Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 321668 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
8021 пълен с привърженици на ЦСКА, покушен от от привърженици на Левски = изпочупени стъкла :/ Според ер малък ТВ има два изпотрошени, само единият видях, че е 8021

Offline snaipera

• Наистина съм луд
    • View Profile
8021

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Днес докато минавах през обръщалото на ВМА се натъкнах интересно на различни части от салон на тролей. Наоколо имаше разхвърляни 2 парчета от осветително тяло, парче от луминесцентна тръба и долна скоба и пластмасова дръжка от врата. Дали някой водач не е решил да се "освободи" от остатъците от вандалски прояви по тролея си?

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Днес докато минавах през обръщалото на ВМА се натъкнах интересно на различни части от салон на тролей. Наоколо имаше разхвърляни 2 парчета от осветително тяло, парче от луминесцентна тръба и долна скоба и пластмасова дръжка от врата. Дали някой водач не е решил да се "освободи" от остатъците от вандалски прояви по тролея си?

Eдва ли - някои "добросъвестни" пътници са се погрижили според мен. СПомням си как веднън на четворката на студентски град се натъкнах на плоскост от БМС - няма как шофьора да я е изхвърлил....

Offline transtriumf

• Нямам спирка
    • View Profile
Роми потрошиха автобус на градския транспорт в София
В заглавието по-подходящата дума е "цигани", ама както и да е...
« Last Edit: 26.06.2012, 21:26:16 by transtriumf »

Човек не е ли засадил поне едно дърво и не се ли е возил на Икарус не е живял.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Вижте на какво попаднах:

Простотията граници няма, снимката е стара. Може би преди да удължат още трасето до Младост 1. Но е в направена в наш метросъстав. Добре че поне в метрото чистят подобни идиотии.  :qdosan:
ПС: Ето и сайта в който попаднах и намерих тази снимка: http://www.nasimo.org/news/id/1/sid/fc545f24da2157d8cd39c903723e6638

Offline Omsi_fen

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Мисля че трябва да се наблегне върху наблюдението. Т.е. да има повече камери например. Една фалшива камера да сложат вандала ще се замисли дали да драска. Винаги когато чакам на спирката и прочета "Лепенето и драскането забранено. Глоба 250лв." се замислям, ако аз си извадя маркера и надраскам новата спирка, как ли ще ме хванат. Даже и един стикер "24 часа видеоконтрол" да лепнат ще се намали вандализма. Колкото до него това си е заложено в природата на българите. Освен това ако повече се чистеше също нямаше да е така. Да, виновен си, когато си изхвърлиш боклука, но все пак на "членовете от интегриращия се етнос" затова им се плаща.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Бутафорните камери се разпознават много лесно, особено от хора, които вършат нарушения пред тях. Има ефект, но е временен. На фона на милионите, които струват влаковете 4-5 хиляди на влак не са голяма цифра.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
Най-добре е да се сложат камерите още от завода, за съжаление не са добавили тази придобивка. И днес А41 е със стабилно издраскани врати отвътре.  :angry:
Само се питам, защо не сложат и на всички останали състави камери. От както в един от съставите има камери, там не съм видял да се драска. Явно има ефект от тях.
« Last Edit: 16.09.2012, 00:18:12 by Petko21 »

Offline Omsi_fen

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Най-добре е да се сложат камерите още от завода, за съжаление не са добавили тази придобивка. И днес А41 е със стабилно издраскани врати отвътре.  :angry:
Само се питам, защо не сложат и на всички останали състави камери. От както в един от съставите има камери, там не съм видял да се драска. Явно има ефект от тях.
И аз за това говоря. Има ефект. Това е като камерите и полицаите на пътя - покрай тях винаги намаляваш за всеки случай  :D. А защо не слагат ли? Ами това е българия. Кой ще ти намери пари за стотиците автобуси, трамваи, метросъстави и вагоните им. За междуградския транспорт  не говорим. Плюс това е само за София. Ами колко още градове има?! Дори и да сложат, още на първия месец половината ще са вече за вторични суровини.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
За метрото се дават милиони лева и евро, надали ще е голям разход да се закупят сто камери. Като по този начин ще се спестят пари от специалните почистващи препарати за графити.
А градския транспорт не знам някога дали ще бъдат поставени камери. Е в автобусите по 111 не знам дали има ефект от както ги поставиха, но ако малко по малко всяка година слагат камери, мисля че и самите набези на идиотчетата с маркери ще намалее.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
В Бургас се возих на Тедоми и 0345 с камери и нямаше нито една драсканица :fan: Така че повече камери - по-добре, а за метрото са абсолютно задължителни, особено като и рискът от атентати е по-голям.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да сложат и по една камера най-отзад в Хюлиезите, и в О 345 Г там доста драскат. Да видим как набързо всичко ще светне.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Да сложат и по една камера най-отзад в Хюлиезите....

И инвестицията за тях да изгори (в буквален смисъл) за съвсем кратко време. По-добра да се слагат ако (дано) имаме нови автобуси в бъдеще,а не на автобуси,които са си изпяли песента. Макар,че за един Хюлиез по-добре да му сложат детектор за дим  :laugh:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
И аз мисля, че ако се чистеха редовно превозните средства от драсканиците, те постепенно ще изчезнат.

Или поне нямаше да ги има. Напълно съм съгласен, че е задължение на съответното депо/гараж да чисти превозното средство. Аз не съм длъжен да се возя в обор, защото някой вандалства. От депата да ги чистят, вожте на какво приличат 2042, 2044, 2046 и останалите бивши втори вагони. Свинщината изобщо не се чистеше, от депото не осигуриха охрана, която да ги пази и сега ако питате мен трябва да им сменят всичките стъкла, защото са надрани, а плоскостите вместо да ги мацат с латекс, да ги подменят с оригинални.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Именно заради това услугата трябва да стане 1.50 ,за да има средства за оригинални стъкла и плоскости.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
И 2 лв. да стане пари пак няма да достигат ! Нали затова обединиха Паркинги и гаражи със СКГТ в ЦГМ ! Е сега със сини и зелени зони с тези приходи какво ще правят !?! Ами ще ги у/при свояват !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
То не е до пари! Просто работата на чистачките се състои в събиране на някой друг боклук, замитане и минаване с парцал, ако има нещо зацапано. И в останалото време си седят и се пипат по надлежните места!
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Поредната противна вандалска изцепка. Този път жертва е станал автобус по линия 305. На румънското посолство някакви слабоумни кретени от някоя си агитка догонили автобуса и започнали да хвърлят камъни и павета по него. Има счупени стъкла, за щастие май няма пострадали. Футболните запалянковци, пътуващи в автобуса, за които може би са били предназначени камъните, са отворили вратите насила, докато автобусът все още е бил на спирката и са избягали. Нямам думи. Такъв кретенизъм и липса на мозък е направо небивал. Трябва учените да направят на няколко такива дисекция, за да видят какво предизвиква подобно оглупяване. Народът много яко се е сбъркал... Разбира се, глупавата полиция пак никаква я няма. Като сме управлявани от полицаи, цари полицейщина и имаме най-много ченгесари на глава от населението, поне въпросните глупаци да вършеха някаква работа!  :qdosan:

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Скоро се натъкнах на изкривени и счупени тръби в автобус 3705. Явно, че голямо "старание" е положено да се поправят.
------------------------