Author Topic: Реакциите на вашите познати относно интереса ви към ГТ  (Read 32824 times)

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Мина повече от година откакто съм във форума и приятелите ми взеха да свикват с мисълта. Е някои още си ме бъзикат, но примерно като тръгнем с класа да обикаляме и само ме питат "след колко време иамме автобус в нашата посока" "Ама хубав ли ще е" "Колко пари да си наглася" "Картата ми дали ще важи" и всякакви такива  :D
Отначало се доверих на един единствен човек, за което вече съжалявам, защото благодарение на него разбра целия ми клас :angry:
Разчетох се сега и за спад в успеха. Не знам дали се дължи на ГТ, но аз много повече помня КАТ номерата на автобусите, отколкото уроците в даскало :D
За родителите немога да коментирам. Наще са разделени и баща ми почти нищичко незнае. Е казвал съм му " я виж колко-метанови автобуси има в града", а отговора е бил "тебе това какво те грее" и до там...
Майка ми някакси по ме предразполага да и говоря за това. Често като и се налага да ползва ГТ ме ползва за справочник, какато и другите.
А относно момичетата (пак от комента на БУС ЛОВЪР) мен пък бе базикат "я виж тоз автобус къв як задник има" или "ехе кви сладки фарове" :D:D  Абе с две думи СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ СЕ РАЗКРИХ. Ако бях намерил тази тема по-рано нямаше да го правя !

Честно казано надявам се един ден именно чрез този свой интерес да си изкарвам хляба защото те хората са го казали, че трябва човек да работи това, което наистина му харесва.
« Last Edit: 09.01.2011, 11:34:58 by handstake »

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Tи пък го приемаш като нещо ненормално :D Хич нямай задръжки за това истина е че имаме нетрадиционни обекти на интерес но това в никакъв случай не ни прави ненормални ;)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Мина повече от година откакто съм във форума и приятелите ми
А относно момичетата (пак от комента на БУС ЛОВЪР) мен пък бе базикат "я виж тоз автобус къв як задник има" или "ехе кви сладки фарове" :D:D 

Аз при такива случаи им казвам, че ще ги вържа за бронята на някой автобус и като знаят колко съм луд веднага млъкват. :)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
А относно момичетата (пак от комента на БУС ЛОВЪР) мен пък бе базикат "я виж тоз автобус къв як задник има" или "ехе кви сладки фарове" :D:D

Аз при такива случаи им казвам, че ще ги вържа за бронята на някой автобус и като знаят колко съм луд веднага млъкват. :)
Ууу колко си страшен.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email

Ууу колко си страшен.
Не, че съм страшен.Просто ги затапвам ;).

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Реакциите на родителите ми към интереса ми към ГТ, не може да се каже,че са били негативни. Майка ми много често казва :  " Как можеш да харесваш тези прогнили железа ?  ''  а най-ласкавото и изказване за трамваите  е , че са ''влечуги'' :)         При мен интереса към трамваите се зароди още на 5-6г. възраст и за това е ''виновен'' прадядо ми ,Бог да го прости.Той е работил като ковач в ЗТС и ми разказваше невероятно интересно как са се произвеждали трамваите, как са ги ремонтирали и т.н.А като малък обичах да излизам на балкона и да броя колко автобуса ще минат по улицата . После интересът ми към ГТ затихна до около 2007г., когато се развихри отново с пълна сила.Иначе повечето хора, когато разберат увлечението ми относно ГТ ме поглеждат много озадъчено и неразбиращо.А брат ми отдавна ме смята за луд,но може би вече прие хобито ми.Аз обаче никак не се притеснявам от хобито си и не го пазя в тайна ,напротив.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline handstake

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://www.facebook.com/gradski.transport.vt
    • Email
Ууу колко си страшен.
Не, че съм страшен.Просто ги затапвам

Амии ЕВАЛА !!! Аз се притеснявам от мнението на околните и може би поради тази причина гледам да си трая, но мисля да го пробвам това изречение.  :D
 Радвам се, че поне успях да намеря приятели със същите интереси благодарение на форума, с които често се виждаме, разхождаме и обсъждаме случващото се в града ни.
А той моя интерес от мързел се появи ! Защото във Велико Търново автобусните линии вървят или по Никола Габровски или по Булевард България (без трето положение), и понеже живеех между двата основни булеварда на града бях научил всички линии, пътувайки по горния за да неизкачваме баира с майка ми до вкъщи, а да слизаме надолу. :P :D
После вече във втори клас стоях и зяпах кой автобус след кой минава и още повече се запалих, но нищо съществено. 2009 обаче се зарибих страшно много и то чрез ровене из нета и откриване на форумът.
« Last Edit: 12.01.2011, 20:28:20 by handstake »

