Тук моментът наистина е ако - ако го е усетил. Ако го е видял. Ако се е случило на предишния курс, и той си е огледал превозното средство. След прекаран Ковид някои хора губят част от обонянието си за месеци - аз например не усещам този тип миризми.
Не бях се замислил за хипотезата загубено обоняние следствие коронавирсната инфекция.
Предполагам, че се е случило на предишния курс, тъй като автобусът се движеше по направление ж.к. Обеля-1 - кв. Гниляне, гр. Нови Искър и пристигна празен на спирка 6240 "Метростанция Обеля". Почти никой не ползва
А26 или
А150 между ж.к. Обеля-1 и метростанцията.
Практиката е да се прибере ПС за почистване, но това не се случва веднага, а при възможен подходящ случай.
Благодяра за информацията!
Но какво значи не се случва веднага?

Така най-много се наказва водача, тъй като той няма изобр и трябва да търпи... ароматните последствия от подобна висша простотия.

...
Вчера се качвам в автобус по А26 и вътре вони отвратително, въпреки че всички прозорци бяха отворени...
Видях, че някой беше... дефекирал върху една седалка...
А ти каза ли на шофьора?
Обади ли се на посочения телефон на гърба на кабината?
Ако си се обадил да съобщиш, какво ти отговориха?
Не съм му казал.
Въпросното изпълнение беше на седалка в задната част на автобуса и това принуждаваше всички пътници да се натъпчат отпред. Аз бях в пространството срещу втората врата и между мен и шофьора имаше доста правостоящи, които се опитваха да се отдалечат максимално много от неприятната миризма. Слязох на следващата спирка, защото за мен вонята беше нетърпима.
Надявам се, че някой от пътниците, които са били в билзост до водача са му казали или той самият би трябвало да установи, че нещо не е наред, след като всички пътници са му на главата, а пък всички седалки от втората врата назад са празни.

Не съм се обадил на въпросния телефон, защото аз имам принципен проблем по този въпрос.

Смятам, че телефонните линии за информация и за подаване на сигнали за нередности към общински и държавни структури трябва да са напълно безплатни.
Телефоните номера 0700 не са на цената на един градски разговор
за потребителите на мобилните оператори. А колко ли човека все още имат домашен телефон?
Въпросът не е за конкретната сума, а е принципен.
Телефонът трябва да е с 0800 или в краен случай - стационарен номер като този за загубен багаж в метрото, към които номера почти всички абонаментни планове имат включени минути. Но това пак е крайно компромисен вариант, защото дискриминира хората с предплатени карти и т.н.