Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321669 times)

Offline bahner

• Маниак
    • View Profile
С това последно мнение, ако не е шега, мисля, че се дискредитираш тотално и си проличават твои тотално изкривени представи за правилно и грешно.
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
Не му отдавайте чак такова зачение :).....
Значи ако имаш личен автомобил със сив интериор и той влезе и ти издраска регистрационния номер някъде, няма да имаш нищо против ли?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Дими всъщност е прав. Хайде ако идваш от Бургас или от Варна, където в последно време транспорта се уреди много добре със сигурност ще се възмутиш, но тук в София е абсолютен хаос. Проблема не е в човека, че драска, а в системата като цяло, защото не се използват всички възможности, за да се предотврати това. Откога във всички по-големи български градове има кондуктори, а тук няма нищо, не само това, но когато аз съм задавал тук въпрос защо не се поставят кондуктори и тук няколко човека веднага ми опонираха, а е очевидно, че това би било правилното решение. И сега ще каже някой ама как кондукторът ще възспре някой, който иска да драска на най-задната седалка. Ами да, кондукторът не може да направи това, но когато се въведе като масова практика в превозните средства в София да има постоянен контрол ще се създаде усещане за ред и много евентуални драскачи ще се замислят не само за драскането, а дали въобще искат да се качат. Видяло се е че без тояга нищо не се получава и затова сме стигнали на това равнище или както ми е казвал Дими когато притиснат българина до стената дупе дава ама като го оставиш на свобода дупе иска.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Реформирането на градския транспорт не е толкова лесен и кратък процес. Но драскането не бива да се извежда като резултат от забатаченото състояние.
Но пък виж - контролът на редовността и качеството на услугата са проблем, който е резултат от цялостното състояние и води с това необходимостта от генерална промяна. Наличието на кондуктори ще реши частично един единствен конкретен проблем, но колко още може да създаде...

Та всъщност $h@IdEr е най-прав: Ако имаш личен автомобил със сив интериор и той влезе и ти издраска регистрационния номер някъде, няма да имаш нищо против ли?
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз веднъж му бях благодарен на тоя човек, след като чаках автобус на спирката пред Земляне,  та понеже на спиркознака беше пльоснат един от великите футболнозапалянковски стикери върху номера на спирката, и съответно нямаше как да го видя, за да видя през мобилно плиложение след колко време ще дойде автобус. Седнах на пейката под навеса, и в този момент видях на навеса написан номера на спирката, та тази драсканица ми беше полезна. Но това си е частен случай, и докато номера на спирката ми трябваше, то едва ли някога ще ми потрябва да видя инвентарния номер на всяка седалка.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
С това последно мнение, ако не е шега, мисля, че се дискредитираш тотално и си проличават твои тотално изкривени представи за правилно и грешно.
Не съм писал, че го подкрепям, само писах да му отделяте такова внимание и да не сте чааак толкова строги към него. Да, драска и вандалства, всеки е свидетел в ежедневието си на всякакви драсканици по сгради, превозни средства и др. Огромна част от тях са простотии свързани с политически партии, футболни отбори , сексуални шеги и закани. Той решил вместо простотии да напише номера на превозното средство, следващия път, ако го видите направо си го обесете на първото дърво :angry: :angry:
П.С. Михайло даде прекрасен пример за това, че  драсканиците на въпросния човек могат и да бъдат полезни понякога ( колкото и  да е рядко) за разлика от тези на футболните фенове, основна цел на които им е да вредят :fan:

