Author Topic: Самоделните промени по возилата  (Read 204327 times)

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email

Предлагам да направим нещо като списък на "тунингованите" превозни средства на ГТ. В смисъл- украси, музика, осветление, табели и т.н.

Започвам естествено с екстрите в ТБ 2112 B) :

Осветени табели
Светещ тас на предницата (преди го имаше)
Музика в салона (има колонки и понякога Пешо пуска), колонките в кабината са
Номера на седалките
Надписи по тавана
Шарени прътове (сега май не са, ама доста време бяха жълто-сини и бяло-сини)
Синьо-бели ленти на задното стъкло
Щора на вратата на кабината(последния път беше вдигната)
Вратичка към кабината на стъпалото на вратата (с надпис "Влизането забранено")
Книга за мнения

//Редактирано от Dragon
« Last Edit: 04.05.2006, 16:22:41 by Dragon »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Re: Самоделните промени по возилата
« Reply #1 on: 04.05.2006, 20:45:20 »
Българската дума за "тунинг" е "кич".
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2 on: 05.05.2006, 00:05:06 »
Quote from: CKD
Българската дума за "тунинг" е "кич".
Съгласен съм напълно,макар че винаги се явяват изключения.Мечтата ми си остава наред с закупуването на нови превозни средства да се подобри и поддръжката на старите,да се естетизират,типизират и осъвременят логото на компанията,оцветяването на превозните средства,дизайна на сайта.В чужбина дори авариините,сервизните и служебните превозни средства са в тон с останалите,тапицерията на седалките в различните марки и модели са с еднакъв десен...
  Шофьорите трябва да осъзнаят,че са в България, а не Индия.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #3 on: 05.05.2006, 09:26:44 »
Quote from: difian
Съгласен съм напълно,макар че винаги се явяват изключения.Мечтата ми си остава наред с закупуването на нови превозни средства да се подобри и поддръжката на старите,да се естетизират,типизират и осъвременят логото на компанията,оцветяването на превозните средства,дизайна на сайта.В чужбина дори авариините,сервизните и служебните превозни средства са в тон с останалите,тапицерията на седалките в различните марки и модели са с еднакъв десен...
  Шофьорите трябва да осъзнаят,че са в България, а не Индия.
Напълно съм съгласен. Чувал съм, че на запад превозните средства се поръчват с точно определен цвят, който отговаря на номер (системата RAL), т. е. не се допуска и най-малко отклонение в нюанса. Предполагам и след ремонт също се придържат към този цвят. С риск още повече да се отклоня от темата ще кажа, че би трябвало вече да се определи кои видове транспорт какъв цвят ще имат, дали всички ще имат една цветова схема. Ако всички видове транспорт са оцветени по един и същи начин, маршрутните табели трябва да са различни цветове. Това е важно, за да не се получава дублиране на различни видове транспорт с еднакъв маршрутен номер. В крайна сметка различаването на автобусите и тролеите е субективен фактор (ако са в еднакви цветове) и никой не е длъжен да го прави. Всичко това би създало чувство за екипност и организираност.
« Last Edit: 05.05.2006, 09:28:08 by Balkanton »

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 05.05.2006, 10:11:11 »
По принцип съм съгласен, че ТБ 2112 и още там подобни са абсолютна джунгла от лепенки и цветове, но от друга страна, представете си какво би станало, ако всички превозни средства станат с еднакъв цвят, еднакъв десен и т.н. Подобна е била картината през 70-те години, където всичко е било в червено и тук-там жълти ивици. Транспортът ще изгуби цвета си; а в края на краищата, всеки шофьор на градския транспорт който познавам търси нещото, което да го изтъкне пред останалите му колеги. В случая, това е превозното му средство. Например, навремето един шофьор от Дружба обмисляше да си слага спойлер на Икаруса отпред. А нима Пешо Чернев не е поне малко повече уважаван от останалите му колеги, най-малкото заради оригиналното решение да превърне тролейбуса си в "дом за всеки"? На фона на останалите бараки, в които се возим, разбира се че 2112 ни привлича погледите, същото е и с ТМ 825, и с музикалния автобус 3585.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #5 on: 05.05.2006, 11:31:04 »
Quote from: tiristor
По принцип съм съгласен, че ТБ 2112 и още там подобни са абсолютна джунгла от лепенки и цветове, но от друга страна, представете си какво би станало, ако всички превозни средства станат с еднакъв цвят, еднакъв десен и т.н. Подобна е била картината през 70-те години, където всичко е било в червено и тук-там жълти ивици. Транспортът ще изгуби цвета си; а в края на краищата, всеки шофьор на градския транспорт който познавам търси нещото, което да го изтъкне пред останалите му колеги. В случая, това е превозното му средство. Например, навремето един шофьор от Дружба обмисляше да си слага спойлер на Икаруса отпред. А нима Пешо Чернев не е поне малко повече уважаван от останалите му колеги, най-малкото заради оригиналното решение да превърне тролейбуса си в "дом за всеки"? На фона на останалите бараки, в които се возим, разбира се че 2112 ни привлича погледите, същото е и с ТМ 825, и с музикалния автобус 3585.
музикален ли

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 05.05.2006, 12:23:58 »
Разкажете за този музикален автобус, какво има и т.н.
« Last Edit: 21.05.2006, 20:12:46 by conecto »

