Author Topic: Русе - маршрутна мрежа  (Read 122751 times)

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Re: Русе - маршрутна мрежа
« Reply #320 on: 04.09.2019, 17:16:16 »
И там работата не е добре. Някой от линиите като 21 до кат ще е само делник в пиков час. Уикенда тролеите ще са масово на 30 минути,че и повече.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline rs_section

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #321 on: 04.09.2019, 17:30:29 »
Ако е вярно, по-добре да закриват всичко. С дълъг интервал и дълъг маршрут, никой няма да ползва градски транспорт. Това не трябваше да се случва по този начин. А проектът беше доста обещаващ...

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #322 on: 04.09.2019, 17:56:03 »
Това са графиците при тролеите.По-късно ще кача и на автобусите.Ако не се отваря кажете.
« Last Edit: 04.09.2019, 17:58:51 by pesho »
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #323 on: 04.09.2019, 18:37:22 »
Задължително трябва да се удължи разписанието на тролея между хотел Рига и Здравец. Последния тролей е в 20 ч.

Иначе не виждам лошо повечето разписания да са на 20 мин стига да са синхронизирани. Тролейбусното дружество няма капацитет за повече. Така или иначе около 30 тролея ще са на линия.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #324 on: 11.09.2019, 09:55:59 »
Става интересно. Комисията по здравеопазване и социална политика с пълно единодушие не е приела новата транспортна схема. Ще е интересно какво ще стане на 19 септември.
« Last Edit: 11.09.2019, 10:31:14 by pesho »

Offline mad_devil_k5

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #325 on: 11.09.2019, 20:54:32 »
 А защо ли? Да не би да има друг заинтерсован за Автобусните линии??

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #326 on: 11.09.2019, 21:34:00 »
А ти видя ли,че предложената схема е за боклука и само се взеха едни пари за нищо.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #327 on: 11.09.2019, 22:03:50 »
^^ Чак пък. Хайде стига от една екстремност към друга.

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
  • https://gtruse.wixsite.com/gtruse
    • View Profile
    • Email
« Reply #328 on: 11.09.2019, 22:25:44 »
А ти видя ли,че предложената схема е за боклука и само се взеха едни пари за нищо.

Любопитно ми е да чуя изчерпателна аргументация относно мнението ти, че новата транспортна схема е "за боклука".

Аз лично съм на мнение, че новата транспортна схема е доста добра алтернатива, имайки предвид текущата такава. Никога няма да бъде стигнат консенсус, който да угоди на всеки. Схемата ще бъде приета на следващото заседание на общински съвет, по простата причина, че са инвестирани време и разходи. Времето ще покаже дали тази промяна е за добро или лошо.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #329 on: 11.09.2019, 22:40:39 »
Веднага казвам доводите ми.Живея над централна гара и сега имаме само 11 и 18.Линия 3 не я смятам за такава.Та по новата схема транспорт до Дружба 3 и Чародейка нямаме,по бул. Трети март с многото заводи също,по целият бул. Липник отново нищо,за района на кея пак нищо.Това,което се предлага е сегашната 11 да ходи на пазара и през Родина,а 18 пак да обикаля и да е на високосна.За другите квартали като Долапите и Средна Кула,които и те ще са орязани няма да коментирам.

Offline Niksan

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #330 on: 11.09.2019, 23:03:52 »
Ако района над Централна жп гара включва спирките "Помпена станция", "Верила", "Левента", "Училище Алеко Константинов", то те ще позволяват следните връзки:
103: бърза връзка до Кооперативен пазар и Центъра, откъдето съответно има връзки с всички точки на Русе;
113: връзка с Липник, Родина, Здравец, Товарна гара, Цветница, Захарен завод, Дунав мост и промишлената зона в близост;
114: връзка с Джъмбо, Корабното, Центъра, Болницата, Товарна гара, Търговията, Гара Разпределителна, Автогара Изток, Кат и Хиподрум (т.е. много по-добър вариант на сегашната 18-та линия)
112: връзка с Кооперативен пазар, Липник, Родина, Здравец, МОЛ-а, КАТ, участъка м/у КАТ и Дунав мост и промишлената зона до Мартен
102: съкратен вариант на 112 до Млечна кухня
100/101: обиколна линия, даваща връзки с Центъра, Кея, Болницата, Възраждане, Ялта, Здравец, Родина, Чародейка, Дружба 3

От "Пътен възел Охлюва"
108: директно до Метро и Километрите, Центъра и Дом на културата
106: Средна кула, Долапите, Метро, Бор, Центъра и Дом на куктурата

От "Васил Левски" (спирката на т-образното кръстовище на Гоце Делчев и Васил Левски)
117: обиколна "вътрешноквартална" линия обхождаща Дружба 1 и Чародейка Юг
118: обиколна "вътрешноквартална" линия обхождаща Дружба 1 и Дружба 3

Аз живея в района на "Помпена станция" и от горепосочената информация, смятам че новата транспортна схема със сигурност е по-добра алтернатива на текущата.

