Author Topic: Изграждането на участък "Надежда"-НДК  (Read 524617 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Те затова в момента при моста оправят хидроизолацията и отляха изцяло ново корито за реката. Първо направиха южното течение, сега се работи по северното.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
А на една от снимките при Лъвов мост се вижда в стената до реката очертание на кръг - това трябва да е за къртицата, която след време ще тръгне към Св. Неделя нали? Аз до колкото си спомням ще има и още един тунел под реката - пешеходна връзка с траволатори, които ще свързват южната част на кръстовището, където ще има входове, като единият ще е до х-л Лион.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
За това е очертанието. От западната страна трябва да е пешеходното преминаване, а стълбища би трябвало да има и от четирите страни.

Offline ivan krastev

• View Profile
Определено тази станция се очертава доста интересна, както и Св. Неделя. Ако не се лъжа на Св. Неделя около 108 м. щяха да копаят по закритият способ, а ако до момента са изкопали 90 съвсем скоро ще започнаи и свързването на двете галерии, които са до момента. Интересно ми е от другата страна на станцията - при подлеза на ЦУМ как ще процедират? Сега го разбиват, но това означава ли че и там ще 20 метрова дупка, подобна на тази, която е в момента до Халите и от където започнаха да дълбаят?

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Определено са доста грозни и изобщо целият плочкаджийски дизайн е особено ужасен. НДК и Свети Наум изглеждат къде къде по-добре (без да са нещо особено). Разочароващо.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Определено тази станция се очертава доста интересна, както и Св. Неделя. Ако не се лъжа на Св. Неделя около 108 м. щяха да копаят по закритият способ, а ако до момента са изкопали 90 съвсем скоро ще започнаи и свързването на двете галерии, които са до момента. Интересно ми е от другата страна на станцията - при подлеза на ЦУМ как ще процедират? Сега го разбиват, но това означава ли че и там ще 20 метрова дупка, подобна на тази, която е в момента до Халите и от където започнаха да дълбаят?
Според мен определено ще копаят доста, както са тръгнали. На снимките в първото ми мнение се вижда, докъде са сега и не са слезли под археологията, но ще продължат. Връзките и вестибюла как да ги направят?

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Кола падна в изкопа за метрото пред ЦУМ (Снимки)

Лек автомобил "Фолксваген Пасат" пропадна в изкопите за столичното метро в идеалния център на столицата днес преди обяд.
Инцидентът е станал на паркинга пред ЦУМ, където в момента се копае за бъдещото метро, предаде БГНЕС.
Най-вероятно колата е пропаднала при неправилно паркиране, но засега няма официална информация от полицията. Автомобилът беше изтеглен с кран от изкопа.
Не се съобщава шофьорът да е пострадал.

http://dnes.dir.bg/news.php?id=7959827&nt=11
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Online Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Предполагам, че е била на някой от работещите по обекта, защото там няма как да се забиеш иначе.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Сега се сетих за това и ми дожаля, а от ЦУМ доста време си играха да го направят:
http://www.bezhaberie.com/g_list.php?gallery=06

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Сега се сетих за това и ми дожаля, а от ЦУМ доста време си играха да го направят:
http://www.bezhaberie.com/g_list.php?gallery=06
То вероятно ще се възстанови след приключване на строителните работи. А може и цялата Мария Луиза да стане пешеходна в този участък, още не съм виждал в публичното пространство макети за това, как ще се експонират намерените старини.

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Определено са доста грозни и изобщо целият плочкаджийски дизайн е особено ужасен. НДК и Свети Наум изглеждат къде къде по-добре (без да са нещо особено). Разочароващо.

На мен пък рендерите ми харесват. Все пак Лъвов мост и Централна гара са централни и възлови станции и не би било подходящо да им измислят някакъв супер-модерен дизайн за тях, те трябва да бъдат оформени с по-сериозни цветове и дизайн.
Интересното е, че на по-новите рендери Банишора е с променени цветове на плочките, а пък Централна гара е с друг дизайн. Различава се от това, което видяхме в предаването на БНТ. Предишните рендери можете да ги разгледате тук: http://s415.photobucket.com/albums/pp235/AndrejZog/SOFIA (страница 2). Само Лъвов мост е със същия дизайн. Централна гара и Банишора тук определено излежат по-красиви, отколкото на по-новите рендери от предаването на БНТ.

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Предполагам, че е била на някой от работещите по обекта, защото там няма как да се забиеш иначе.

Шофера на колата е последвал някакъв бетоновоз вътре в обекта без да се усети че минава не от където трябва и даже е изпреварил бетоновоза вътре в площадката и минал през някакви скупчени арматурни железа и "скокнал" в археологията.  :D Има слух, че е бил под влияние на някакви вещества ( не течни).  ;) Естествено е избягал. 

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Интересно ми е от другата страна на станцията - при подлеза на ЦУМ как ще процедират? Сега го разбиват, но това означава ли че и там ще 20 метрова дупка, подобна на тази, която е в момента до Халите и от където започнаха да дълбаят?

На първите снимки от вчера се вижда шахтата, която строят на мястото на разрушената част от подлеза. Аз не очаквах, че вече са напреднали толкова. Има и една две снимки от страна при строежа на археологическото ниво в посока към партийния дом.

Offline ivan krastev

• View Profile
Много хубави снимки - браво  :fan:
Вижда се напредък от към подлеза на ЦУМ, но някак си тази шахта, която се оформя надолу ми се вижда много тясна и ми е чудно къде там ще се поберът стълбите и ескалаторите :? Определено става интересно на Св. Неделя и нищо чудно наистина тя да се окаже с островен перон :)

Offline eko

• Запален по ГТ
    • View Profile
Колеги, има ли някаква актуална информация за движението на къртицата? Към началото на месеца разбрахме, че не е стартирала прокопаването на участъка Гарата - Лъвов мост? Дали е тръгнала вече?

Offline ivan krastev

• View Profile
В другият форум са пуснали едно интервю с Братоев от Дарик радио мисля, че беше, в което той казва, че в момента къртицата е между Гарата и Лъвов мост и в края на месеца или началото на следващият ще е в тялото на станцията при Лъвов мост :)

Offline bobby_1989

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Можеш ли да пуснеш линк на това интервю?

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Можеш ли да пуснеш линк на това интервю?
http://rail.bulboard.com/vt343.html?view=unread#unread

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Слагат нови релси на Витошка и Патриарха, стрелки не забелязах. Някой ако има път, да снима.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.