Author Topic: Изграждането на отсечка Младост 1 - Младост 4  (Read 176212 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Мисля, че преди известно време из медиите срещнах датата 26и, а не 23и. Сигурни ли сте, че трябва да е днес?

Виж едно мнение по-нагоре  ;)  Ня място има кран,багер и работници,които вече слагаха оградата, което си е чисто започване на работата. Но вероятно може след 3 дни да се появи кметицата и да направи официална ''първа копка''  :neznam:

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
То винаги има подготвителни работи преди официалната първа копка.
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
То винаги има подготвителни работи преди официалната първа копка.

Дано си прав.  :angel:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Малко по-надолу, при кръстовището на Вероната също поставиха огради и бараки, там също започнаха да копаят. Според мен едната станция ще е именно там някъде, а следващата някъде при Школата, да видим.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
За Иво:
Станции:
- между Ляпчев и Киприян;
- между Москов и Хит (в посока зад него);
- при ул. Самара.
Това е!
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Малко по-надолу, при кръстовището на Вероната също поставиха огради и бараки, там също започнаха да копаят. Според мен едната станция ще е именно там някъде, а следващата някъде при Школата, да видим.
ИВООО, ИВо, Иво, иво...

Още снимки и информация...
« Last Edit: 23.04.2013, 21:26:15 by difian »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Добре, МС 15 е доста удобна за Младост 3, остава малко далеч от горната част на Младост 2, където са все големи високи блокове и има доста хора, но е в сравнително добра пешеходна достъпност, и ходенето е приятно през градинките зад дългите блокове по Малинов. Обаче МС 16 къде е забита...за Младост 4 е доста далеч от блоковете в долната част, ще трябва да се измисли някакво довозване, или поне следващата МС 17 да е някъде около технополис. Според мен трябваше да има и станция зад Корекома ама и така става. Предлагам след пускането на новата отсечка, 113 да минава по Свето преображение, Атанас Москов, Малинов, през МС16 и оттам зад Арената до сегашното обръщало на 413 или до това на 76 и 213.

Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Метрото не е трамвай, не може да има станции толкова начесто. Ясно е, че няма как на всички да им е до гъза, някои ще ходят повече. След построяването на тази отсечка линии като 113 и 314 най-вероятно ще отпаднат, а 111 вероятно ще го съкратят до Младост-4.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Е, да ясно е това. В интерес на истината, не е хубаво и метрото да ти спира точно пред входа на блока, защото пък тогава постоянно под прозореца ти ще има движение на всякакви хора, никога няма да има паркоместа и тн. няма да е много приятно да живееш точно над входа на метрото. А пък и ходенето пеша е полезно. Мисля, че това което са измислили за МС 15 е идеалното, хем не е залепена за блоковете, хем е на добро пешеходно отстояние.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Гледайки плана си мисля, че щеше да е по-добре метрото да се движи не по радиала на Младостите, а повече в посока центъра. По-скъпо, но ако МС16 беше някъде около Фантастикото на Младост 4 или около трасето на сегашния А76, щеше повече работа да върши, отколкото в полето при края на бизнес парка.

Само да спомена, че в настоящото ми местожителство метрото де факто си е като трамвай, със станции през 100-тина метра. Признавам, не е удобно, ако пътувам на огромни разстояния, но пък можеш да се качиш на практика на всяка една улица.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Гледайки плана си мисля, че щеше да е по-добре метрото да се движи не по радиала на Младостите, а повече в посока центъра. По-скъпо, но ако МС16 беше някъде около Фантастикото на Младост 4 или около трасето на сегашния А76, щеше повече работа да върши, отколкото в полето при края на бизнес парка.
Все още няма яснота, накъде ще тръгне след ул.Самара - на югоизток или на югозапад. Колкото до полето - то и Царица Йоанна/Т.Александров бяха поле и съборетини, също и Ляпчев между Младост 1А и 3, но тепърва ще се развиват районите.
Едно трасе по оста Ф.Аврамов би било изключително асиметрично - да не забравяме, че Младост 2 изпълзя на запад чак до дерето, а на изток разширение няма да има. Полето между Хита и Младост-4 е предвидено за нов център на Младостите с пешеходна зона.
Според мен по оста Ф.Аврамов трябва да се прекара трамвайно трасе откъм МС Младост-3, но това е друга тема.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Друг вариант е МС 17 да е около сегашният технополис или спорт депото, след което с крива да завива на север, и да има МС18 около Биллата. Така ще се получи идеално обслужване, защото наистина така цялата долна част на Младост 3 и 4 остава доста далеч, би било доста по-добре отколкото да правят МС17 и 18 нагоре из полето към Икея и лифта.

