Фериботът от Силистра до Кълъраш не работи, преди половин година бях проучвал въпроса. Има т.нар. "бак" (малък ферибот, който побира 5 коли), който тръгва от съседното румънско градче Остров. Но колко струва и кога преминава - един Господ знае...
Лично аз съм доволен от ферибота Свищов-Зимничеа, курсовете са начесто, трафикът е доста по-малък, а цената е съвсем прилична. Брегът и рампите са доста стръмни от двете страни на реката. Плаща се на българска територия, желателно е в лева, тъй като в леи може да те цакат с курса. Иначе пътят от Букурещ до Зимничеа е доста добър, обаче има доста села, а там има ограничение и не може да се кара много бързо (поне на мен не ми се рискуваше да нарушавам правилата), затова дадените 2 часа път по гугъл мапс си бяха съвсем реални. Трябва в Зимничеа да се внимава, понеже почти няма табели, районът с пристанището е доста пуст. Иначе има вариант от Букурещ да отидеш до Джурджу, и ако видиш, че е много зле положението, продължаваш по пътя покрай реката към Зимничеа, последният курс е в 20:30ч. Като време и двата пътя са еднакви почти, но втория не знам в какво състояние е.