Author Topic: Новата система за таксуване  (Read 258383 times)

Online Citaro

• Запален по ГТ
    • View Profile
Re: Новата система за таксуване
« Reply #920 on: 23.08.2019, 13:11:03 »
Да, той беше един от първите, обаче все забравям да напиша.

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #921 on: 23.08.2019, 13:25:20 »
То и 2715 е учебен, ама не ги бърка, важното е, че са поставили нещо някъде си, пък дали има смисъл, няма значение...
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline T6M700

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #922 on: 23.08.2019, 13:40:02 »
Това е тестова система и няма значение на кое превозно средство е сложена.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #923 on: 23.08.2019, 14:35:34 »
Тестово е сложена първо на учебните. След пробите вече я монтират в целия подвижен състав. До 1-2г. може и да заработи адекватно  :laugh:
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #924 on: 23.08.2019, 20:25:05 »
А имате ли представа какво ѝ тестват на системата? Освен, че светят екраните, нещо друго работи ли във фонов режим?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #925 on: 23.08.2019, 21:10:10 »
И на 4401 , 5005 , 7159 има , както и на по една кола от всеки модел . Не се чудете на учебните , щото има и на 1806 , само на динозаврите не е слагана. Аз само се чудя как ги изкарват над 30 модела ?

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #926 on: 01.09.2019, 20:23:39 »
2030, 2041, 2411, 2302 са с новата систем от депо Красна Поляна

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #927 on: 04.09.2019, 09:19:52 »
2154 също е с новата система

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #928 on: 05.09.2019, 21:34:29 »
2041 също отдавна е с новата система и старата е изведена изцяло, включително и автомата за билети.
Гласовото оповестяване в трамвая е под всякаква критика - с пращене.
------------------------

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #929 on: 06.09.2019, 09:44:31 »
Въпрос по повод следенето на пътникопотока. Не е ли възможно да се следи тежестта на превозното средство през окачването му и така да се събират данните за натовареността? Все още не ми е ясно как ще работи новата система, не коментирам и наличието на гратисчии, претъпкани рейсове в които пътниците не стигат до валидатор и т.н. Да не говорим, че и салонните камери могат да се ползват за броене на пътници и плътност.
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #930 on: 06.09.2019, 17:52:52 »
Това са неточни и изфабрикувани методи без никаква стойност. Статистиката преди десетилетия е определила как да се брои представително - броячи на вратите и преброители в превозните средства. Системата за таксуване е преди всичко система за таксуване, тя може да подпомага, но не и да бъде ръководна във взимане на решения за  брой коли по линиите.
« Last Edit: 09.09.2019, 11:51:13 by fafan »

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #931 on: 09.09.2019, 19:26:43 »
Да вметна, че масово ватманите не желаят камерата в кабината да ги следи он лайн по всяко време и някой да ги гледа какво правят. Така, че трябва да се помисли точно кога ще работят тези камери и кой ще има право да гледа записите.
А защо ли масово ватманите не желаят камера в кабината???????

Едно нещо съм научил от живота - ако се предложи някакво ново средство за контрол или нова санкция на вече съществуващи правила и ако някой скочи срещи тези неща: значи този някой нарушава правилата.

Например - ако се предложи 1000 лева глоба за минаване на червено и някой скочи срещу тази идея - сещате се. Редовният шофьор, който никога не минава на червено няма да се притеснява, защото това не засяга него.

същото и тука - щом някой скача срещу камерите: правете си сметката как си върши работата.

аз съм 100% ЗА камери във возилата на градския транспорт. Една която записва пътя напред (може да се ползва при анализ на ПТП), една която записва какво прави водача. една която снима от гледната точка на външното огледало за обратно виждане (записва гледната точка на водача към вратите отвън). една която снима от гледната точка на вътрешното огледало за обратно виждане (записва гледната точка на водача към вратите отвътре).

може би това е отговорът как да има честен контрол върху водачите? ако някой водач се оплаче, че го санкционират неправилно - айде да видим записа и ще се установи.

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #932 on: 09.09.2019, 19:44:51 »
Да вметна, че масово ватманите не желаят камерата в кабината да ги следи он лайн по всяко време и някой да ги гледа какво правят. Така, че трябва да се помисли точно кога ще работят тези камери и кой ще има право да гледа записите.
А защо ли масово ватманите не желаят камера в кабината???????

Защото им нарушава конституционните права, а и защото на никой не му е приятно да го снимат.

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #933 on: 09.09.2019, 19:59:22 »
Няма такова нещо. Всичко си е законно.

Това са думи (оправдания) само на някой който не иска да бъде записван защото върши нередни неща.

