Author Topic: Ново трамвайно трасе в Надежда  (Read 253531 times)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Ново трамвайно трасе в Надежда
« Reply #920 on: 10.12.2009, 22:35:23 »
А това няма как да стане ако се забият по Графа например.
Към 17:50 днес видях как трамвай 19 катастрофира в автобус 85 или 86 (не видях кой беше точно), където ул. Ген. Никола Жеков се пресича с бул. Рожен.
Трамваят беше се врязал в задната врата на автобуса и беше се наклонил на една страна.
Пуснете малко нови снимки на ПС по линията да видим как е пътникопотока...
414 е катастрофиралият
« Last Edit: 07.10.2010, 22:49:08 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #921 on: 10.12.2009, 23:25:42 »
А това няма как да стане ако се забият по Графа например.
Към 17:50 днес видях как трамвай 19 катастрофира в автобус 85 или 86 (не видях кой беше точно), където ул. Ген. Никола Жеков се пресича с бул. Рожен.
Трамваят беше се врязал в задната врата на автобуса и беше се наклонил на една страна.
Пуснете малко нови снимки на ПС по линията да видим как е пътникопотока...
Следобяд 2417 беше на завоя на Алабин и Графа и учудващо бързо мина.
414 е катастрофиралият, а автобусът май беше 2519. Трамваят беше дерайлирал, даже и кран имаше, а рейсът беше спрян след светофара. По-късно вечерта 414 беше оставен на Триъгълника, сигурно си чака компания да си го приберат.
МЛК, днес пътувах по новото трасе от К.Величков за Надежда и беше прилично пълен до Свежест пълен до Свежест. Повечето хора слизат на 8 Март и Свежест, ама си имаше поне 10 човека и за Надежда
Еее, баш 2519. Доста е поизгнил...

Offline blue

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #922 on: 11.12.2009, 00:04:09 »
Екстра е новото трасе,ползвах го няколко пъти,но последните няколко дни нямам късмет:отивам на спирката,гледам с надежда електронното табло и там ме забиват с 19ка:30минути или нещо подобно.На мен поне ми идва малко множко за чакане.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #923 on: 11.12.2009, 08:30:17 »
414 е катастрофиралият, а автобусът май беше 2519. Трамваят беше дерайлирал, даже и кран имаше, а рейсът беше спрян след светофара. По-късно вечерта 414 беше оставен на Триъгълника, сигурно си чака компания да си го приберат.

414 не беше дерайлирал, а само наклонен на дясно (левите колела на 1-ва талига бяха на около 30 cm над глава релса), в следствие на удара се бяха изместили централните лагери на 1-ва и 2-ра талиги. Голямото изместване на коша при 1-ва талига наложи поставяне на централния лагер на 1-ва талига в нормално положение с аварийния автокран. ТМ беше придвижена до Красна поляна през нощта.
Като сте минали и видели, а и се интересувате от трамваи - спрете и гледайте, за да има какво да разказвате във форума ... защото не всеки ден се виждат такива неща ..., а и да си платите няма да ви го направим ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline 701

• View Profile
« Reply #924 on: 11.12.2009, 22:23:39 »
414 не беше дерайлирал, а само наклонен на дясно (левите колела на 1-ва талига бяха на около 30 cm над глава релса), в следствие на удара се бяха изместили централните лагери на 1-ва и 2-ра талиги. Голямото изместване на коша при 1-ва талига наложи поставяне на централния лагер на 1-ва талига в нормално положение с аварийния автокран. ТМ беше придвижена до Красна поляна през нощта.
Като сте минали и видели, а и се интересувате от трамваи - спрете и гледайте, за да има какво да разказвате във форума ... защото не всеки ден се виждат такива неща ..., а и да си платите няма да ви го направим ...
Значи аз като минах покрай него не беше изцяло върху самата линия и не знам какви операции сте извършвали. Не знам какво работиш, но какъвто и да си, едва ли ще ти е приятно да ти се врат в работата, докато си я вършиш. Няма нужда да правите "номера" отново, аз не претендирам, че разбирам от трамваи, но все имам някаква минимална техническа грамотност
« Last Edit: 07.10.2010, 22:48:21 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #925 on: 11.12.2009, 22:54:57 »
Значи аз като минах покрай него не беше изцяло върху самата линия и не знам какви операции сте извършвали. Не знам какво работиш, но какъвто и да си, едва ли ще ти е приятно да ти се врат в работата, докато си я вършиш. Няма нужда да правите "номера" отново, аз не претендирам, че разбирам от трамваи, но все имам някаква минимална техническа грамотност за толкова години возене

Това, което те е засегнало съм го написал в множествено число като послание към всички, които минават покрай различни аварии или катастрофи и разчитат на видяното при бързото преминаване.

