Днес направих една обиколка на Малинов от кръстовището с Ляпчев до Бизнес парка. Правих и снимки, но с телефона, затова са и с не много добро качество както ще видите. Иначе се напредва доста по-бавно отколкото ми се иска. Има много работа още по тротоарите, бордюрите, а нагоре към Вероната и Хит-а почти нищо не се е променило от месец насам. И все пак на байпаса зад Шел и Макдоналдс му се вижда края, пред тях булеварда е асфалтиран, остава да положат само най-горния износващ слой асфалт:
В южна посока нещата изглеждат така:
Мръднах малко към кръстовището с Ляпчев, но отдалеч успях само да видя че са подготвили ескалаторите на станцията за монтиране. Самото кръстовище не е оформено все още, а асфалт все още няма:
Върнах се към кръстовището с Филип Аврамов, където освен че са наредени бордюрите, които го очертават, друго не е свършено. Тази яма, която преди 2-3 седмици я разкопаха, не изглежда като да я зариват скоро:
Южните изходи на станцията, както винаги от тясни по-тясни:
Булевардът в посока юг:
Електронното табло на сп. Блок 222:
Още малко по-нагоре:
Тук се вижда дъгата, която описва Малинов, за да поеме от източната страна на ХИТ-а:
Интересно ми е как ще бъде оформено кръстовището с Балан и Москов и старото продължение на Малинов западно от ХИТ-а. Очертава се разширение (или може би изместване) на Балан, поне в последните метри преди кръстовището, тъй като са изровили доста стабилно в южна посока:
Грубия строеж на станцията иначе изглеждаше готов, вече даже я зариваха отстрани:
Тук ми изглежда като да асфалтират направо върху покрива на станцията, доста е висок:
По-нагоре развитие над земята почти няма. Под земята кой знае какво се случва
Тунелът изглежда да е готов, щом е зарито всичко:
Новото паркче с детски площадки до Лидл:
Още по-нагоре станцията до Бизнес парка изглежда да е готова на груб строеж:
Поредния порой е предоставил възможност за тест на хидроизолацията на тунела
А тук трябва новият булевард да се включи във вече съществуващия: