Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321637 times)

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Според Вас как можем да ограничим(за напълното стопиране не можем и да си мечтаем) по някакъв начин хулиганите?

Моето мнение е,че би трябвало да би трябвало да има доста по-строги санкции от сегашните,но не смятам,че вината е само в едната посока.Така че би трябвало по някакъв начин цялото общество да си прамени нагласата към тях,иначе няма да можем да ги спрем!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не знам, драскането в рейсовете обикновено става вечерно време, когато няма хора, когато учех, много пъти съм им казвал на моите съученици да не драскат, но с простотията трудно може да излезеш на глава. Мисля, че и от СКГТ трябва да обърнат по-голямо внимание на това - като напр. редовно чистят със спирт надрасканото, не е толкова сложно

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
и според мен може когато автобусите минават ТО да се качват по 2-3 лелки и да позачистват седалките и въобще това което е издраскано <_<

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Вие си мислите че лесно се чисти тая драсканица ама не. Затова в Дружба примерно фащат една кофа бяла блажна боя и почват да мажат с баданарката върху драскането без значение от повърхността. Резултатите са възхитителни.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Да ти кажа,поне за дружбенските хюлиези,се честят доста лесно.Лично съм пробвал с пръст да изтъркам перманент маркер от най-задното стъкло,и то се изчисти(малка част,после трябваше доста време да си мия ръцете)

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
От стъкло става. Поне там не съм виждал да свинят с боя. Но опитай да го изчистиш от бял шперплат примерно. А ако го минеш с мокър парцал или препарат или каквото и да е нещо мокро свинщината нараства с геометрична прогресия. А иначе гадното на тия маркери е че имат два слоя - единия се изчегъртва без проблем с химикали но остава още един блед слой който няма махане.

peterdi

• Guest
От седалките на о345Г няма шанс да се изтрие. Там просто ги сменят, като се дочупят - и след една седмица е същото.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Аз пък съм забелязъл друга тенденция.Колкото е по-нов автобуса толкова повече му се "изреждат" вандалите.Все едно като омажат новото ще са големите гъзари  
 Нещо явно Икаруса не им хваща много много окото.Виж обаче защо да не издереме седалката в някой 0 345 на КаратС или на някое БМЦ(вече и на тях им направиха севтето,а още не са станали на година).
 Ама какво се чудим те омацаха чисто новата мотриса на БДЖ преди още да е навъртяла километър работа
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

peterdi

• Guest
Ами какво да кажем - простотия до шия....

Както при един разговор за обществените помещения в Ректората се дискутираше дали да се боядисва в черно, че да не се драска, и някой каза: какъв е смисъла, те ще драскат с червено и то пак ще се вижда. Диващината не се спира.

А за седалките на новите рейсове - абсолютно. Скоро няма да има въобще рейс от тях без надраскани седалки. А едно време беше "модерно" на о305Г да им се режат тапицериите с нож. Какво да говорим...

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Което е по-странно,няма и наказани,дори и да има свидетели.Полицаите прехвърлят вината на транспортна полиция,те пък обратно на другите.А пък хората от РПУ-тата пък пазят чавдарките!!     по 119 заради "добросъвестните" граждани от Ботунец.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Абе видите ли такъв хващате му маркера и драскате по него където сварите да види как се чисти тая гнус. После му интобирате маркера и с един ритник го изхвърляте от автобуса. По-ефикасно от това здраве му кажи.

Offline denis09rspab

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
е какво да правим  лоши хора не ценят хубавото не какво да се прави

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Вчера се натъкнах на един от многото драскачи.Беше едно лапе на може би 10 години.Слезна от А83,на спирка Костенски водопад в посока Красно село,изчака всички хора да се качат,и вече при затварянето на вратите си извади маркера и почна да драска по конектото(1119).
Аз бях свидетел на случката,тъй като изпращах приятелите си на 83.Мислех да му ударя два шамара,но се задоволих само с изземването на маркера и кръвнишкия поглед + предупреждение.
Да се надявам,че е подействало,ако не-винете ме мен.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: vesko76
Вчера се натъкнах на един от многото драскачи.Беше едно лапе на може би 10 години.Слезна от А83,на спирка Костенски водопад в посока Красно село,изчака всички хора да се качат,и вече при затварянето на вратите си извади маркера и почна да драска по конектото(1119).
Аз бях свидетел на случката,тъй като изпращах приятелите си на 83.Мислех да му ударя два шамара,но се задоволих само с изземването на маркера и кръвнишкия поглед + предупреждение.
Да се надявам,че е подействало,ако не-винете ме мен.
Ами да, ти си виновен за всичко,като се почне от разбитите возила та до драсканиците-за всичко все ти  

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Имам снимка една от седалките на тролейбус 1408. Не знам дали още е така, но съм сигурен, че това е дело на някое 'лапе, дето е нямало какво да прави. Веско, пздравявам те за това, което си направил с хлапето. Аз ако бях на твое място щях и шамари да му зашия.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

mersedes

• Guest
Quote from: Repcho
и според мен може когато автобусите минават ТО да се качват по 2-3 лелки и да позачистват седалките и въобще това което е издраскано <_<
Лелките чистат и на ТО1 и на ТО2,но като излезем от гаража ни драскат.Поне в Дружба е така с кофата и в реиса търкаи до припадак и утре пак така.
Какво е виновен СКГТ че хората не си въспитават децата на някакъв морал поне за обществените неща.Как споредвас един мутрак които се мисли за бесмъртен ще каже на синаси да не драска,бута кофите,вика по улиците и да се даржи като дженаталмен.
НИКОГА
« Last Edit: 17.02.2006, 18:19:59 by vesko76 »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Лелките чистат и на ТО1 и на ТО2,но като излезем от гаража ни драскат.Поне в Дружба е така с кофата и в реиса търкаи до припадак и утре пак така.
Какво е виновен СКГТ че хората не си въспитават децата на някакъв морал поне за обществените неща.Как споредвас един мутрак които се мисли за бесмъртен ще каже на синаси да не драска,бута кофите,вика по улиците и да се даржи като дженаталмен.
НИКОГА
така е, за съжаление си прав,жалко е ама е вярно.Аз имам идея задната страна на седалките да се боядисва в черно(облегалката),така ще се намалят драсканиците,знам че има и цветни маркери но множеството са черни  

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Няма смисъл.Колкото повече им се пречи,толкова по-изобретателни ще стават.Трябва сами да проумеят, че не е правилно или на място да ги санкционираш за да има ефект.Примерно като видиш някое пишлеме да драска взимаш му маркера и му надраскваш и ит нещо или му плясваш едно шамарче за урок.
 Колкото до децата на мутрите, те едва ли се возят с градския транспорт
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Тук искам да кажа,че нямате никакво право да посягате на някого,било той драскач или не,тъй като вие ще сте виновни после.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
Quote from: vesko76
Тук искам да кажа,че нямате никакво право да посягате на някого,било той драскач или не,тъй като вие ще сте виновни после.

Ми нека съм виновен!Повярвай ми, ако бях хванал тези, дето бяха надраскали новите влакове щях да ги убия!В България в днешно време малко нови неща и поне тях трябва да си пазим. Тази псевдо култура не смятам, че е подходяща точно върху и в ГТ...