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Амии ЕВАЛА !!! Аз се притеснявам от мнението на околните и може би поради тази причина гледам да си трая, но мисля да го пробвам това изречение.  :D
 Радвам се, че поне успях да намеря приятели със същите интереси благодарение на форума, с които често се виждаме, разхождаме и обсъждаме случващото се в града ни.
А той моя интерес от мързел се появи ! Защото във Велико Търново автобусните линии вървят или по Никола Габровски или по Булевард България (без трето положение), и понеже живеех между двата основни булеварда на града бях научил всички линии, пътувайки по горния за да неизкачваме баира с майка ми до вкъщи, а да слизаме надолу. :P :D
После вече във втори клас стоях и зяпах кой автобус след кой минава и още повече се запалих, но нищо съществено. 2009 обаче се зарибих страшно много и то чрез ровене из нета и откриване на форумът.

Виж приятелю!!!! Аз се занимавам с това от 27 години (т.е. 1983 година). Не ми пука какво си мислят хората за това ми хоби, аз просто вървя по своя път и това е.На който не му  харесва да го......  Все ще се намери някойй който да те разбере.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Така е, а и не сме някакви ненормални маниаци и фетишисти, или поне повечето. Водим и разбираният за нормален, цивилен живот, като останалите. Доказват го и разнообразните теми, отклоняващи се от основната тематика, имащи голям интерес.  ;)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Мен ме мислят за луд. А родителите ми са сигурни, че това е губене на време. Преди да открия този форум не вярвах, че има толкова много хора, които да се интересуват от същото като мен.
  Странно е, че огромна част от познатите и приятелите ми ползват редовно градски транспорт,  и в същото време го намират за даденост, на която не обръщат внимание. За тях всеки рейс е еднакъв ( мръсен неуютен, шумен).
  А иначе нямам обяснение от кога датира транспортната ми манията. Още от малък си мечтаех да стана шофьор в градския  :D    . Винаги умирах от щастие, когато трябваше да пътуваме някъде.Любимото ми място беше ( и сега си е ) първата седалка точно до вратата. Просто имаш перфектна гледка към шофьорската кабина и към пътя.
R.I.P  Ikarus 280

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
То за теб сигурно и турските сериали са даденост  :P, но си има специализирани форуми за радио и телевизия, всяка област си има тънкости и ако не ти е интересно, едва ли би им обърнал внимание. Редно е от обща култура поне да си наясно, че съществуват.  ;)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
При мен пък го приемат нормално, на някои им е интересно, дори съм заинтригувал няколко девойчета по тези работи. Две от тях например ги поканих и дойдоха на пътуването с влака с парната машина за срещата в събота, и после ми казаха че им било много интересно, и самите те направиха много снимки. На други две пък с едни колега от форума им показвахме снимки от ретротрамваите, докато бяхме седнали в една слакарница до НДК и те се разсърдиха че не сме ги повикали и те да се повозят с нас и че много искат и те да пътуват с ретротрамваите. Но определено имаше интерес у тях към тези работи, и той може да потвърди. С едната от тях пък преди време ходихме да се возим на туристическият Чавдар 1061 преди да го спрат, на Чавдара 51 и тн.по линии 93 и 66. Ходили сме и на разходка до Плевен до Кайлъка и там сме се возили на ЗиУ-тата, миналата пролет, и още сума ти такива пътувания. Даже имам интересни снимки от тия возения  :D
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
То за теб сигурно и турските сериали са даденост  :P , но си има специализирани форуми за радио и телевизия, всяка област си има тънкости и ако не ти е интересно, едва ли би им обърнал внимание. Редно е от обща култура поне да си наясно, че съществуват.  ;)
Преди просто нямах интернет и общувах с хора, които не изпитваха влечение към транспортните теми. Така че се чувствах малко особняк   :( . Знаех, че сигурно съществуват любители, но не вярвах, че ще са толкова много. И  че ще има форум, в който да се обсъждат толкова различни теми свързани с транспорта, пътната инфраструктура, превозните средства, линиите и още много други въпроси свързани, или не чак толкова с транспорта. Най-малкото съм си представял, че и аз ще бъда част от този форум и ще пиша тук    :P
R.I.P  Ikarus 280