« Last Edit: 10.08.2015, 10:31:30 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Ако имаш личен автомобил със сив интериор и той влезе и ти издраска регистрационния номер някъде, няма да имаш нищо против ли?
Ще имам против и винаги съм имал, а тук има хора искащи да ми извадят думите от контекста ;) . Бях провокиран , защото има опасност да се превърне в най-удобната изкупителна жертва. Да, сам е, възрастен е, сигурно не е добре с акъла. Какво по-лесно от това да го спипаш в някой рейс и да го набиеш. Ама я се опитайте да приложите същата методика и към футболните хулигани, или келешчетата синове на еди кой си. Той не е основния вандал в градския транспорт ( колкото и да поствате неговите произведения), и с неговото възпрепятстване няма да спрат вандализмите.
« Last Edit: 10.08.2015, 10:42:03 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Да, сам е, възрастен е, сигурно не е добре с акъла. Какво по-лесно от това да го спипаш в някой рейс и да го набиеш.
Това ли е цивилизован метод за решаване на проблеми?  :crazy:
ма я се опитайте да приложите същата методика и към футболните хулигани, или келешчетата синове на еди кой си. Той не е основния вандал в градския транспорт ( колкото и да поствате неговите произведения), и с неговото възпрепятстване няма да спрат вандализмите.
Това че той не е единствения вандал, не го прави по-малко вандал от "келешчетата", "футболните хулигани" и прочие. Във половината превозни средства на ГТ има надписи от този "нормален" човек. Темата е за вандализъм и този е вандал, няма какво да го защитавате. Като не е добре с главата си има специализирани заведения за такива, а не да драска по превозни средства, които не са негови и струват стотици хиляди евро.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
Това ли е цивилизован метод за решаване на проблеми?  :crazy:
А какъв друг предлагаш? Да го хванеш и да го арестуваш, докато дойде полиция, която ще пусне после след два часа.  Кайзера писа, че вече и на шофьорите не им се занимава. Един по-успешен вариянт е, ако видим вандали ( без значение дали е той, или други) да ги запишем със скрита камера и да ги изтипосаме по интернет, телевизиите или някоя отговорна институция. Не е сигурно, но ако го има черно на бяло може да послужи като обществено порицание, а може и някой да се задейства :)
« Last Edit: 11.08.2015, 10:12:21 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline llll

• Писател
  • **
    • View Profile
Днес пътувах с два различни автобуса MAN и останах силно изненадан от факта, че аварийните чукчета бяха вързани със свински опашки за стойките си  :eek:. Знам, че се крадат, но тази защита от кражби практически обезмисля тяхното съществуване (на чукчетата). Защо хората, отговарящи за безопасността на транспортните средства допускат това? Или пък в правилниците за пътуване с градския транспорт трябва да влезе нова точка- че е задължително пътниците да си носят клещи- секачки.... :D.
« Last Edit: 14.08.2015, 14:21:44 by llll »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
Днес пътувах с два различни автобуса MAN и останах силно изненадан от факта, че аварийните чукчета бяха вързани със свински опашки за стойките си  :eek:. Знам, че се крадат, но тази защита от кражби практически обезмисля тяхното съществуване (на чукчетата). Защо хората, отговарящи за безопасността на транспортните средства допускат това? Или пък в правилниците за пътуване с градския транспорт трябва да влезе нова точка- че е задължително пътниците да си носят клещи- секачки.... :D.
Ако няма няма свински опашки няма да има и чукчета. Така, че то все тая.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Задните седалки на 3123 (МАН) за издраскани с маркер, дано скоро го изчистят.  :angry:

Offline simeonivanov01

• Приятел на ГТ
    • View Profile
И на ТБ 2685 му е написан инвентарния номер на седалката зад шофьора...

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Хвърлено паве от моста Чавдар, чупи прозорец на 9061, отпред в дясно, за малко да уцели пътничка в автобуса.
Няма кой да монтира мрежи на моста................
Спрете си просташките мнения !

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
Хвърлено паве от моста Чавдар, чупи прозорец на 9061, отпред в дясно, за малко да уцели пътничка в автобуса.
Кой ненормалник ще го направи това???  :help: :eek: :neznam:
Няма кой да монтира мрежи на моста................
Ужас, ами нека. Така или иначе хвърлането на павета ще продължи, па като ранят или убият някой ще се сетят да сложат...

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Ми то това е пети-шести път вече...................
Спрете си просташките мнения !

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Нали има наблюдение там, както по всички кръстовища.
------------------------

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
На 3120 са разпорили съчленението на няколко места с нож :/

също и на 3117.
« Last Edit: 18.12.2015, 23:51:15 by ozzy »

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
Днес в 22:20 на колелото в Лозенец са изрисували 933 с графити между 4 и 5 врати. Докато го чаках на Хемус, мина към Лозенец без графити, на обратно беше с графити и миришеше много силно на ацетон отвътре.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес в 22:20 на колелото в Лозенец са изрисували 933 с графити между 4 и 5 врати. Докато го чаках на Хемус, мина към Лозенец без графити, на обратно беше с графити и миришеше много силно на ацетон отвътре.
А ватман- ът/ката къде е бил/а??? :angry:
vasko - оригиналът! :)