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #331 on: 11.09.2019, 23:08:14 »
А що не вземат една адекватна билетна система да направят първо за цялата община, не да ни баламосват със нови транспортни схеми?Те като я приемат и Евробус/Ге*комерс почнат да обслужват градските автобусни линии, какъв е смисъла?Съмнявам се общинското предприятие да бъде в пълна бойна готовност в близките няколко месеца. И като се отказаха от идеята да интегрират най-накрая селските линии с градските такива със съответната номерация и тн пак стана манджа с грозде, само дето рейсовете ни са леко обновени. И никой не се замисля отде ще вземат толкова много тролейбусни шофьори, за да се облужват толкова много линии с адекватен интервал не повече от 20 минути делник...Предизборни тъпотии от които ще страдаме още повече! :help:

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #332 on: 11.09.2019, 23:22:05 »
На град като Русе му трябват максимум 15 линии,но задължително включване и на част от селските като тези до Сандрово,Басарбово,Николово и Бъзън.Адекватна билетна система според,която картата важи за всички линии,а билета поне 1 час.При тролеите с малко нова мрежа може да се ползват максимум 20 машини и така хем с малко коли ще има добри интервали хем ще се ползват сегашните водачи в дапа.

Offline simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #333 on: 11.09.2019, 23:49:23 »
До Niksan- какви връзки(примера със 103) трябва си линия по възможно най-кратък маршрут, обхващащ най-важните спирки, а нe от "Дружба 3" до УМБАЛ да обикаля по Борисова - не сме 1970г. ГТ трябва да е бърз и ефективен, а не да има линии опознай Русе. Пък номерът с прикачвания  :laugh: :laugh: :laugh: - пеша от Възрждане-Родина-Чародейка север-Пацони в Дружба е 30мин флегматично ходене, а това ти е основата на ГТ в Русе. Да потретя - скупчването на всички линии за Средна Кула и Долапите от една начална  :help: :help: :help: .
Мрънкането за линия по Придунавски- хайде признайте си драги съграждани, че и без транспорт стъпвате на кея 2-3 пъти годишно и то с колата, а че от сп."Сердика" до кея са няма и 15мин със спирането на шадраваните. Но нека забием един въздуховоз и там. Дано не изляза лош пророк ама тази схема ще изгони и малкото останали пътници. Pesho е прав, че схемата е боклук. С 20 тролея ако пак не могат да си оправят интервалите, направо да закриваме и Даскалов да сглоби десетина автономни електрички на повикване по спирките  :D :D :D

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #334 on: 12.09.2019, 00:03:15 »
Тролеите могат лесно да се оптимизират сега ако купят 20 хибрида.Закриват се линии 13,24,26,27.Номер 9,21,29 от Чародейка Юг през Дружба 3 от обръщалото по Г.Делчев,Охлюва.21 по Борисова до Кат,а 9 и 29 през земеделският и от пазара по маршрута си.
Номер 9 може и до метро ако тролея е с ултракондензатори. Номер 2 от Разпределителна през Родина,ул.Шипк/прелеза/Царете-Рига-Центъра-Бор-Метро.Номер 2 може да е с електробуси,а останалите 9,21,29 с утракондензаторни тролейбуси.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #335 on: 12.09.2019, 08:27:35 »
Тук някой от вас имат по-луди идеи от общината.  :D Нека видим поне какво точно ще се приеме на 19 септември.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #336 on: 15.09.2019, 19:23:11 »
Относно транспортната схема, общината се е спряла на решението селските автобуси да не спират на всички спирки по маршрута, а само на най-важните. Междуселищните автобуси ще спират през спирка, като така се цели да не влизат в конкуренция с градските линии. Дано да се спазва!

Ето примерно кои ще бъдат спирките на автобуса Мартен-Сандрово.

Русе АГ Изток
Мол – Русе
Стиф
Спортна зала
Болницата
Париж
Тутракан № 26
Тутракан № 32
Митница
КТМ
Мартен
Сандрово

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #337 on: 15.09.2019, 19:34:21 »
И мислиш,че това ще се спазва ли? Кой ще тръгне да следи автобус без gps дали си спира на определената спирка.Отговора е никой.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #338 on: 15.09.2019, 19:47:08 »
Ами това предстои да видим. Може да се спазва, може и да не се спазва.

Offline dj_the_bus

• Защо пиша толкова много?
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #339 on: 16.09.2019, 19:32:58 »
Вън от личните пристрастия на някои хора-
Най-удачно е да се ползва западния момент, където така наречените селски линии са с номера и съчетани с градските. Като селските изпълняват и градска функция. Така се пести доста ресурс (човешки и машинен). Пример- Линията за Сандрово и линията, която ходи към Дунав мост. Сандровото хаби 4 коли за 30 минутен интервал. 4 коли се хабят, за мисля 11 (не съм сигурен за номера който ходи в района Захарен завод-Дунав мост). Ако линията за Сандрово се добави 1 автобус тя ще може да стане на 20 мин., което подобрява връзката Сандрово-Мартен, Мартен/Сандрово-Русе, Русе вътрешно с почти същия ресурс с който се обслужват две линии, които трябва със свещ да ги търсиш за да ги видиш по улиците. Преди време бях го споделил това- просто селските и градски линии да си обединят и обобщят маршрутите, за подобряване на обхвата със същия или по-малък ресурс. И пак да бъда черната овца- градският транспорт не е само един вид линии- това е съвкупност от всички!