Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321633 times)

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Все едно ако ти беше там щеше да тръгнеш да ги гониш.
Ако се получи спонтанен консенсус с 3-4 други пътници или ако съм с толкова приятели, веднага щях да пробвам на направя нещо!

С приятели съм помагал на контрольори да свалят нагли гратисчии!

Готов съм да се хвана на бас, че ако някой отвлече автобус, пътниците няма да се намесят. Някой може да се престраши да звънне в полицията, но никой няма да посмее да се разправи с побъркания, който е решил да покара рейс.
:/ Тук съм склонен да се съглася...
vasko - оригиналът! :)

Offline 2513

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
Вчера пак е имало 2 счупени прозореца от новите на земляне + 2 от старите.(11)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Може и да ви прозвучи налудничево,но довечера смятам да се поразходя из района на тази спирка...

Offline T1000

• Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com

Полицията обаче е успяла да задържи извършителите. По неофициална информация те са две деца на възраст между 10 и 15 годишна възраст. 

http://dnes.dir.bg/news/sofia-avtobusi-17694427?nt=4
I'll be back®

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile

Полицията обаче е успяла да задържи извършителите. По неофициална информация те са две деца на възраст между 10 и 15 годишна възраст. 

http://dnes.dir.bg/news/sofia-avtobusi-17694427?nt=4
И сега ще излезе, че не могат да носят отговорност поради възрастта си.  :/

Според мен, трябва родителите им да платят поправката на всички автобуси!!!  :qdosan:

Offline abs111

• View Profile
Е,застрахователите ще си търсят парите....

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Е,застрахователите ще си търсят парите....
Сигурно адвокатите на малките вандали ще пледират, че те са малки, не са осъзнавали своите действия...  :angry:

Освен, че родителите им трябва да платят щетите, трябва и самите вандали да бъдат наказани  :arrow: общественополезен труд! Ама много!

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
1. силно се съмнявам, че нощеска у 11 ч. някое 10г хлапе ще ходи да хвърля камъни по рейсовете
2. не виждам с какво са виновни родителите им, че децата им нямат акъл в главата (ако изобщо са тези и са деца) че да плащат те. По-скоро да си накажат самите извършители.
3. надали изобщо ще има някакви последствия за извършителя/ите

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
не виждам с какво са виновни родителите им, че децата им нямат акъл в главата (ако изобщо са тези и са деца) че да плащат те. По-скоро да си накажат самите извършители.
Родителите носят отговорност за непълнолетните си деца и постъпките им!  :angry:

надали изобщо ще има някакви последствия за извършителя/ите
За съжаление...

Offline Fantomas

• View Profile
не виждам с какво са виновни родителите им, че децата им нямат акъл в главата (ако изобщо са тези и са деца) че да плащат те. По-скоро да си накажат самите извършители.
Родителите носят отговорност за непълнолетните си деца и постъпките им!  :angry:
Също и за изграждането на ценностната система на детето и възпитанието му, от което в последствие зависи и поведението му в обществото.

Offline hitar_potter

• View Profile
Ма разбира се, бе, Пепи, изобщо не са виновни, че пикльовците им се размятат из улиците посред нощ и трошат като маймуни. Какво са виновни родителите, даже трябва да ги поощряваме, че са допринесли за бъдещето на България, като са произвели тези ... създания...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Аз първо не виждам как на 10г. ще ходи да мята камъни по рейсовете по сред нощ. Нещо не ми се връзва.
Ако е така най-вероятно на техните не им дреме особено и са някои циганета може би. Иначе спор няма, че трябва да се подведат под отговорност, ама все си мисля, че ако са самите извърштели някак си ще има по-добър ефект. Ще платят родителите им, ще ги набият най-вероятно и след 2 седмици ще са забравили боя и пак на ново. Това имах предвид.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Спокойно бе, има си Д.П.С.-/Детска педагогическа стая/, те се занимават с  детските противообществени прояви. Регистрират си ги, следят си ги, привикват си ги за най различни поводи.................
Спрете си просташките мнения !

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Ще платят родителите им, ще ги набият най-вероятно и след 2 седмици ще са забравили боя и пак на ново. Това имах предвид.

Ако ги накарат да платят щетите по общо 8-те автобуса, децата ще ги бият всеки ден до навършване на пълнолетие, а родителите ще са с половин заплата до пенсия.  :devil:

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Ако ги накарат да платят щетите по общо 8-те автобуса, децата ще ги бият всеки ден до навършване на пълнолетие, а родителите ще са с половин заплата до пенсия.  :devil:
Току-що гледах репортаж на Нова телевизия. Според директора на Столичен Автотранспорт щетите са на стойност около 20 000 лева.  :angry: :angry: :angry:

Да плащат и след пенсия, ако трябва!!!  :qdosan:
« Last Edit: 31.10.2014, 00:18:52 by vasko »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Един прозорец е 400лв, а тия са затъмнени и сигурно са повече, отделно отварящите се също са маса пари, стъклата на вратите също са скъпи.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
3. надали изобщо ще има някакви последствия за извършителя/ите

Зависи и кои са застрахователите !
Може да предприемат регресивен иск или по-твърди мерки, ако са ....,като едновремешните !  :rolleyes:

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Почти сигурно застрахователите ще заведат такъв иск и ще си вземат парите, освен ако децата не се окажат индианчета. Иначе има и вечерен час за деца, за спазването на който са отговорни родителите и следва да понесат наказание, че са ги оставили сами навън по това време.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Почти сигурно застрахователите ще заведат такъв иск и ще си вземат парите, освен ако децата не се окажат индианчета. Иначе има и вечерен час за деца, за спазването на който са отговорни родителите и следва да понесат наказание, че са ги оставили сами навън по това време.

Точно и за вечерния час ми дойде на акъла и на мен. Лично според мен извършителите са някакви разглезени идиотчета, които си мислят, че всичко им е разрешено. В този район живеят предимно заможни хора.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Тия са си направо за ТВУ, без адвокат и без право на обжалване, като през ония години. Плюс първо шамари от шофьора, после от чичко милиционер, пардон полицай, после от класния, после от директора на училището, в което учат, а накрая от бащите им, плюс две единици намалено поведение. Трябва също да се създаден някакъв "списък" - регистрация за противообществени прояви, каквато практика има в Германия, и примерно да нямат право да учат в университет. А родителите да плащат като поп! Сега ще почнат едни адвокатски въртели, майките и бащите им, без въобще да имат това право, всячески ще си защитават отрочетата, независимо, че са доказано виновни...
По рейс и по жена не се тича!