Author Topic: Какво работите ?  (Read 43580 times)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Какво работите ?
« Reply #40 on: 17.01.2011, 16:04:32 »
Защо се отказа от такситата ?
Не ми хареса, хората не са читави и като цяло професията.
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #41 on: 22.01.2011, 14:10:26 »
Аз плащам заплати :) нещо като междинно ниво мениджър в туристическа фирма, стопанисваме няколко обекта, отговарям за целия персонал и дейността му и куп администрастивни глупости. Под мене има 25 души, над мене - двама шефове и акционери.
Преди работех в новините на Нова телевизия над 4 години, работил съм и година като администратор в хотел.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #42 on: 09.05.2011, 22:19:37 »
Аз плащам заплати :) нещо като междинно ниво мениджър в туристическа фирма, стопанисваме няколко обекта, отговарям за целия персонал и дейността му и куп администрастивни глупости. Под мене има 25 души, над мене - двама шефове и акционери.
Преди работех в новините на Нова телевизия над 4 години, работил съм и година като администратор в хотел.
А ти как се казваш? :1eye: :1eye: :1eye:

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
« Reply #43 on: 04.11.2012, 01:54:43 »
Все още съм ученик. :graduated:

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #44 on: 04.11.2012, 09:19:43 »
Ученик в 12-ти клас. Най-добрия клас. :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #45 on: 04.11.2012, 12:31:08 »
Все още съм ученик. :graduated:

Ученик в 12-ти клас. Най-добрия клас. :D

Каква прекрасна възраст ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline Mitety Wee

• Маниак
  • Най-добрият - 2041 :)
    • View Profile
    • Email
« Reply #46 on: 04.11.2012, 13:37:26 »
Ученик в 7-ми клас. Най-гадния клас.  :( :D
Тм. депо Красна поляна
тм. мотрис № 2041
тм. линия 10

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #47 on: 04.11.2012, 13:48:16 »
Гаден, гаден, но важен! Сега тази година можеш да решиш какъв ще бъдеш и какво ще учиш. Ако решиш да учиш в елитна езикова гимназия, няма да сбъркаш, след това можеш да продължиш да учиш, можеш и ватман да станеш,  можеш висше да учиш, можеш да започнеш да работиш нещо, но ако започнеш да учиш в някое обикновено училище, то ще ти бъде трудно да се издигнеш след това, ако си го решил ;) Казвам ти го от опит. :)
Както сме тръгнали на учебна вълна - 9-ти клас на II ELS :)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #48 on: 04.11.2012, 14:50:31 »
Подкрепян налпълно @Mihailo (от опит :laugh:) :fan:

Сега уча компютърна анимация и програмиране  ;)

Offline Mitety Wee

• Маниак
  • Най-добрият - 2041 :)
    • View Profile
    • Email
« Reply #49 on: 04.11.2012, 15:23:03 »
Знам и благодаря за съвета.  :)
Аз съм се насочил към немската гимназия.
Няма да стана ватман, но искам да изкарам курса, защото искам да мога да карам трамвай. :)
Тм. депо Красна поляна
тм. мотрис № 2041
тм. линия 10

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #50 on: 10.11.2012, 19:49:50 »
Да не излизаме от темата, но не съм съгласен с написаното по-нагоре.  Реализацията се определя най-вече от висшето и от езиците, които владееш. Средното училище ти предоставя единствено възможността да имаш шанс да влезеш във ВУЗ и да завършиш.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #51 on: 10.11.2012, 22:10:14 »
Да не излизаме от темата, но не съм съгласен с написаното по-нагоре.  Реализацията се определя най-вече от висшето и от езиците, които владееш. Средното училище ти предоставя единствено възможността да имаш шанс да влезеш във ВУЗ и да завършиш.
Едно време ни разказваха една метафора за стената и как всяка тухла в нея е важна... Та всичко е навързано и значимо за крайния резултат!

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #52 on: 10.11.2012, 23:27:02 »
Не спирай да преследваш мечтите си! Ако искаш да си ватман, защо пък не? Ако искаш да учиш, запиши и висше, но нещо, което наистина да е приложимо в днешно време и може да ти свърши някаква работа, а не да се превърнеш в поредния висшист, записал ей така нещо, само за да има диплома в рамка, която никога няма да му послужи. Поинтересувай се и от статистики-ето например сега много голям процент, около 60% записват хуманитарни науки, а едва 10% от обявените работни места изискват висше образование  хуманитарна наука, от друга страна, малко завършват нещо техническо като %, а такива се търсят.

