Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321639 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Така е с бюрокрацията. Но и това е различно защото Данъчната служба е част от изпълнителната власт и могат да те сакционират по съотвените закони, докато СКГТ е просто една компания и всичките и служители са граждани с обикновени права и нямат право да те наказват по законите на Република България, просто защото те не са съд или друг представител на държавата. По законите могат само да повдигнат обвинение срещу някой.
И контрольорите наистина няма да те санкционират за престъпление  просто защото нямат такива правомощия. Могат само както всеки друг гражданин да извършат граждани арест и да предадат човека на полицията. За това и с линейните има полицаи. Просто само полицай може да изиска документ за самоличност от теб.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Quote from: vesko76
Бтв кой е номера на потрошения тролей?

Предполагам е 2922, щото 2711 не изглежда така, а друг нископодов в "Надежда" не знам да има.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline denis09rspab

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
 Е на единият прозорец има шал бонус. Това в кръга на шегата много гадно е станало с тролея   .Аз съм за камери.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
То уж имаше камери, с които да се следи редовността на пътниците, а се оказаха само приказки и стикери по превозните средства. А ако искат да изловят водачите с цигара- в автобус 111 е най-лесно.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Не искат, просто защото всички са го закъсали от към водачи и ги е страх че ще решат да напуснат. За това и санкциите почти винаги са парични, а не дизциплинарни. Толкова са го закъсали че по гаражите взимат и водачи без опит. За да може да се подобри контрола трябва да се подобрят условията първо така че да искат повече хора да работят там, а не да се чудят как да се разкарат. Тогава няма да ни возят отрепки а по-нормални шофьори по по-нормален начин.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Манталитета на българите няма да се промени и след 200 години. След като няма строги санкции от страна на държавата тези мизерии ще продължават. Нека въпросният дришльо да опита да надраска някой автобус в Германия например- няма да може да си плати глобата след това. Те големите държави са си решили тези проблеми отдавна много лесно. Затова им е чисто, шофьорите карат с колани и т.н. Щото ако знаеш, че глобата ти е 200 евро примерно (и няма "На ти 5 лева и ме остави на мира") ще си сложиш колана. Същото е и с драскачите...
« Last Edit: 22.05.2006, 09:27:18 by conecto »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Автобус 3289 след мача на нищо не прилича вече. Таванът е кърпен на поне 9 места, на едно място сводестата полоскост (нали таванът е извит към прозорците) е провиснала по диагонал, понеже е излязла от фиксиращата лайсна. Над 4-та врата е счупен единият капак на кутията и е заменен със ламарина. Доплака ми се просто...
На 3297 пък са изпотрошени лампи, на една плафонът е изваден и виси, на друга - пукнат... Въобще...

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: Kaiser Kar
Автобус 3289 след мача на нищо не прилича вече. Таванът е кърпен на поне 9 места, на едно място сводестата полоскост (нали таванът е извит към прозорците) е провиснала по диагонал, понеже е излязла от фиксиращата лайсна. Над 4-та врата е счупен единият капак на кутията и е заменен със ламарина. Доплака ми се просто...
На 3297 пък са изпотрошени лампи, на една плафонът е изваден и виси, на друга - пукнат... Въобще...
Подръжка+вандализъм+амортизация...,и като имаме предвид че въпросната поддръжка е Дружбенска.Аз отдавна съм ги отписал тези автобуси като нови.А си спомням,когато ги бяха пуснали.Пазеха се чисти,без натрупани глупости при шофьорите,затвориха кабините на всички по еднакъв,доста естетичен начин...Даже по 11 при кабината имаше червени флагчета,на който пишеше нещо от рода на заслужил шофьор.Мисля си,че и бяха разпределили автобусите само между най-добрите и съвестни шофьори....
        Между другото да питам,май белия тестов го караше един шофьор с посребрена,прилично дълга брада.После съм го виждал и на зелените.Точно май при него бях видял такова флагче.Някой може ли да ми каже нещо повече за него?

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
А в "Земляне", какви им бяха номерата? Да не беше нещо от рода на 301-320?
А защо сегашният 3578 (3295 май беше преди) е с по-различно стъкло на заграждението?

