Author Topic: Смешни надписи в градския транспорт  (Read 32165 times)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Съжалявам за грешката и не мога, защото го нямам на компютъра.
Та пише
Моля бъдете европейци! не слушайте чалга в превозните средства.
Нямаше ли браузъри, които все пак отваряха такива снимки на кирилица? Моят не я отваря, имам и долнопробната боза Файърфокс, но за подобнна простотия естествено и не очаквах да проработи... Та някой, ако може, да я свали и да я качи на латиница, или да я прати на админите и модовете да редактираме мнението на Емо, или на него му я пратете...

Иначе си личи, че не е като оригиналния надпис, но пак е досадно да я гледаш така малка.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Съжалявам, но аз съм я махнал от телефона, на компютъра, и след като я качих я изтрих и от компютъра. Поне за следващия път ще запомня първо да сменям имената на латиница, сега ми беше втората грешка.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Това сигурно е дело на неизвестния автор, който е издраскал района на басейна в Дианабад с подобни надписи против Сидеров и "Атака".
Както и цялата Рила планина, чак до вр. Мусала и отатък.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Това нещо е доста разпространено из Младост. Има го поне в няколко автобуса и в единия асансьор на метрото.

Offline Стререомонокъл

• Запален по ГТ
    • View Profile
Преди години в един 11 Г-5 по 72 пишеше с блажна боя "не бараи"
Нация от лошо гледащи директори

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Един шофьор в Бургас (от времената, когато водачите продаваха билети в автобуса), беше лепнал със шаблон на стъклото си надпис "УТРЕ ВОЗЯ БЕЗ ПАРИ" :D
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Кой ли е виновен за правописните грешки на унгарците на времето, когато все още не е имало Google Translator? Снимката е от 2922... Онзи ден се зачетох и в надписа на отваряемата част от прозорците на новите Соларис/Шкода и също имаше някаква правописна грешка...  :help:

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
При всеки вид подвижен състав, доставян в България, са налице правописни грешки в табелките. Нищо изненадващо няма в това, все пак българският не е лесен език. :D

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Виждал съм в нископодовите BMC надпис "Внимание стъпала" над вратите. :fan: :)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Вчера в 86 видях лепенка с надпис да не се отваря прозореца, когато "кондиционерът за въздух" работи и се зачудих кой ли олигофрен го е писал това... Ако не знаеш английски и че "air conditioner" означава "климатик", има да се чудиш какъв е този "кондиционер"... Толкова ли беше трудно да напишат просто "климатик"?!

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вчера в 86 видях лепенка с надпис да не се отваря прозореца, когато "кондиционерът за въздух" работи и се зачудих кой ли олигофрен го е писал това... Ако не знаеш английски и че "air conditioner" означава "климатик", има да се чудиш какъв е този "кондиционер"... Толкова ли беше трудно да напишат просто "климатик"?!
На всички нови БМЦ-та имаме "кондиционер" като надпис, винаги ме е дразнело, но турците така са го превели.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Може евентуално да са планирали да ги продават на руския пазар и затова да са превели така.  :)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
На всички нови БМЦ-та имаме "кондиционер" като надпис, винаги ме е дразнело, но турците така са го превели.

BMC-то турска марка ли е?  :blink: 

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile

BMC-то турска марка ли е?  :blink:
Да, въпреки че абревиатурата значи British motor company, турците притежават изцяло компанията, вече. То си личи и по качеството, че не могат да са произведени по на запад от Истанбул.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Всъщност е British Motor Corporation. През 1964г. създават смесено дружество с турски бизнесмен BMC Turkey със завод в Измир.  :)

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Абе то всъщност не е надпис, а е казано, но не знаех къде да го постна, за това тук.
Нали знаете човек някой път се обърква като говори и казва думите грешно-смесено, например тетрадка на квадратчета става квадратка на тетрадчета.

Та по тоя случай един приятел визирайки девятка тролей се беше изтърсил тролетка девяй.
Аз вчера вместо депо Клокотница се изтърсих Клоко Депотница и сам си се смях.  :)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
7171 на 86 с правилно написани лепенки за климатика.   :D Не е ясно дали са ги сменяли с нови, макар че самите лепенки изглеждаха нови.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Извинявам се за offtopic-а, но това "злочпотребявайте" ме подсети за една компютърна програма за Правец 8 за управление на едни роботи "Робко 01" как заради липсата на единен стнадарт за кирилицата изписваше при зареждане "ПО^АКАЙ МАЛКО".

:laugh: :laugh:

Това "не злочпотребявайте" съм го виждал в ТМ9 някъде в средата на 90те. Тогава често пътувах с този маршрут. Ако някъде го има снимано това "не злочпотребявайте", дайте линк
Мисля че в същия трамвай имаше кутия с надпис "Не сядай!", но някои пътници сядаха.
« Last Edit: 01.06.2023, 12:27:07 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
 "Не злочпотребявайте" го имаше във всички Т6А2 (2001-2040). 
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
"Не злоЧпотребявайте" пишеше и в Т6В5.
В Икарусите на вратите отвътре пишеше "Отваря се навЬтре".