Author Topic: Изграждането на отсечка Младост 1 - Младост 4  (Read 176218 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Ето и малко обяснение за пробива до ул.Ф.Аврамов:
...
Необходимо е само светофарът да се премести като запази сегашните си настройки (той е синхронизиран със светофара Малинов-Аврамов, а оттам - и с цялата тройка светофари на Малинов.
Нещо повече: изходът от уличката с ляв завой е даже по-безопасен от изхода с десен завой, тъй като е безконфликтен с пешеходната пътека.
Силно се надявам архитектът на район Младост да чете настоящия форум, та да влезе малко в час с нещата в района.

Малко офф. Нека се има предвид, че цитирания джоб на ул. Филип Аврамов е бил предвиден за автобусна спирка и след пускането на метрото вероятно ще изпълни тази своя функция. Освен това улицата минаваше ВЪРХУ велоалеята и тротоара, които не са предвидени за автомобилно движение, заходът от/за Аврамов бе реализиран с натрупан асфалт при бордюра... Нямам против да има улица, но да е изградена както трябва. Нека не забравяме, че при строителството на сградата МетроСити беше премахната улица точно с вход/изход на Аврамов, инвеститорът можеше да поеме строителството на новата и тя да е според нормите
« Last Edit: 26.03.2013, 11:17:27 by Repcho »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За съжаление улицата не е на територията на инвеститора, а в друг частен парцел. Старата улица (по-точно паркинг, където правеха циркове) бе изцяло реституирана. Иначе изобщо нито Крит, нито инвеститорите на другите парцели (единият - със сграда със замразен строеж, другият - без започнато строителство, частен паркинг понастоящем) нямаше да получат разрешения за строеж. Дали е трябвало или не да се застроява - това е съвсем друг въпрос, решен още преди 7-8 години.
Разбира се, че улицата трябва да бъде изпълнена като всяка една улица, а не като тротоар с наклонен бордюр.
А за спирката - да, сега я видях на схемата. Наистина е повече от необходимо спирката на А213 и 113 да е в близост до метростанцията и няма по-удобно място затова.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Според мен даже не е нужно да се мести пешеходният светофар, за 2-3 метра не си струва ;)

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
Първата копка на метрото до бизнес парка в жк. "Младост ІV" ще е на 23 април, съобщи Йорданка Фандъкова.

http://bnt.bg/bg/news/view/98611/evropytuvane_sys_sofijskoto_metro

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Някой да има идея от колко часа ще е първата копка във вторник (23 април) ?
« Last Edit: 21.04.2013, 22:34:45 by Neronov »

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Провери утре сутринта на sofia.bg в предстоящи събития или новини. Там ще пише нещо в стила: "От толкова часа кметът Й.Фанд. ще присъства на откриването на строителните работи на метрото до Бизнес парка. Събитието ще се състои еди-къде-си."
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Рендер на Младост 4 - Славей Гълъбов и колектив!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Не ми харесва. Прилича ми на баня.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Жълто-лимоненият цвят ми идва в по-вечко, но като цяло е добре! Има доста сходни елементи тип светилници Лъвов мост, геометричните форми тип Хан Кубрат, както и тавана!
Браво за рендера, че е намерен - надявам се скоро да видим и за другите станции :)

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Не е лошо. Далеч по-важно е да е изградена функционално и качествено, да няма течове.

Иначе сега като се прибирах, видях, че са заградили терена до оградата на Хит, явно почват. На сайта на СО няма информация обаче кога ще е първата копка.

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Не ми харесва. Прилича ми на баня.

Извинявай, но има ли станция направена с плочки, която да не е като баня. Няма станция от новите, за която да не се каза, че прилича на баня. Нормално е при тези материали, с които се работи всички да приличат на бани. Но ако мислим за наполовина пълната чаша ще разберем, че банята се свързва с чистотата и със свежестта. Така че хайде да видим все пак какво ще излезе. все пак това е само първи рендър...
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това ли трябва да е въпросната първа копка(загледайте се точно зад Корекома) Гледам гледам, от балкона виждам трасето на цялата линия, която трябва да се строи и само тук виждам да има раздвижване. При увеличение на снимката се вижда багер и някакви бараки. Малко по-късно ще се поразходя да видя, че оттук не мога да видя точно какво става.

Ще има ли станция на това място, или едната ще бъде при Вероната, а другата чак горе при Школата?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Крюшо

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Явно няма да е днес, никъде по сайтовете не виждам такава новина. Иначе и на мен ми изглежда логично там да е първата копка.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
А някой може ли да каже от къде точно се появи този рендер и дали няма опция да се намери и за другите станции в Младост и 2-те в Дружба?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да ,това май е мястото на 1-вата копка и според мен го започват в момента. Пристигна кран, един камион натоварен с някакви материали, поставиха и будка за охрана, или поне на това ми прилича оттук, наоколо се появиха и още хора, както и един джип. Струва ми се, че и ограда слагат в момента.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
А някой може ли да каже от къде точно се появи този рендер и дали няма опция да се намери и за другите станции в Младост и 2-те в Дружба?

Стана традиция рендерите да се появяват изневиделица и с хаотичен ред.
Дано на живо стане по-добре. Не е толкова до плочките с които доказано може да се докара добър и приятен дизайн като при МС Гарата и МС Мария Луиза (МС ЕС също е с плочки ако се вгледате в стените, въпреки че на рендерите нямаше "плочки"). Тук обаче цветовата гама нещо :/

Offline sopolivko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
явно няма да има промени на маршрутите на автобусите заради cтроежа на метрото. Някой знае ли нещо

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
Потвърждавам на 100%, че работата е започнала и (както и Иво каза) в момента слагат ограда. Явно няма да имаме първа копка за този участък.  :( След малко сников материал.

Мястото на Google Maps: 

Google Street View:  http://goo.gl/maps/jX6X8
« Last Edit: 23.04.2013, 15:29:57 by Neronov »

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

http://rakilovski.blogspot.com/

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Мисля, че преди известно време из медиите срещнах датата 26и, а не 23и. Сигурни ли сте, че трябва да е днес?
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary