисли, след като румънската музика претърпя такава еволюция вече много ми харесва, заразлика от преди 3 г., когато излизаха помиите на Моранди.

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #112 on: 30.09.2011, 12:15:57 »
Съгласен съм с теб, имах предвид чалгата (пусни Taraf и виж сам), грешно съм се изразил. :)
« Last Edit: 30.09.2011, 12:18:10 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #113 on: 30.09.2011, 13:36:24 »
ААА, слаба музикална култура от моя страна, изобщо не знаех, че и румънците имат чалга.

Offline abs111

• View Profile
« Reply #114 on: 30.09.2011, 14:41:46 »
Е имат,Андреа все от там си "взима" песни.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #115 on: 30.09.2011, 15:55:03 »
Сега някои ще ме обяви за луд, обаче снощи присъствах (беше лична покана) на представянето на втория албум на Драго Чая :D :D. Да си кажа останах доволен от някой от парчетата  му, харесаха ми "Страх" и "Ако си ангел".

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #116 on: 30.07.2012, 04:13:05 »
Харесвам класически рок, хард-рок и някои поп парчета.

Offline ziu_

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #117 on: 06.08.2012, 23:41:03 »
Ами предимно западен поп и рок от 80-те и новия век (без 90-те). Но ми харесват и някои доста стари песни като "Песен моя, обич моя" - за мен това е една от най-хубавите български песни ако не и най-хубавата (а аз по принцип не харесвам българска музика) и определено мисля, че ако беше издадена в чужбина щеше да стане световен хит. :) Не знам защо хората подценяват Данчето Христова.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
« Reply #118 on: 08.08.2012, 17:38:47 »
Почитател съм на музиката отпреди 1990-та година, рядко слушам нови парчета, но се случва и да има такива, които да ми допадат донякъде. Абсолютен противник съм на чалгата, това е едно от нещата, които мразя най-много въобще. Харесвам диско от 70-те и 80-те, поп парчета от онези години, също така по-стар хард рок. Фен съм и на Франк Синатра, Елла Фиджералд, Би Би Кинг, Бинг Кросби, Луис Армстронг, макар тези имена да не означават нищо за съвременната младеж.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.

Offline did_ko

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #119 on: 08.08.2012, 19:04:57 »
Парчето "Дим да ме няма" определено ме впечатли. Някак си звучи доста забавно, хумористично.