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
При мен родителите в началото реагираха негативно. Майка ми ме търпи, но преди време баща ми много се ядосваше. Първоначално мислеше, че ще израстна това мое влечение, ама нещо не се получи :D Сега няма проблеми. Най-близките ми приятели понякога се майтапят с хобито ми, както и понякога обичат да обиждат Икарусите, по-скоро на шега, тъй като се дразня. Съучениците ми не са били особено запознати с хобито ми, но тези, които знаеха, веднъж-дваж са се отнасяли с пренебрежение към автобусите. Веднъж, учителката по бълкарски се оплака пред класа, че имала чувството, че 120 щял да се разпадне. Тогава имаше един съркастичен коментар, от страна на мой съученик. Следващия час се случи така, че писахме есе на тема "Бъдещето на България". Тъй като съм добър в критиката, го написах завидно добре, като не пропуснах да спомена и Икарусите, специално заради учителката.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз пък споделих на леля си която е била шофьорка на тролей и отговора беше "  :annoyed: намери си друго хоби" но така и не стана.
Любими са ми Софиите и като гледам снимките в галерията и  >:( как можаха ни един да оставят ами мелеза гние по депата.
Другото ми хоби е електричеството. Жичкофил съм си. То ясно трамваи+жичкофилия=супер хоби.
Брат ми е на 7 и една баба в автобус 604 го попита какъв иска да стане. Той гордо заяви: "Ватман!"
То е заразно. :D  :P

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Аз пък споделих на леля си която е била шофьорка на тролей и отговора беше "  :annoyed: намери си друго хоби" но така и не стана.
Любими са ми Софиите и като гледам снимките в галерията и  :angry: как можаха ни един да оставят ами мелеза гние по депата.
Другото ми хоби е електричеството. Жичкофил съм си. То ясно трамваи+жичкофилия=супер хоби.
Брат ми е на 7 и една баба в автобус 604 го попита какъв иска да стане. Той гордо заяви: "Ватман!"
То е заразно. :D :P
Сигурно леля ти се е изплашила, да не тръгнеш по нейния път на развитие и след години да я наследиш в професията   :P :D .  Наистина- и хобито ти към трамваите, и хобито ти към електричеството биха се съчетали в професията ватман    :rolleyes: .
  А брат ти има от кой да се учи.   Повечето деца на неговата възраст биха отговорили по абсолютно същия начин ( с малката подробност, че биха сменили първата буква )
R.I.P  Ikarus 280

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тя е била много за кратко в младежките години когато е завършила. Сега не е.
Тва за ватман и батман го израстнахме. Иначе и бабата беше изкрейзила. Дрънкаше врели некипели. Викаше че заметресението в Japan било предизвикано от черната маймуна Обама!? Дрън-дрън! Аз съм бъдещ стоматолог. Или искам да бъда засега.
« Last Edit: 05.04.2011, 19:10:32 by mihailo »

Offline toodrunk

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Явно повечето тук сме със сходни .. проблеми, ако мога така да се изразя. Аз на доста хора съм казал. Приятелите ми най-често казват: "Ти нещо се бъзикаш... Да гледам снимки на тролеи в нета..." или "Тоя па, егати мерака, да 'одим от крайна на крайна по цял ден."... Та така :) Баща ми най-спокойно си говори с мен за ГТ, няма такива неща като с приятелите, но от време на време когато започна да се залисвам твърде МНОГО започва да ми натяква, че ще стана някой шофьор на рейс, посредствен, както се изразява. Не смятам така, но както и да е.

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
Нашите не са ми казвали нещо повече от това, че се губи време по автобусите (то си е така). :D  Иначе се запалих по ГТ главно от Икарусите, които още от дете са ми тръпка.
« Last Edit: 06.05.2020, 16:46:48 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline ku4eto

• Маниак
  • Безспир
    • View Profile
Аз от неотдавна съм фен на ГТ и съм относително доволен на реакцията на родителите ми- може би защото осъзнават, че това мое хоби ми е наистина интересно и приятно и не ми вреди( както е с повечето ми връстници, които се чудят какво да смесят за да се напият по-здраво). Останалите около мен, включително съучениците ми знаят за хобито ми, дори класната ми ме светна за един магазин за модели докато бяхме на екскурзия във Виена. Иначе общо взето срещам и базици- абсолютно нормално. На мен това обаче не ми пука, ГТ ме интересува повече от мнението на околните.
В този подпис няма да откриете псувни, нито намеци към някого.