Според мен ако остане в сегашния вариант до МС 16 наистина може да мине и без 113, даже тогава може да останат единствено 305 и 76, единия да обслужва долната част на Младостите, да прави връзка с Цариградско и южните квартали, а 305 да прави връзката на долната част на Младост 3 с Цариградско и Ситняково. Освен това и двете линии в сегашния си заобиколен вид са идеални и за довозване, но да са станат истински редовни линии, а не както сега 76 в определени интервали да е на половин час.

То ясно, че винаги ще има недоволни-един ще мрънка, че станцията му е точно пред входа, няма къде да си спре колата и всички хора му минават под прозорците, друг пък ще мрънка, че е много далеч и трябва да ходи пеш много. Според мен за това първият вариант, който предложих е най-добре.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
??? Дата не се споменява

http://focus-news.net/?id=n1775722

Йорданка Фандъкова ще присъства на първа копка на метрото „Ж.к. Младост I – бизнес парк в ж.к. Младост IV”.

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на стартирането на строителните работи по изграждане на метрото „Ж.к. Младост I – бизнес парк в ж.к. Младост IV”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. Дължината на участъка е 2,7 км с 3 метростанции. Събитието ще се състои на бул.”Александър Малинов” зад магазин HIT.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Утре от 11ч.

Предстоящи събития в страната за 25 април 2013 г. (Агенция „Фокус”)

София.
В 11.00 часа президентът Росен Плевнелиев ще даде начало на изграждането на Софийското метро в участъка от ж.к. „Младост I“ до Бизнеспарка в ж.к. „Младост IV“. Церемонията ще се състои на строителната площадка в близост до кръстовището на бул. „Александър Малинов“ и ул. „Д-р Атанас Москов“ (до паркинга на хипермаркет ХИТ).

http://www.focus-news.net/?id=n1775741

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Вече строежът е официално открит от президента,кметицата и Братоев  :fan:

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Президентът направи първа копка на метрото до Бизнеспарка

http://btvnews.bg/bulgaria/prezidentat-shte-napravi-parva-kopka-na-metroto-do-biznesparka.html

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
http://www.dnes.bg/sofia/2013/04/25/trygva-stroitelstvoto-na-metroto-do-biznes-parka.186522
„С този проект ще свържем не само кв. Младост 1 с кв. Младост 4, но ще осигурим и бърза връзка с един от най-развитите учебни и технологични центрове в София”, каза транспортният министър Кристиан Кръстев. По думите му хилядите хора, които всеки ден пътуват до своите работни места в Бизнес парка или до някое от престижните учебни заведения в района, каквито са Американският колеж и Академията на МВР, ще могат да използват подземната железница. „През 2015 г. столицата ще има още близо 8 км и 7 нови метро станции, а подземната железница да осигури бърза връзка и до летище София”, допълни Кристиан Кръстев.

Строежът на участъка ще донесе и други ползи на живеещите в район "Младост" - като разширяването на бул. "Александър Малинов". Около една година ще има сериозни затруднения в движението по този булевард - стеснението му ще бъде чувствително, но през цялото време ще остане отворен с една летна. Фандъкова обаче посочи, че след приключването на стоителните дейности ще има около два километра нов булевард, с ново осветление, както и нови зелени площи.

Offline mirokussovski

• Писател
  • **
    • View Profile
Само не мога да разбера отъде журналята измислиха 4 метростанции - нали 3те са на МакДоналдс, Хита и Бизнес парка

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Само не мога да разбера отъде журналята измислиха 4 метростанции - нали 3те са на МакДоналдс, Хита и Бизнес парка
4 станции, две подземни и две надземни се строят вече до Летището, копирали са грешната информация...  :help: