Author Topic: Бутони за отваряне на вратите от пътниците  (Read 118542 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Светофарите имат и втори скрит бутон отдолу на кутията. Аз почти винаги натискам него.

Там разни субекти обичат да си лепят дъвките, трябва да се внимава...

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Или маските ги носихте само защото имаше глоби?
А за какво друго?

Идеята с бутоните имаше логика, макар и неадекватна (защото натискането на бутон е далеч по-чисто от държането за дръжка), но така и нямаше информационна кампания да не се натискат, което обезсмисля всичко.

"А за какво друго"... :eek: Повечето хора са потенциални разпространители на вируса. Да носиш маска само защото те е страх от глоба и да не те е грижа за околните... дори не знам как да го нарека.
Колкото до бутоните, каква е файдата да ги натискате? Трябва да си на ниво на 5-годишно хлапе за да се кефиш на натискането. И не ги сравнявайте с дръжките, защото ако си седнал изобщо не се държиш, докато от тия бутони зависи дали ще влезеш/излезеш. Особено забавно става зимно време, когато повечето возила са затънали в кал и бутоните са затрупани с километър кална покривка. Кой ги е измислил изобщо тия бутони.

Светофарите имат и втори скрит бутон отдолу на кутията. Аз почти винаги натискам него.

О, и не само дъвките, всякакви лайна. Това се отнася и за основните бутони. Натискаш, после си купуваш баничка, ядеш я с ръце, па после се чудиш защо баничката има вкус на лайна. Кой ги е измислил тези бутони?
« Last Edit: 06.04.2022, 23:48:14 by New_Passenger »
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
Колкото до бутоните, каква е файдата да ги натискате? Трябва да си на ниво на 5-годишно хлапе за да се кефиш на натискането. И не ги сравнявайте с дръжките, защото ако си седнал изобщо не се държиш, докато от тия бутони зависи дали ще влезеш/излезеш. Особено забавно става зимно време, когато повечето возила са затънали в кал и бутоните са затрупани с километър кална покривка. Кой ги е измислил изобщо тия бутони.
Файдата идва от пестенето на ресурси и намаляването на амортизацията. Изобщо не става въпрос за "кефа" от натискането.
При -10 или +30 и при по-малко хора за слизане/качване не е нужно да се отварят всички врати, като по този начин се оптимизира работата на климатика/отоплението, пести се енергия и съответно се подобрява и комфорта при пътуване.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Че трябва да се внимава, трябва, ама за толкова години откакто ги има тия бутони, дъвка не съм намирал отдолу.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Или маските ги носихте само защото имаше глоби?
А за какво друго?

Идеята с бутоните имаше логика, макар и неадекватна (защото натискането на бутон е далеч по-чисто от държането за дръжка), но така и нямаше информационна кампания да не се натискат, което обезсмисля всичко.

"А за какво друго"... :eek: Повечето хора са потенциални разпространители на вируса. Да носиш маска само защото те е страх от глоба и да не те е грижа за околните... дори не знам как да го нарека.

О, и не само дъвките, всякакви лайна. Това се отнася и за основните бутони. Натискаш, после си купуваш баничка, ядеш я с ръце, па после се чудиш защо баничката има вкус на лайна. Кой ги е измислил тези бутони?

Защо е това преиграване? Достатъчно дълго време носихме парцали по лицето си.

Offline New_Passenger

• Lyulin 4ever
    • View Profile

Така е, но ако не се чустваш добре, трябва да носиш "парцал" поне на публични места. Социална отговорност.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline тролей №164 линия 2

• Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email

Така е, но ако не се чустваш добре, трябва да носиш "парцал" поне на публични места. Социална отговорност.
Ако някой ме блъсне на пешеходна пътека, какво ще ми помогне неговата "социална отговорност", по-точно липсата на такава? Искам да кажа, че не се борим с истинските проблеми, ами призоваваш да се фокусираме върху нещо по-маловажно. Освен това, българската народопсихология съм установил, че нищо друго не може да я контролира, освен закони и правила, за чието нарушаване се търпят наказания. Това, че 5-10-100 души носим в себе си и прилагаме "социална отговорност", считам, че абсолютно нищо не означава и с нищо не допринася. След като 1. не съм убеден в ползите от парцалите и 2. има други, които също са без парцал на устата, защо пък трябва аз да нося такъв? Да не съм по- балама от тях...? :)
« Last Edit: 08.04.2022, 12:37:40 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Online HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
БУТОНИТЕ ЗА ИНДИВИДУАЛНО ОТВАРЯНЕ НА ВРАТИТЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ТРАНСПОРТ СА ДОСТЪПНИ ЗА ПЪТУВАЩИТЕ

Публикувана на 21.06.2022 16:35
Всички превозни средства на обществения транспорт, на които има бутони за отваряне на вратите от пътниците, са достъпни за пътуващите. По време на КОВИД тяхното използване беше ограничено като част от мерките за овладяване на пандемията. Бутоните позволяват да се използват вратите само, когато е необходимо. По този начин се гарантира и по-добър комфорт в салона на превозното средство заради работещите климатици.

Отварянето на вратите по този начин е на база решение на Министерски съвет от 31 март 2022 година за отпадане на всички противоепидемиологични мерки.

ПС: Нас ни накараха да работим с отваряни от пътниците врати от 20.05., а досега не направиха нищо да уведомят пътуващите за промяната...
То и това колко хора ще го прочетат...

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Дали ще го направят и за Инеконите, които бяха пропуснати от тази мода предишния път?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Преди много време им бях писал и бяха отговорили, че за инеконите не може, защото нямали защита на вратите.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нямат сензори за наличие на пътник в обхвата на вратата (дали контакт в стъпалото или оптичен датчик няма значение). Единствената защита е в уплътненията, която връща вратата обратно, ако тръгне да затиска човек.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Имам въпрос. Не може ли вратите в Инеконите да се отварят от пътниците, но да се затварят от шофьора, подобно на тролеите?
А, и, Инеконите имат ли климатик?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Всички превозни средства на обществения транспорт, на които има бутони за отваряне на вратите от пътниците, са достъпни за пътуващите. По време на КОВИД тяхното използване беше ограничено като част от мерките за овладяване на пандемията.
:laugh: :laugh: :laugh:
Все едно са били недостъпни до сега... Интересно колко от пътниците са разбрали, че използването им е "ограничено" и как точно е било ограничено.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Имам въпрос. Не може ли вратите в Инеконите да се отварят от пътниците, но да се затварят от шофьора, подобно на тролеите?
А, и, Инеконите имат ли климатик?
Има бутон за разрешение от водача , пътниците да си отварят .
Иначе климатик има само 2408, и то само за водача.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Online 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
Мисля, че не могат да се затварят автоматично вратите след отваряне от пътник. Сещам се, че веднъж в Княжево като си отворих така вратата, стоя отворена 3-4 минути докато инеконът тръгне. Сензори над вратите има, така че твърдението, че не може да се ползва отварянето от пътниците ми се струва несъстоятелно.
« Last Edit: 24.06.2022, 11:08:20 by 2828 »

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Има камери. Няма сензори. ;)