Author Topic: Изграждането на участък "Надежда"-НДК  (Read 524580 times)

Offline cheez

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Въпреки празничния ден на НДК днес се работеше усилено.  :fan:  :D Кранът спускаше арматура над звука на копаещите машини. На входа имаше чакащ камион и един бетоновоз(?) . Случайно си носех апаратчето и ето ви две по-детайлни снимчици.
На една страховита табела пишеше "Въоражена охрана"!  :blink: Не ми се ще да разбирам дали е истина или не.  :D :D Искаше ми се и нея да документирам, но ми се разтрепераха ръчичките! ;D
С риск за живота ми ето материала:  ;D ;D ;D

Offline cheez

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
24.09
Днес има сложена арматура. (снимка 1) Само не разбирам какво и е предназначението там...
На снимка 2 струва ли ми се или работниците разкопават нещо подобно на онази стена която коментирахме по-горе? А самата тя вече е оголена до 3 - 4 метра. Общо взето това видях днес...

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
cheez - благодаря за снимковият материал :) А не успя ли да снимаш и при самата станция, където споменаваш, че тя е разкопана около 3-4 метра :)

Offline ivan krastev

• View Profile
Аз разпознах и МС Банишора - с колоните по пероните - тя ще е в бял тон, с някакви много интересни плочки по стените.
МС Лъвов мост също - ще има някакви бели мотиви по тавана от моста.
МС НДК - май бе зелено и червено по стените, ама не съм сигурен, тавана бял и подобно на този при СУ - дводест, като има в центъра на стените изображение на НДК.
МС Свети Наум бе с много интересни осветителни тела на тавана.

Offline cheez

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Иване, къде видя това изображение на НДК?? А онзи черният подлез с златистите елементи от коя станция вобще беше...ох ще гледам филма пак че се обърках.
Също забелязах че на Васил Левски са сложили карта с всички бъдещи разклонения. Странно как не съм видял като всеки ден за училище от там минавам... в понеделник ще хвърля едно око.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
С колоните може и да е Черни връх ;)

Offline cheez

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
С колоните може и да е Черни връх ;)
Черни връх е с лилаво сива тема. Беше споменато отдавна в форума. И е островна май...
Иначе мислех че на НДК ще направят бяло-черна тема, за да се връзва някак със самата зграда.
А зелено-червеното вобще не ми хареса. Нека да изчакаме да го качат и да го го гледаме и тогава да обсъждаме кое как и защо е.

Offline ivan krastev

• View Profile
Черни връх нали ще е с колони по средата, а тези бяха отстрани на самите перони. Братоев каза, че колните на МС Банишора ще са високи 11 метра. Диков пък каза, че МС Св. Неделя ще най-оригиналната станция като конструкция и ще е просторна :) Абе само да се чаки тоя филм и ще го гледам пак - много ми хареса! И друго ми направи впечатление - Братоев като показваше на къде ще са бъдещите разклонения спомена за МД3 че ще се разклонява към Гара Искър  ;D :blink:
« Last Edit: 25.09.2010, 20:13:58 by ivan krastev »

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
единственото, което не ми хареса във филма е, че навсякъде МД-3 се появява през Алабин и без връзки с МД-1 и МД-2, а иначе интериорите на станциите изглеждаха много приятно. За Сердика-ІІ очаквам нещо в стил http://urbanrail.net/eu/war/war-gallery/plac-wilsona6.jpg
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
единственото, което не ми хареса във филма е, че навсякъде МД-3 се появява през Алабин и без връзки с МД-1 и МД-2.........
Доколкото МД-3 се появи във филма, това бе показването му на схемата, която я има в станциите на метрото и която всички я знаем, т.е. не можем да си правим никакви изводи. Все пак основна тема беше строителството, което се извършва в момента.

Offline brank

• Напредващ
    • View Profile
    • Email

Offline brank

• Напредващ
    • View Profile
    • Email

Offline brank

• Напредващ
    • View Profile
    • Email

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Много хубави снимки :fan: Жалко, че лентата за изкарване на пръст е празна:(

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ето какво научихме от този филм:
Банишора:
Банишора
Централна гара:
Централна гара
Лъвов мост:
Лъвов мост
Сердика:
Няма засега май...
НДК:
НДК
Земята и хората:
Земята и хората
Джаймс Баучер:
Не видях...

