Сигурен ли си, че искаш индивидуални сметки? Я се върни и ми прочети поста за Америка
У нас и в момента не стигат парите за операции, плащаш си всички консумативи, болничен престой и т.н., а и почти винаги се плаща под масата още. Има доста случаи на бедни хора, които не са имали възможност да си платят, въпреки че имат осигуровки, и са умирали в болниците. За скъпи и сложни операции държавата не дава нито лев.
Ако ги бях спестявал тия пари в депозитна сметка, вместо да ги давам на здравната каса, щях да мога да си позволя доста по-добро лечение (ако се наложи). В момента, примерно, трябва да посетя очен лекар, но как да отида, като личната ми лекарка все няма достатъчно направления? Отделно, че трябва да си изгубя половин ден да чакам пред кабинети.... Хубаво, че някои фирми се сещат да правят допълнително здравно осигуряване. Преди като работех в Адеко и те бяха сключили договор с Дженерали, отиваш, когато ти трябва лекар, в медицинския им център, няма чакане... Замислям се дали сега сам да не си плащам допълнителни здравни осигуровки, поне да знам, че има кой да ме лекува. Но тия здравни вноски, които отиват за държавната здравна каса, потъват в една бездънна яма, почти нищо добро не виждам насреща