Author Topic: Изграждането на отсечка Младост1-Цариградско шосе  (Read 409015 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
На снимките от Дневник видяхме докъде са с релсите и на Света Неделя. На станция релси няма.... Та ще го видим.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Може да ползва Трансформърс: хем на релси, хем с гуми :D
100% с дрезина ще се движат от Банишора до Лъвов мост и оттам ще са пеша...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
С дрезина може до самата Св. Неделя, до края на тюбингите и началото на стоителството на Евроалианс. Не знам само докъде са стигнали с изливането на пешеходното минаване през тунела. На последните ми снимки го бяха почнали откъм станция Лъвов мост.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Според мен ще спуснат с кран онова камионче на електротранспорта, което ползват за да оправят ККМ. То може да се движи и по 1435 мм и по бетона на тунела и Бойко в коша отгоре. Много ще се смея ако това стане! Представям си го все едно индийски махараджа в кош върху слон!  :D :rofl: :police:
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Обаче това камионче не може да се качи от бетона на релсите, нито да слезе от релсите на бетона.

Online Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Попитах както обещах, влак не е минавал към новия участък. Явно това което са видели да минава транзит през станцията е пробен влак, които преди е бил повреден и след ремонт го изпитват по трасето.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Трасето е непроходимо, в момента и дрезина няма на него, в близост до началото на тунела по минния метод на копане има скеле и илизват бетон по тавана. Прокарани са кабелите, но не са свързани с контактната релса и няма напрежение...  :rolleyes: Кофти са ми снимките, от колегата Бобсата очаквайте по-интригуващи.
« Last Edit: 24.01.2012, 19:14:11 by difian »

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Трасето е непроходимо, в момента и дрезина няма на него, в близост до началото на тунела по минния метод на копане има скеле и илизват бетон по тавана. Прокарани са кабелите, но не са свързани с контактната релса и няма напрежение...  :rolleyes:
Ти да не би да си скитосвал в този участък случайно :)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Както казах, моите са подгряващи за тези на колегата....

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Според мен станцията е много яка, керемиденото и отива...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тези колони ще ме изкефят да са така шарени, но и както е различна ръкохватката, нищо чудно да са просто мострени. Стената към бъдещото продължение към Летището засега ще я покрият с гипсокартон. Отгоре, всичките тези навеси щяха да са идеални в зелено, така е отврат. И самата станция е в зелено, и щяха да се връзват с облицовачния камък, така и с тревата, дето я бяха садили, асансьорите са в зелено тонирани... На всички нива подземния гараж е почти готов и колоните са в жълто.... Очаквам коментари, как в моловете етажите са шарени... ;)

Offline ivan krastev

• View Profile
Да, много интересен репортаж :)
Аз мисля, че Младост 3 ще е една от най-яките стании и спор в това няма. Имам само един въпрос от снимките тук - на снимката във вестибюла се вижда схема, на която Сердика е показана като трансферна станция, но и Обеля също - някой може ли да каже какво точно пише?
Що се отнася до Цариградско шосе - май там имат доста работа, се очертава доста интересно :) Наистина шаренията с колоните е много интересна и на мен ми харесва :)
Що се отнася до станциите по МД2 ще се въздържа за сега от коментар и ще изчакам всички снимки, за да направя един високо софистициран анализ :)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Нямах батерия и Бобсата е снимал по-хубаво схемата, знаех че ще има интерес. Показва само нагоре към Лозенец и Сердика май... Бетонното стърчащо на тавана май най-после го разгадахме какво е, същото и като на Кръста при паркинга- маслоутаител. Не знаех, че се иска и по паркинги, чувал съм за сервизи и автомивки...
« Last Edit: 24.01.2012, 19:51:45 by difian »

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Чудесна Младост 3! Но има още какво да се желае от парковото благоустройство :)
За Цариградско... още трябва да изчакаме за да видим цялостното оформление, но иначе с цветните колони е много интересно :)

Offline Fantomas

• View Profile
Младост 3 наистина изглежда доста добре, мен само малко ме дразни пода. Това синьо-лилаво някак не се връзва с топлите цветове, които преобладават нагоре. Но ще го преживеем. :) Притесняват ме обаче ескалаторите. То е ясно, че ще покрият изходите, но при по-силен дъжд и особено при сняг, ескалаторите ще бъдат излагани доста на влага и студ. Няма да се учудя ако зимата замръзват.

Offline gogo

• Запален по ГТ
    • View Profile
Бре, и на мен ми харесват шаренките колони.

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Ето и моите снимки .... повечето неща колегата Дифиан ги е разяснил :) На табелата над касата пише ("Обеля" -> Ц. Гара -> Лозенец)

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
 :arrow:

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Тези кръгли колони стоят много по-добре от четвъртитите по турската част на МД2 и най-важното не създават чувството за тесен перон. Мисля че и видимостта от страна на машиниста ще е по-добра.

Offline galicin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Благодаря ви и на двамата с difian за хубавите репортажи!
Ето и моите снимки .... повечето неща колегата Дифиан ги е разяснил :) На табелата над касата пише ("Обеля" -> Ц. Гара -> Лозенец)
До колкото разбирам, на една от снимката от метро станция 18 (Младост 3) е касата която е от страната на магазин Била (където са и асансьорите). Дали и от другата страна на метро станцията (в посока Цариградско) ще има каса или от там ще може само да се излиза!?
« Last Edit: 25.01.2012, 13:16:11 by galicin »