Ето го и моят анализ на това, което видях:
1) Всички станции със странични перони изглеждат много по-обемни и всички са с високи плафони заради диаметъра на къртицата;
2) Банишора няма да е светла, ако изберат подобна гама и подобно... оребряване на стените с тъмни ивици;
3) Централна гара не асоциира нищо с пътуване и влак;
4) Лъвов мост е добро подадение с асоциирането на сводовете на моста, само че щеше да е много хубаво, ако бяха вкарали малко хубав камък, подобен на този, използван за моста. Да, станцията ще е малко по-студена, но можеше да се контрастира с хубав стъклен таван и ярко бяло-жълто осветление, напомнящо за слънчева светлина;
5) НДК - похвално, че разчупват елементите за сядане, но трябва да измислят начин стъклата да не се закачат на метални пръти, защото ще седи мега грозно - по-добре е да ги захващат с гумирани уплътнения в долния и горен край на панела, дори и това да означава да направят ламел по средата, където се срещат червеното и зелено стъкло. Също така - тия буци на тавана не ме кефят изобщо...
6) Земята и хората е супер странна - такава диманична разчупена структура по тавана и са се осрали с тези безлични крадратни пръчки, дето носят осветителната тръба! Просто стамота!!!!
А за парапетите са отделили подобно внимание на направят разчупен дизайн.
Много по-добре ще е да извият ръкави от таванската структура, които да се спускат надолу и да захващат тръбата и примерно да ги редуват - едно захващане от едната страна на перона, следващото да е от другата - така стане още по-разчупена станцията и още повече ще заприлича на кварцова пещера и тогава името "Земята и хората" ще ѝ приляга още повече!

Който иска филма на файл - да пише ЛС
или използвайте този линк:
http://static.bnt.bg/public/files/productions_editions/9624.flv
« Last Edit: 27.09.2010, 16:38:32 by boleroto »

Offline Balkanton

• View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
При МС Централна гара обемните детайли над пероните и фигурите "под ъгъл" на стените напомнят характерните Х-образни колони на гарата. Поне на мен.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това е била идеята, но  не се получава изобщо. Сградата на гарата е с безлична форма и асоциирането на интериора с нея, вместо с идеята за пътуване, влакове, релси, перони и т.н. е грешка - трябваше да разработят малко повече стените с пана от известни железопътни линии в България - щеше да е по-добре от моохромна охра...

Offline ivan krastev

• View Profile
Ето и моето мнение:
- Банишора - изчистена и скромна ми се вижда като проект, но с тези плочки по стените става доста интересно - особенно с черните моменти;
- Гарата ми е малко безличка и там определено можеха много по-вече да се постараят. Единственото оригинални нещо в нея са елементите по тавана, макар малко да ми напомня на една метростанция в Техеран;
- Лъвов мост е много стилна станция и нямам никви забележки по нея. Доста е оригинална и маи тази станция ще ми е фаворит като архитектурно оформление;
- НДК малко стил СУ - свод и по средата на станцията изображение, но за сметка на това осветителните тела по тавана са много оригинални. Цветово ми допада, макар че си мислех, че ще е малко стряскащо това зелено и червено;
- Св. Наум - доста разчупена и модерна станция, но името и трябва да се промени, защото това оформление няма нищо общо със Св. Наум.
Остава да видим и за останалите станции какво са измислили, но мога да кажа само едно - да наистина много приятно съм изненадан от вида им - Братоев беше прав като каза, че ще сме ме изненадани :)
« Last Edit: 27.09.2010, 14:18:44 by ivan krastev »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
НДК е решена в бяло, зелено и червено, защото НДК е мемориален комплекс, по случай 1300 години Дунавска България...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Мен ми приличат на розово и сиво, нежели червено и зелено, но като сте рекли....

За мен Гарата е доста интересна. Наистина по нищо не напомня гара обаче. Но декорацията стил тухлени плочки е супер уютна, а и формите са по-остри с тези наклонени оси.

Лъвов мост, напротив, изобщо не ме впечатлява. Въпреки стилизираните мостове, останалото е абсолютно безлично и плочковидно, все едно гледам възгрозна баня. И седалките са от най-скучния и досаден тип.

Банишора и тя бие леко на баня, но черните плочки с мраморни жилки й придават повече вид.

Сердика вероятно ще се изгражда накрая, така беше и по проект, тъй като тя не влиза в задълженията на Добуш.

НДК и св. Наум са най-добрите станции, но втората можеха поне МАЛКО да я свържат със Земята и Хората и да има разни камънаци по стените....

едит: на около 00:32 във филмчето е показана още една станция, която може и да е НДК в по-тъмен вариант, може и да е Научер. Седалките по средата изглеждат различни.. от друга страна баучер май не е с островен перон.
« Last Edit: 27.09.2010, 13:56:03 by Jorr »