Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321700 times)

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
Да, а моята вуйна уж много се грижи за дъщеря си, а на две годинки и дава да отпива бира, пуши пред нея (за пред мен че всички пушат да не говорим и за това съм по-натровен от самите пушачи). Какво - някой в тоя 21 век иска ли въобще да доживее до 50      
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Bus_lover
Да, а моята вуйна уж много се грижи за дъщеря си, а на две годинки и дава да отпива бира, пуши пред нея (за пред мен че всички пушат да не говорим и за това съм по-натровен от самите пушачи). Какво - някой в тоя 21 век иска ли въобще да доживее до 50      

Вече не е яко да си дълголетен. Гот  е да се разцепваш като си на 20. За после никой не говори.
"Който е казал, че животът започва на 40 е бил на 40" - беше реклама на тойота
а може и по друг начин да се опише ситуацията: Царят е гол, ама всички се кефят, щото е много куул

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Вижте днес сутринта какво видях в А280 Конекто.

Камерите ми изглеждаха новички. Аз ли съм блеял и не съм ги забелязал по-рано или са наистина нови!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
А стига бе. И аз чувам за първи път.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Браво за бързата реакция на LG    иначе това е една похвална инициатива, само трябва да залепат лепенки че ни снимат че пак ще се намери някой да се жалва

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес сутринта се возих на едно Конекто Г по 280, в което са монтирани 5 броя камери - 1 при шофьора, която гледа назад и още 4 от кръглите на равни разстояния до края на рейса. За голямо съжаление не можах да запиша номера на рейса, а пък за снимка и дума не можеше да стане в тази тъпканица

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Видеокамери дебнат вандалите в градския транспорт
10 октомври 2007 / News.dir.bg
Експериментално ще бъде въведено видеонаблюдение в един от автобусите по линия номер 280, съобщи заместник-кметът по транспорт на Столичната община Велизар Стоилов.
В превозното средство ще бъдат поставени надписи, информиращи пътниците, че в него се извършва постоянен видеоконтрол. Столичната община смята, че чрез въвеждането на експерименталното видеонаблюдение ще може да се следи за вандалските прояви в превозните средства на градския транспорт, поясни Стоилов, цитиран от БТА. Ако експериментът се окаже успешен, ще се търси финансиране за изграждането на цялостна система за видеонаблюдение.
На утрешната сесия на Столичния общински съвет ще бъде разгледа предложението за обявяване на нов конкурс за линията на автобус 72, след изваждането на линията от пакетите, които общинските съветници одобриха за отдаване чрез обща конкурсна процедура. Според внесеното предложение причината за искането е увеличеният брой на неизпълнените курсове от страна на фирмата, експлоатираща линията в момента - "Сибус",- както и влошеното транспортно обслужване на пътуващите с тази линия. При одобряването на предложението Столичната община ще обяви самостоятелна конкурсна процедура за обществен превоз по тази линия.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Да се чуди човек защо са сложили тази табела постоянен контрол отпред, а то трябва да пише постоянен видеоконтрол ама с един куршум - 2 заека
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: borosport
Да се чуди човек защо са сложили тази табела постоянен контрол отпред, а то трябва да пише постоянен видеоконтрол ама с един куршум - 2 заека
Нали имаше идея да хващат гратисчиите с помощта на видеокамерите, така че няма грешка

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Биг Брадър се качи и в градския транспорт. Скрити камери във всеки автобус, тролей и трамвай ще дебнат гратисчиите. Така контрольорите ще могат да хващат всички пътници, които не перфорират билета си и чак след това ще обличат елеците на проверяващи.
Пет от миниатюрните камери вече са монтирани на автобус по линия 280. Кадрите от устройствата се проектират на малък монитор, който е монтиран на предното стъкло в кабината на шофьора. До лявата ръка на водача има два паник бутона. При инцидент единият сигнализира в центъра на градския транспорт, а другият в МВР.
Камерите ще са облекчение за шофьорите, защото така ще могат предварително да сигнализират при инциденти, обясниха техниците от гаража на общинската фирма "Автотранспорт" в Малашевци.
Проектът е пилотен за столичната община. Засега той ще се тества само на линията до Студентския град, като камери ще се монтират на още четири автобуса. Избрахме именно тази линия, тъй като никой от шофьорите в градския транспорт не иска да взема първия курс към Студентски град. Причината е, че в ранни зори автобусите се пълнят с пияни младежи от дискотеките. Само преди дни почерпени смелчаци се сбили с шофьора, който пострадал сериозно, обясниха от общината.
Предстои в автобусите да бъде монтирана и шеста камера. С нея водачът на рейса ще може да следи движението пред автобуса.
Освен пътниците камерите ще следят и самите контрольори. Така към жалбите на пътниците ще има и документиран снимков материал.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Уха, сега остава да разберем само къде са скрили DVR-a (или компютъра - помалко вероятно) и ще видят после едни доказателства те  

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Въпросният автобус е 2170.

Offline XpLiSi7

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Вчера некви боклуци,които са били на детска дискотека,отново успяха да направят мизериите си.Успяха да строшат най-отзад тавана на един чисто нов тролей минал скоро основен ремонт,но за съжаление забравих да видя номера на тролейбуса иначе беше по 1.
Аз за тва избягвам по тва време да ходя към НДК-то ма съм кърък и тия се качиха баш в моя тролей.
Трябва вече да се измисли нещо за тия тъпи педалчета.Незнам какво ще помогне но трябва да се измисли че всеки път стават мизерии.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На първо време - дискретни полицаи пред дискотеката и парти в стил "хайде да вилнеем в районното".

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: conecto
На първо време - дискретни полицаи пред дискотеката и парти в стил "хайде да вилнеем в районното".
то за реда пред дискотеката горе долу гледа охраната на самата дискотека, полицаите трябва да са в радиус от 3-4 спирки на МГТ спрямо дискотеката и щом се получи сигнал за вандализъм на следващата спирка хубостниците да бъдат чакани от екипите на рпу-то

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Чудно ми е как са стигнали тавана на тролея, щом е наскоро ремонтиран, значи най-отзад е бил нископодов, демек разстоянието става над 2.5 метра от пода.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: vesko76
Чудно ми е как са стигнали тавана на тролея, щом е наскоро ремонтиран, значи най-отзад е бил нископодов, демек разстоянието става над 2.5 метра от пода.
[/size]

Засилваш се на високото и скачаш в ниското  

Offline XpLiSi7

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Тролеят мисля че не беше нископодов но 100% беше ремонтиран и беше много хубав.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Да залагаме колко ли превозни средства ще бъдат изпотрошени днес.........  

Давам бройка около 5-6

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: vesko76
Да залагаме колко ли превозни средства ще бъдат изпотрошени днес.........  

Давам бройка около 5-6
Аз не мога да си обясня как оставиха зелените мерцедеси, БМЦтата и новите Конектота на вандалите. Има толкова Икаруси, които стояха в гаража без работа...