Author Topic: Изграждането на отсечка Младост 1 - Младост 4  (Read 176186 times)

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
И все пак ще трябва да се затварят и десните ленти, за да се асфалтират и те. Ако питате мен, някоя събота и неделя, ще е най-добре да се затвори целият Малинов от Киприян до Балан, за да може наведнъж да се асфалтира, а не на парчета, както беше при кръстовището със Сахаров.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Може износващия пласт да го сложат на един път. Останалите пластове вероятно ще ги правят на части.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Станция "Александър Малинов"

Станция „Акад. Александър Теодоров - Балан“

Станция "Бизнес парк"

Източник: http://pressadaily.bg/publication/25289-%D0%A1-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-25-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BB-2015-%D0%B3./

Offline ivan krastev

• View Profile
МС "Александър Малинов" е много оригинална с това представяне на гора по стените на перона. Аз се надявам да използват различни материали и да се получи добре на живо. Има малко елементи тип "Бели Дунав" по тавана, но ще се преживее някак си! Като цяло идеята е много добра и това ще ми е май една от любимите станции :)
МС  „Акад. Александър Теодоров - Балан“ - идеята за градска среда е много добра, но се надявам на живо да стане по-добре, защото сега някак си рендера ми е постен. Сега името на станцията и оформлението много се разминават, но може идеята да се свърже чрез някакъв барелев тип "Константин Величков". Все пак и "К. Велчиков" няма нощо в оформлението и свързано с името. Ретро пейките и лампите не се връзват някак си и тук може би е хубаво да са в стил градска среда - малко по-разчупени и модернистични.
МС "Бизнес парк" - много семпло и много изчистено е. Типична бизнес станция - тези елементи по стените ми напомнят на диаграмите в excell на някой доклади, което е интересно. И тук се надявам да използват хубави материали и да постигнат добър резултат.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Интересно с тези рендери какво се случва и за кои станции са? Зеленият може да е отпаднал, но на другите ясно си пише станция 16... А от новостроящите се никоя няма да е с колони...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Тези рендъри май бяха само нечий проект, не съм сигурен, че са били одобрявани от Метрополитен :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Асфалтиран е байпас при кръстовището Малинов/Аврамов откъм югозападната му страна - срещу Макдоналдс откъм Младост-2. Предполагам, че след като заринат изкопите от югоизточната страна (при нашата сграда - Метро Сити откъм Младост-3), ще направят и там другата дъга, за да се направи байпас и на Филип Аврамов и да се разкопае самото кръстовище.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Хубаво е, че са се отказали от цялостното затваряне на кръстовището.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Хубаво е, че са се отказали от цялостното затваряне на кръстовището.
Кметските избори не са и толкова скоро, но доста хора нямаше да забравят действията на настоящето управление на Общината, ако кръстовището беше изцяло затворено!  :laugh: :crazy:

Offline Fantomas

• View Profile
Ако бяха пробили Сахаров към Бъднина, спокойно можеше да затворят кръстовището. Или поне направлението Киприян - Филип Аврамов.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
МС 16, на мен лично много ми допада  :P

Източник : http://stroitelstvo.info/show.php?storyid=2258162

Offline Fantomas

• View Profile
Западното платно на Малинов от Киприян до Балан предстои да бъде асфалтирано в най-скоро време.

За източното ще трябва да почакаме още:

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Във връзка с възникнала аварийна ситуация при изграждане на метростанция 15, по оперативен път до 4.00 ч. на 1 април 2014 година са променени маршрутите на следните автобусни линии:
Автобусна линия 4 в посока жк "Младост 1" - от ул. "Св. Преображение", надясно по улица "Филип Аврамов и от ул. "Св. Киприян" по маршрута - двупосочно.
Автобусна линия 76 в посока жк "Гоце Делчев" - от д-р "Атанас Москов" надясно по ул. "Св. Переображение", наляво по ул. "Филип Аврамов" и по ул. "Св. Киприян" по маршрута - двупосочно.
Автобусна линия 305 в посока "Централна гара" - по ул. "Филип Аврамов", бул. "Ал. Малинов" и по ул. "Св. Киприян" по маршрута -двупосочно.
Автобусни линии 314 и 413 само в посока "Център" - от бизнес парк "София" по локалното платно на бул. "Ал. Малинов", както автобусна линия 111, бул. "Ал. Малинов", наляво по бул. "Проф. Ал. Теодоров - Балан" и по маршрутите им, като в обратна посока маршрутите не се променят.

Какво пак е станало...
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Най-вероятно е пропаднало пътното платно на ул. д-р Атанас Москов, дано няма пострадали.

Offline Fantomas

• View Profile
Няма пропадане, изкопали са 2 дупки точно в дясната лента на Москов, точно преди завоя към Малинов, не знам какво правят, може да са пукнали тръба или да са скъсали някой кабел. Определено обаче е нещо непланувано. Ето снимки:

Скоро най-вероятно ще прехвърлят движението в източното платно на Малинов до чупката, която се вижда по-надолу:

И един кадър на самата станция:

Offline mi6kina

• Запален по ГТ
    • View Profile
Някой може ли да сподели дали ще има метростанция 17, която трябва да е до технополис в Младост 4. Видях няколко карти и всяка показва различни положения. Веднъж гледам 3 станции, друг път гледам 4 станции. Благодаря предварително! :)
Градски транспорт - разписания на градския транспорт в цяла България. Търсят се гост автори за нашия блог. За контакти: на ЛС! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
МС 17 засега няма да има. И по-добре, защото има нагласи да извъртят радиуса към ИКЕА и МОЛа, а не към Горубляне.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Някой може ли да сподели дали ще има метростанция 17, която трябва да е до технополис в Младост 4. Видях няколко карти и всяка показва различни положения. Веднъж гледам 3 станции, друг път гледам 4 станции. Благодаря предварително! :)
Ще има 17-та станция някой ден, въпросът е, кои ще са силните на деня... При Технополис по ПУП има заделен имот за нея. Но с мащабните инвестиции около Икеа и молът до нея, инвеститорите се опитват да отклонят метрото в тази посока с още 2 станци...

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Горубляне е квартал с преобладаващо ниско строителство и ниска плътност на застрояване, има само няколко блока. Съответно няма пътникопоток за метро, автобуси 1 и 4 могат да осигурят адекватно довозване с разумно сгъстяване. Примерно 4 осигурява връзка с метростанция Балан и може да бъде насочен евентуално край метростанция Младост 3, 1 осигурява връзка с метростанция Цариградско Шосе.  :)