Ама ако е само за дипломата-по добре като завършиш 12-ти клас си хвани докато си млад една сносна работа, работи си сериозно и се развивай там, вместо да завършваш някой от разните нароили се напоследък легитимни и нелигитимни ВУЗ-ове само и само заради дипломата. Особено ако имаш езици и компютърна грамотност, можеш съвсем спокойно да си намериш добра работа още след 12-ти клас. Попринцип обаче около 40-50% от работните места изискват висше. Но навремето имаше една приказка"учи мама да не работиш", гледай да не попадаш в тази група "студенти"

Стряскаща е статистиката, че всек 4-ти млад човек до 30 годишна възраст е безделник, и то не защото не са му предлагали работа, ами защото не искат да започват, даже и да си потърсят. В моята работа все се сбълскавм с такива, които откарат 4-5 дена и се махат. Живота е пред теб, гледай да не попадаш в тази статискита, или хващай след 12-ти клас да учиш нещо сериозно, или някаква по-сносна работа и си работи сериозно. Когато имаш желание за работа, за теб работа винаги ще има, това се усеща веднага от работодателя, дали наистина ти се работи, или си просто ден да мине, друг да дойде.
« Last Edit: 10.11.2012, 23:30:41 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #53 on: 11.11.2012, 08:51:10 »
Едно време ни разказваха една метафора за стената и как всяка тухла в нея е важна... Та всичко е навързано и значимо за крайния резултат!
Така е, но смятам стремежа на някои ученици да се набутват в най-елитните училища за нещо много тъпо. На мен и кварталното даскало ми върши идеална работа, доволен съм от него и смятам, че не ми е необходимо повече. Разбира се, че съм подбирал кое точно училище да избера за да изкарам средното си образование и във връзка с това казвам, че едно прилично квартално даскало може да свърши добра работа.
« Last Edit: 11.11.2012, 09:08:42 by AGENT 006 »

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #54 on: 11.11.2012, 10:33:04 »
Тук си в много сериозна грешка. Едно квартално училище при всички случаи не може да ти осигури образование на нивото на някое от елитните училища. Далеч не е нещо много тъпо да се стремиш към по-качествено образование!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #55 on: 11.11.2012, 10:53:57 »
Не става дума за качествено образование, а за образование на по-високо ниво, без което според мен винаги може, а и това доколко ще е образован един ученик зависи по-скоро от самия него, а не от външни фактори. А като даваш наготово по-"качествено" образование на един ученик не съществува ли риск да го превърнеш във самохвалко без особени качества? И сигурно си мислиш, че като съм в едно квартално даскало което учи на по-ниско ниво е много лесно да се изкарват шестици в количества без да имам нужните качества? Не, определено не е така. Извинете ме за оффтопика.
« Last Edit: 11.11.2012, 11:28:12 by AGENT 006 »

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 11.11.2012, 11:04:30 »
враскар
Какво значи това? Едно квартално "даскало", както ти го наричаш, може да ти даде качествено образование, може и да не ти го даде. Ако ти го даде, добре, ако не ти го даде, лошо, пропилял си 5 години за нищо. Докато в някои елитни училища се набляга на неформалното образование, работа с учениците по техните виждания, техния интелект, както и редуциране на агресията, формиране на личности, които няма да имат нормалното българско поведение и прочее. Знам го, защото уча в елитна гимназия, която извън програмите на министеството се занимава с това, със собствен труд и средства ;) Досега единствено II ELS прави това :)
П.П. Агенте, не се целя да нападам или нещо подобно. Само казвам какви са разликите между едното и другото. Всяко нещо си има предимства и недостатъци, всеки е доволен от своите учители и своите съученици. :)
« Last Edit: 11.11.2012, 11:32:38 by mihailo »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 11.11.2012, 11:14:46 »
Ами нека го дава, щом си доволен остани си така и аз съм доволен и ще си остана такъв до абитуриентския бал. ;) Смятам, че не съм в кое да е квартално даскало и, че ми дава качествено образование, доволен съм от преподаването и от учителите и съм убеден, че това не е хранене на илюзии.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #58 on: 11.11.2012, 11:17:15 »
Е, това "враскар" уби рибата!

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #59 on: 11.11.2012, 14:26:08 »
Трябва да си актуализирам данните, че не съм писал отдавна.

В момента уча магистратура в Техническия Университет Хамбург-Харбург, паралелно с това работя като QA в сферата на SAP в C:1 Solutions GmbH в Хамбург.
« Last Edit: 11.11.2012, 22:35:07 by vesko76 »