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
А в "Земляне", какви им бяха номерата? Да не беше нещо от рода на 301-320?
А защо сегашният 3578 (3295 май беше преди) е с по-различно стъкло на заграждението?
Нее,тези по 11 започваха с 16XX,и май имаше три за 83.На единият номера беше 383-нещо около номера на линията.
« Last Edit: 23.05.2006, 14:06:30 by difian »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Аха, щото някой беше писал, че най-добрият бил 313 и затова...

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Аха, щото някой беше писал, че най-добрият бил 313 и затова...
за трите по 83 не съм сигурен,но на времето като видех техния номер правех подобна асоциация и това се е запечатило в съзнанието ми.

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Quote from: difian
Подръжка+вандализъм+амортизация...,и като имаме предвид че въпросната поддръжка е Дружбенска.Аз отдавна съм ги отписал тези автобуси като нови.А си спомням,когато ги бяха пуснали.Пазеха се чисти,без натрупани глупости при шофьорите,затвориха кабините на всички по еднакъв,доста естетичен начин...Даже по 11 при кабината имаше червени флагчета,на който пишеше нещо от рода на заслужил шофьор.Мисля си,че и бяха разпределили автобусите само между най-добрите и съвестни шофьори....
        Между другото да питам,май белия тестов го караше един шофьор с посребрена,прилично дълга брада.После съм го виждал и на зелените.Точно май при него бях видял такова флагче.Някой може ли да ми каже нещо повече за него?
А сега се сетих и за логото на СКГТ то дясната страна след гумата.Такива има и на част от белите Манове.Наистина им се кефих,защото дори контура на лепенката беше в зеления цвят на автобуса!Така и при Мановете е в бяло-невиждано старание и вглеждане в детайла за СКГТ!Интересно ми е само защо ня бяха сложили такива лепенки и на 262 и Мерцедесите от Дружба.Сега на автобусите от колоната на 204 те още си стоят.
« Last Edit: 23.05.2006, 19:37:16 by difian »

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тези лепенки с логото на СКГТ май ги слагат само в Земляне,такива има и на някои Чавдар 11 М 4,както и на някои Кенти.Тези знаменца,за които споменахте ги помня,когато автобус 76 беше в гараж Земляне ги имаше из някои Мерцедес О 305 Г,на тях пишеше "най-добър в професията" а под него "АП Земляне",а над тях имаше нарисуван съчленен Икарус 180.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Ае стига ви толкова спам

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Ето малко вандализъм от Женева.Може да се каже,че нещата не се различават много от нас.Разликата според мен идва от това,че в Западна Европа поне подръжката е на ниво,а и имат пари за възстановяване, а и паркът се подновява по-често....

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: difian
Ето малко вандализъм от Женева.Може да се каже,че нещата не се различават много от нас.Разликата според мен идва от това,че в Западна Европа поне подръжката е на ниво,а и имат пари за възстановяване, а и паркът се подновява по-често....
возилата на СКГТ са застраховани, след хулигнаски и други прояви щетите се описват и се възстановяват в паричната им равностойност. Това че вместо стъкло купуват плексиглас и други мизерии си е вина на СКГТ

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
И се получава,че когато се повреди нещо СКГТ са си на малка печалба :lol:  :lol:  :lol:
Ми дайте тогава да почнем да чупим наред,ще е за доброто на СКГТ :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :P

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
возилата на СКГТ са застраховани, след хулигнаски и други прояви щетите се описват и се възстановяват в паричната им равностойност. Това че вместо стъкло купуват плексиглас и други мизерии си е вина на СКГТ
И за застраховките имах впредвид...Нали в Малашевци по едно време все пак бяха купили стъкла.На един 262 ги бяха сложили толкова зле.Сещате се за тъмния кант по вратите...Днес пак разглеждах снимките на едни тролеи от началото на 80-те,който ги пращаха към Мексико-имах чувството,че всъщност ги товарят от завода.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Как са изподраскали 3649, всичко след 3-та врата е в драсканици, по-късно и снимка ще ви покажа.