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #926 on: 18.12.2009, 01:09:26 »
Научиха ли се жителите на Hope Residential District да не спират по релсите?
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #927 on: 18.12.2009, 01:17:47 »
В интерес на истината днес видях спряли по релсите...Пуснал аварийките и си седи  :D
А с каруците какво правим? Днес 2 една след друга се влачеха пред 433 по 19, а от там завлачиха и 2519 по 85.

Online Tatra

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 229817817
    • View Profile
    • Email
« Reply #928 on: 18.12.2009, 01:19:14 »
Направи ми впечатление че повече хора почнаха да се возят - вчера около 19.30 всички седалки бяха заети на училището посока Връбница и имаше 15-тина правостоящи.  :fan:
ТРАМВАЙНО ДЕПО "БАНИШОРА"
Трамвайна мотриса инв. ном.: 936
линия номер: 6

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #929 on: 18.12.2009, 13:25:33 »
В интерес на истината днес видях спряли по релсите...Пуснал аварийките и си седи  :D
А с каруците какво правим? Днес 2 една след друга се влачеха пред 433 по 19, а от там завлачиха и 2519 по 85.
Тоя 2519 днес си се влачи и без повод, чак събра зад себе си и бавеше и следващия автобус. А на трамвая в интерес на истината се качват някакви хора, на парка сутринта дойде с 6 човека на борда.

Offline bagerite72

• Писател
  • **
  • Човекът е човек когато е на път
    • View Profile
    • Email
« Reply #930 on: 22.12.2009, 22:01:08 »
В Надежда пуснаха нова линия, само дето трамваите вървят до тротоара.......Каде в правилника за движение се урежда такова разположение на превозните средства? Вярно 4е при равни условия трамваят е с предимство, но като караш в средата и от двете страни има трамваи се чувстваш неестествено, объркващо е......  :(
Drive this infernal machine!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #931 on: 23.12.2009, 08:20:08 »
В Надежда пуснаха нова линия, само дето трамваите вървят до тротоара.......Каде в правилника за движение се урежда такова разположение на превозните средства? Вярно 4е при равни условия трамваят е с предимство, но като караш в средата и от двете страни има трамваи се чувстваш неестествено, объркващо е......  :(

Че е неестествено е вярно, толкова, колкото е изненадващо като се качваш на надлез Надежда откъм "Ломско шосе" и изведнъж в твоето еднопосочно платно се излита трамвай срещу теб. Но сме свикнали ... И с трамвай от дясно ще свикнем ...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #932 on: 23.12.2009, 15:03:18 »
излита трамвай
Да бе, нашите трамваи са истински TGV - "излитат" с 5 км/ч!

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #933 on: 23.12.2009, 16:45:27 »
излита трамвай

Честна дума не искам да теоретизирам, но ...
При насрещно движение на две тела скоростите им едно спрямо друго се сумират.
Тогава неговите 5 km/h и твоите 30-40 km/h - става един прекрасен челен удар. А нощно време: трамваите не се движат толкова бавно и един джигит идващ от "Кан Кубрат" с 50-60 km/h (най-малко) и "... аааааааааааааа, трамвай!!!!!!!!!!!!!!"
Но свикнахме с този пътен възел ...

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #934 on: 23.12.2009, 17:03:45 »
излита трамвай

Тогава неговите 5 km/h и твоите 30-40 km/h - става един прекрасен челен удар. А нощно време: трамваите не се движат толкова бавно и един джигит идващ от "Кан Кубрат" с 50-60 km/h (най-малко) и "... аааааааааааааа, трамвай!!!!!!!!!!!!!!"
Е скоро няма да има трамвай там така че няма от какво да се страхуваш.

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #935 on: 23.12.2009, 17:07:01 »
излита трамвай

Е скоро няма да има трамвай там така че няма от какво да се страхуваш.

20 години съм си изкарвал хляба на волана на товарни автомобили - не ме е страх от такива пътни възли ... не се притеснявай за мен.