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 05.05.2006, 20:24:31 »
Хахаааа така му викаме с приятели защото веднъж се возихме в него и шофьорът пусна на мах едно турско и почна да си пее в кабината :lol: Иначе цялото му предно стъкло му беше окичено с CDта и беше интересна гледка

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 05.05.2006, 20:35:16 »
Това не е точно по темата, ама се сетих за един случай в 111, когато се возеха едни развеселени младежи и шофьора им изду чалгата като поздрав, ония започнаха да денсят... Не помня номера на автобуса обаче.
« Last Edit: 23.05.2006, 16:25:31 by conecto »

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #9 on: 05.05.2006, 22:57:44 »
Quote from: tiristor
А на мен ми харесва оранжевото по конектото и оцветяването на тролейбусите като 2711-най-красивата комбинация от синьо и жълто.И пак повтарям,тук не е Индия,а шофьорите са шофьори,а не декоратори и дизаинери.Да намерят друго поле за изява.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #10 on: 19.05.2006, 02:24:26 »
Между другото, 3807 пак е овързан с разни ластици, летвички и т.н.
Докога?

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #11 on: 19.05.2006, 23:53:49 »
Quote from: ozzy
Между другото, 3807 пак е овързан с разни ластици, летвички и т.н.
Докога?

Ми аз предлагам да се съберем и да тръгенм по собствена иницатива да демонтираме загражденията от автобусите, то се видя, че СКГТ тотално поощрява такива неща, в крайна сметка нищо никой не може да ни каже, почистваме автобуса...
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #12 on: 21.05.2006, 17:06:36 »
То да беше един... Жал ми става, като гледам 0345-ците на Дружба. Те хората правилно са сложили стикер да не се преправя кабината (на гърба на водача има лепенка), ама нашите като са селяни, дайте да лепнем плакат на Ивана, то не са преградни тръби, изкуствени цветя, лепенки, дискове... И защо, автобуса е нов, какво му има, че да правиш тая цигания? Вижте преградите на Чавдар 141. А представям си на какво ще заприличат новите БМЦ-та. Шофьорите ще решат, че им е тясно в кабината и ще преградят половината врата (то и в момента има такива, на които се отваря само едното крило на първата врата, погрижили са се вече). Това ме навежда и на един друг въпрос- защо в тъпканицата се сърдят, когато някой е застанал на стъпалата на първата вата (пречел им да виждат настрани), а когато качат трима приятели до кабината няма проблем?
« Last Edit: 23.05.2006, 16:27:49 by conecto »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 21.05.2006, 20:39:04 »
Quote from: conecto
То да беше един... Жал ми става, като гледам 0345-ците на Дружба. Те хората правилно са сложили стикер да не се преправя кабината (на гърба на водача има лепенка), ама нашите като са селяним дайте да лепнем плакат на Ивана, то не са преградни тръби, изкуствени цветя, лепенки... И защо, автобуса е нов, какво му има, че да правиш тая цигания? Вижте преградите на Чавдар 141. А представям си на какво ще заприличат новите БМЦ-та. Шофьорите ще решат, че им е тясно в кабината и ще преградят половината врата (то и в момента има такива, на които се отваря само едното крило на първата врата, погрижили са се вече). Това ме навежда и на един друг въпрос- защо в тъпканицата се сърдят, когато някой е застанал на стъпалата на първата вата (пречел им да виждат настрани), а когато качат трима приятели до кабината няма проблем?
не си съвсем прав. За украсите-цветя и т.н. те подкрепям, но е факт че ако застанеш плътно до вратата на водача на БМЦ той няма видимост към външното огледало, пробвай и ще видиш че това не е до измислено

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #14 on: 21.05.2006, 20:52:02 »
На мен ми харесва 3411 на тъмно. Хубаво е направен автобусът, не можеш да го сбъркаш в тъмното.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 21.05.2006, 21:00:40 »
За БМЦ-тата съм съгласен, че кабината е проектирана много зле. Но когато качват приятели при тях (в Икарус например) видимостта им настрани е нулева, но явно им пречи, ако на вратата е застанал пътник. Това ме подсеща за щората на ТБ 2112- от известно време е вдигната, да не би да са го накарали да я махне, заради огледалото за обратно виждане в кабината?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 21.05.2006, 21:25:46 »
Quote from: conecto
За БМЦ-тата съм съгласен, че кабината е проектирана много зле. Но когато качват приятели при тях (в Икарус например) видимостта им настрани е нулева, но явно им пречи, ако на вратата е застанал пътник. Това ме подсеща за щората на ТБ 2112- от известно време е вдигната, да не би да са го накарали да я махне, заради огледалото за обратно виждане в кабината?
това че ако застанеш плътно зад тях и те гонят не е защото не виждат огледалото а защото не искат да им светиш

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 21.05.2006, 22:19:45 »
Не зад тях, а на стъпалата на първата врата в тъпканица.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 22.05.2006, 09:42:07 »
доста се отплеснахме от темата. Някакви нови тунинги по МГТ да забелязвате

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 22.05.2006, 10:17:58 »
Да.  Возих се с един искърски тролей в който имаше CD плейър. За пръв път виждам такава екстра. Даже нямаше чалга, да не повярва човек