Видеозаписването по време на работа е уредено в новите европейски правила за личните данни. миналата година когато ги въведоха тези правила - всеки е би трябвало да подпише анекс към трудовия си договор, че неговия работодател обработва личните му данни според новите норми на евросъюза. видеозаписа представлява обработване на лични данни. Всичко е законно.

Как така хората на хиляди работни места ги записват, а пък за водачите в градския транспорт не може???

Offline Richi

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #934 on: 09.09.2019, 20:05:27 »

Това са думи (оправдания) само на някой който не иска да бъде записван защото върши нередни неща.

Видеозаписването по време на работа е уредено в новите европейски правила за личните данни. миналата година когато ги въведоха тези правила - всеки е би трябвало да подпише анекс към трудовия си договор, че неговия работодател обработва личните му данни според новите норми на евросъюза. видеозаписа представлява обработване на лични данни. Всичко е законно.

Как така хората на хиляди работни места ги записват, а пък за водачите в градския транспорт не може???
И в служебната кола, в която работя има камера....но съм я облепил да не ме снима.
Нищо не е законно. Нямат право да те снимат без твое съгласие.

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #935 on: 09.09.2019, 20:22:46 »
Има голяма разлика между служебен автомобил на частна фирма и трамвай! Дал ли си съгласието си да те снимат по улиците, където на всеки ъгъл има камери? На обществени места каквито са возилата на МГТ снимането е разрешено. Ти имаш право да не се качваш.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #936 on: 09.09.2019, 20:49:07 »

И в служебната кола, в която работя има камера....но съм я облепил да не ме снима.
Нищо не е законно. Нямат право да те снимат без твое съгласие.
Аз ако ти бях шеф - щях да те уволня. Сигурно правиш нещо нередно или забранено от фирмените правила с тази кола. Защо иначе ще облепяш камерата???

Има голяма разлика между служебен автомобил на частна фирма и трамвай!
Всъщност може всяка фирма/предприятие да сложи камери във всички техни пространства - офиси, служебни коли и т.н. Само трябва да се подготви правилната документация за обработка на лични данни според новите норми на евросъюза. И да даде на всички служители да се подпишат, че са информирани че личните им данни се обработват според закона.

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #937 on: 09.09.2019, 20:51:55 »
Нали ви обясних вече ,че камерата е поставена така,че не вижда нищо в кабината ,снима изцяло навън през вратата. Така,че спокойно.

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #938 on: 09.09.2019, 21:34:35 »
Защо продължавате да спорите, като стана ясно, че не се вижда самия водач. Плюс това, всички проблеми могат да се решат с преподписване на трудовия договор, като вътре се включи и клауза за снимането с камери. Въпреки всичко, аз смятам, че Радоцвет е прав и водачите приспадат към категория обществени фигури, заради постоянната им работа с "трети страни" и участието им в пътното движение. Пък да не забравяме, че те са отговорните лица, ако се случи инцидент в/с превозното средство, което управляват.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #939 on: 10.09.2019, 00:23:57 »
Само дето в момента, имаме голям ръст в икономиката и постоянно се увеличават работните места, има инвестиции, а работещите постоянно намаляват (било поради пенсиониране или забягване по чужбина), и работните места са повече отколкото хората в трудоспособна възраст...с други думи в момента работниците са в силната позиция, а работодателите в слабата. Да не говорим, че много работодатели вече въобще не ти гледат образованието, знаят си как се учи във ВУЗ сега, а гледат да си що-годе интелигентен и грамотен и предпочитат те да те обучат с фирмено обучение и стажове. Освен ако не е нещо много специализирано, инженер, лекар, технолог и нещо подобно никой не ти търси конкретно образование.

Така че, който си има акъл в главата като стой та гледай особено в София още на другия ден си е хванал друга работа за тия пари, ако ще и да няма друго образование. Аз пък имам познати дори само със завършен 8-ми клас, ама си разбират имат си акъл и си изкарват по над 2 бона на месец, така че можещия и работещия ни най-малко трябва да го притеснява точно това. А и работодателите сега ги е страх да гонят хора, защото а изгонят някой, а не могат да немерят друг половин година и всичко им се обърква, и предпочитат да си траят за разни дребни нарушения за да не им бягат хора. Защото това си им е и загуба на пари. Знам за случай, в който шефа на един цех се скарал за някаква дреболия, глупост с фрезиста и го изгонил. И му се върнало в търкано, после половин година не можел да намери човек който да работи с фрезата, оттам забавени поръчки, неустойки, загубени клиенти. В крайна сметка стигнал дотам да намери пак същия човек да му се извини и да го помоли да се върне на работа.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР