Author Topic: Изграждането на отсечка Младост1-Цариградско шосе  (Read 409003 times)

Offline gtfen

• Напредващ
    • View Profile
Имам само един въпрос от снимките тук - на снимката във вестибюла се вижда схема, на която Сердика е показана като трансферна станция, но и Обеля също - някой може ли да каже какво точно пише?

Нещата май са ясни - Обеля ще е трансферна станция, като всеки от метродиаметрите ще ползва по един коловоз от станцията. Мисля, че това е по-разумното решение от това да има една цяла линия Цариградско Шосе - Сердика - Обеля - Св. Неделя - Лозенец или пък МД2 да започва от Ломско Шосе (респ. от Обеля, а МД1 - от Сливница).

Offline sofianec

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не е толкова разумно, защото примерно хора от Централна гара, които искат да пътуват към Банкя или други дестинации, които се достигат от автобусите, тръгващи от метростанция Сливница трябва да се прекачват или на Обеля, или на Св. Неделя.

Поне прекачването на Обеля зад загражденията ли ще се осъществява?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
До колкото разбирам, на една от снимката от метро станция 18 (Младост 3) е касата която е от страната на магазин Била (където са и асансьорите). Дали и от другата страна на метро станцията (в посока Цариградско) ще има каса или от там ще може само да се излиза!?
Станцията е с два вестибюла, демек и от двете страни има изходи, съответно две каси и т.н. Влязохме от едната страна и не сме катерили стълбите и от другата страна, но е горе-долу същото. Защо да може само да се излиза?!?

Offline galicin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
... Защо да може само да се излиза?!?
Може и да бъркам, но доколкото помня на Г.М.Димитров от сраната на ПИБ нямаше каса, а само турникети за излизане.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Г.М.Димитров е коренно различен случай и не виждам аналогията. Младост 3 е типична станция с два изхода, дори като на първия метродиаметър, само където е със странични перони.

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
... Защо да може само да се излиза?!?
Може и да бъркам, но доколкото помня на Г.М.Димитров от сраната на ПИБ нямаше каса, а само турникети за излизане.
Бъркаш - има си и каса и автомат за билети - пълен комплект. Само касиерката липсва - срамота.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
В другия форум има страхотни снимки от Младост-3 и Цариградско  :D
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1279405&page=67

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
За разлика от ББ, нашите репортери (от двата форума) обраха лаврите по подробни снимкови репортажи. :P
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Това е за Сбогом от мен! ;) :P
« Last Edit: 03.02.2012, 21:05:42 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
 :arrow:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
 :arrow:

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И малко от пейзажа навън...
« Last Edit: 03.02.2012, 21:32:10 by difian »

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Чудесни снимки!

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Тези младостките гонади направо ме побиват тръпки като ги гледам. Сигурно на последния етаж се усеща клатене при силен вятър...

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
difian-e, шапка ти свалям!

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Тези младостките гонади направо ме побиват тръпки като ги гледам. Сигурно на последния етаж се усеща клатене при силен вятър...

"Тримата глупаци" не са сред любимите ми блокове. Посред нощ изглеждат някакси недоброжелателни. Военните, които са по-навътре са много по-приятни и поддържани, както и 8-етажките на Младост-1А. Ама често имам работа в Младост-3, минавал съм и тази малка пътечка към "тримата". С пускането на метростанция поне няма да има толкова вървене пеша и довозване. Ама Цариградско все още не успя да спечели симпатията ми. Дано като пуснат осветлението да стане по-различна.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
 Много ми харесват такива перспективни снимки, където денивелацията и крувите на тунелите ставт толкова явни.
 И два въпроса - защо "за сбогом" са тез снимки и какъв е този отвор на 3.4,5-тата снимки?
 А и правилно ли е показано разположението на станцията в Уикимапия, че се чудех дали ще ми е удобна да ходя да пазарувам в еин хипермаркет през нея.
« Last Edit: 09.02.2012, 12:58:37 by mita6ki »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Сбогом, защото ще се видим евентуално в края на април, до тогава не съм в България и от мен няма да има снимков ъпгрейд, и тук и в други теми се писа, но махнах оффтопика...

Отворът е вентилационна шахта, виждат се и монтираните вентилатори вътре, изградена е на мястото, където правиха котлована за началото на строителството на двата еднопътни тунела до Малинов и Биллата.

В Уикимапия и аз май я корогирах, може да има леки отклонения, че е правена на око. Най-добре влез през Гугъл Земя и отвори хронологията. Не го дават като основно изображение, но има сателитна снимка от строителството на станцията и ясно се вижда къде е ситуиран точно изкопа. ;)
« Last Edit: 09.02.2012, 13:14:17 by difian »

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Попринцип по план автобус 510 ще обслужва Метростанция Младост 3, би трябвало тя да минава по тази нова връзка.

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
А какво стана с тестовете на новата отсечка, говореше се за края на Февруари, сега сме Март, а нищо не се е разчуло