Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321692 times)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Според мен има доста възпитателен ефект върху пътниците, това че е на линия в такъв вид. Нека да се погнусят, нека разберат че това е дело на идиотчета, нека станат много по-чувствителни към подобни вандализми и следващия път когато видят тези индивиди не да мълчат гузно и да ги е страх, а да вдигнат вой до небесата. Знам за случаи в които цял рейс възстава срещу контрольори, които подминават циганите, а се заяждат с българи.  Ако имат такава чувствителност и към хулиганите, то тези прояви няма да са толкова чести.
R.I.P  Ikarus 280

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Точно там е работата - вандалите се проявяват в моменти, когато около/в превозното средство няма хора. Ако е имало някой наоколо може би е щял да им въздейства.
Това ми напомня на една случка...

Миналата година, някъде по това време, пътувах с динозавърското ремарке – 218. На ул. цар Симеон се качи един 30-годишен дивак заедно с кифличката си. Въпреки, че в ремаркето бяхме 2ма души(една жена и аз), още от качването си - селяндурът не престана да псува и вика. По едно време извади нож и започна да развива винтовете на високоговорителите в ремаркето. Аз слязох на МС Константин Величков.
На следващия ден в ремаркето липсваха двата най-задни високоговорителя, а известно време след това, в ремаркето бяха поставени високоговорители от бракуваните ремаркета.

Просто понякога човек не може да направи нищо, а това дали има желание или не остава без значение...
« Last Edit: 28.10.2013, 23:17:25 by NULL »
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Ако не друго, то в случая е могло да съобщиш на ватмана. А пък той щеше да вземе мерки! Като никой не му е казал... той няма как да разбере че някой краде от трамвая. Да сложили са нови високоговорители, но като свършат от бракуваните, вагона ще си остане без тях.

Offline velinio

• Маниак
  • |MCMXLVIII|
    • ICQ Messenger - 194251613
    • View Profile
    • Музикалната ми плейлиста
Според мен има доста възпитателен ефект върху пътниците, това че е на линия в такъв вид. Нека да се погнусят, нека разберат че това е дело на идиотчета, нека станат много по-чувствителни към подобни вандализми и следващия път когато видят тези индивиди не да мълчат гузно и да ги е страх, а да вдигнат вой до небесата. Знам за случаи в които цял рейс възстава срещу контрольори, които подминават циганите, а се заяждат с българи.  Ако имат такава чувствителност и към хулиганите, то тези прояви няма да са толкова чести.
Аз пък мисля, че една кампания за графитизиране на старите кошници с гадна боя би била полезна. Така вместо да гледаме олющена боя на парчета, ще има нещо по-различно, разбира се при по-добро изпълнение, едва ли би ставало дума за драскането на някой новобранец, който се чуди къде да си изхаби спрейовете (камо ли за нещо подобно на 2055 :blink:). Конектата са си още със заводската боя и имат задоволителен външен вид, но някои 305-ци изглеждат доста зле.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Не съм съгласен, това само ще насърчи драскачите, да започнат да унищожават и останалите превозни средства.  :angry:

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Ако не друго, то в случая е могло да съобщиш на ватмана. А пък той щеше да вземе мерки! Като никой не му е казал... той няма как да разбере че някой краде от трамвая. Да сложили са нови високоговорители, но като свършат от бракуваните, вагона ще си остане без тях.
И ти да си и ти ще си траеш  ;)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Аз не казвам да се разправяш с този които крещял, обиждал и т.н., а просто да отиде и да каже на ватмана, не виждам по какъв начин би го затруднило, освен разбира се липса на желание. Аз лично няколко пъти съм съобщавал на ватмана, за подобни идиоти. Последния път се случи съвсем скоро в трамвай 1, когато група келеши беше застанала на последната врата и не и позволяваше да се отвори. Казах на ватмана, и за нула време след като спря трамвая, келешите се махнаха от вратата. Така че има ли желание има и цивилизован начин.  ;)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Аз не казвам да се разправяш с този които крещял, обиждал и т.н., а просто да отиде и да каже на ватмана, не виждам по какъв начин би го затруднило, освен разбира се липса на желание. Аз лично няколко пъти съм съобщавал на ватмана, за подобни идиоти. Последния път се случи съвсем скоро в трамвай 1, когато група келеши беше застанала на последната врата и не и позволяваше да се отвори. Казах на ватмана, и за нула време след като спря трамвая, келешите се махнаха от вратата. Така че има ли желание има и цивилизован начин.  ;)
едно са група келеши, друго е 30годишен, неадекватен с нож, нали?

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Тогава направо се вика полиция.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
едно са група келеши, друго е 30годишен, неадекватен с нож, нали?
Дадох просто пример за това че не е сложно да се уведоми водача, а не кой какъв е. Говоря принципно, най-лесно е да стане и да си отиде и на другия ден просто да се констатира липсата на колоните във вагона. А какво аз съм правил е отделен въпрос и мисля че до сега поне съм спестил 10 пъти надраскване на вагони и рязане на седалки. Но няма какво да говоря за това... това е просто активна гражданска позиция, която всеки трябва да има, но да в България я имат явно само глупаците...
И между другото по повод на това, че се заяде за келешите, искам да ти кажа че не малко от тях носят също ножове. Които много лесно се вадят от джобовете им.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Не мога да виня който и да е било, че критикува „постъпката“ ми.
Просто е много различно да си в дадена ситуация и да я „чуеш“ разказана в няколко реда.

Принципно много зависи в каква ситуация се намираш.
Твоето предложение беше първото нещо, което ми хрумна, но се замислих за следното:
В случая и двете части на трамвая бяха с по 1-2ма души. Т.е. ако бях слязъл от ремаркето и бях отишъл в предната част – „лудият с ножа" просто щеше да ме види, тъй като непрекъснато се оглеждаше кой-какво прави.
Не виждам смисъл за два високоговорителя човек да си създаде толкова много неприятности. Да не говорим, че след подобна случка – човек параноясва и непрекъснато има чувството, че някой го чака в тъмното.  ;)

Хората са отмъстителни.
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Изобщо не те обвинявам за постъпката ти. Действа си точно както биха направили 99% от пишещите тук. А от уведомяване на водача полза няма. Той най-вероятно си говори по телефона и на коментара, че някой драска или краде би изпял припева от една песен на 100 кила.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тм №806 "изографисана" отново с тагове в задната част на II-секция,както и отстрани :taz:.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
1817 и 1859 доста са пострадали

Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
 :fan: :fan: :fan:
За такова нещо според мен трябват поне няколко часа труд.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Източник - ФБ страницата на Столичен градски транспорт. Автор на снимката: шофьор от гараж Земляне.
Аз се питам що за охрана има в този гараж. И как ще се възстановят автобусите?
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз се питам що за охрана има в този гараж.

Кротко дремеща и доволно похъркваща !

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Да изчистят само частта която пречи на водача да гледа, пък останалото да е за назидание и така да се остави. С годините от автомивката би трябвало да се измие.

Offline 2513

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Снимките май са старички преди малко видях 1859 по 108 и май си беше изчистен.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, той 1817 даже преди време беше на линия така надраскан. Явно охраната е много зле.