Author Topic: Изграждането на участък "Надежда"-НДК  (Read 524577 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
В началото на юли трябва да тръгне пак, за да е готова до септември и да ни се маха вече от града.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Трудно би станало това - днес като по чудо фотоапаратът ми не беше покапан от множеството капчуци от тавана - трябва поне една добра хидроизолация да се направи. Ако при нас земята беше твърда скала като в стокхолм, нещата наистина можеха да останат оголени, но не са
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Работата по станцията има общо с къртицата само, колкото да може да премине през нея. Това с течовете по лесно биха си го оправяли после, като нея я няма да им пречи.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Рендърите ми харесват - направили са точно това, което се очакваше от трансферна станция - огледало на Сердика. Еталбондовите плоскости имитират тези по Сердика, в основата имаме обеми с цвят на камък...

Доволен съм! Много съм доволен!

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Дотук това е най-интересната и красива станция в Софийския метрополитен! Браво много приятно съм изненадан!
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Това на втория рендър естествена светлина ли трябва да е и ако е така, как би се осъществило ?

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
А самата станция каква височина ще има? Става въпрос само за помещението с пероните и релсите.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
А самата станция каква височина ще има? Става въпрос само за помещението с пероните и релсите.

Ставаше въпрос за някакви 20-26 метра, но ясна цифра така и не видях... при всички случаи ще е много повече от височината на къртицата, както се вижда на снимките, но поради това, че пероните още не са изградени, не може да се каже със сигурност
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Някъде беше споменато за площ от 256 кв.м. По простата формула за лице на кръг можем да открием, че размерите трябва да са нещо като 13 на 26 метра. Тоест ако тялото е идеален полукръг, което не е така, растоянието между най-отдалечените точки на стените му трябва да е 26 метра, а височината му да е 13 метра. Обаче, тази площ е площта му веднага след изкопаването му. Като се направи оформлението размерите ще се смалят, което виждам и от рендерите.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Исках да разбера, дали показаният тунел ще е само за станцията (перонната част) или в него ще са включени и паркинги, касови зони и други помещения. Не се смейте, ама изгубих нижката а и не разбирам.
А иначе те голия размер си го споменаха 22м широк и 18 висок като остават 8-10 метра до повърхността, които изглежда са само за археологическо и подлезно ниво.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Паркинги не знам дали има заложени в проекта сега, след неговата промяна.

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
   Както бяха споменали, че в станцията можело да се провеждат културни мероприятия. Ок, ама да беше островна и тогава станцията със своята внушителност ще респектира съвсем... Както и да е, обещава да е най запомнящата се с витрините с антични останки...
« Last Edit: 22.06.2011, 22:29:30 by popov.dinko »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
   Както бяха споменали, че в станцията можело да се провеждат културни мероприятия. Ок, ама да беше островна и тогава станцията с своята внушителност ще респектира съвсем... Както и да е, обещава да е най запомнящата се с витрините с антични останки...
На неоткритата Кюри Анелия изнесе своя МАД Сикрет Консърт.

Иначе да ви изместя малко фокуса, на Лъвов мост от южната страна са издълбали вече до нужната дълбочина за прокопаване, като дупката стига и до средата на Мария Луиза. Още не са почнали да копаят тунела под Сливница, но правеха нещо точно по въпросната стена. Бях без апарат, но обиколих дупката и има потенциал за снимки в скоро време.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Лично на мен рендера за Св. Неделя не ми харесва - очаквах нещо по-вече от тази станция и можеха много по-вече да се постараят :( Дано поне на живо да изглежда по-добре!

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Крана който подаваше дъговидните панели(не знам как се наричат) на къртицата , от няколко часа работи на пълни обороти и отново подава такива панели-говоря за лъвов мост

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Крана който подаваше дъговидните панели(не знам как се наричат) на къртицата , от няколко часа работи на пълни обороти и отново подава такива панели-говоря за лъвов мост
Tюбинги се наричат. Иначе браво, спазиха си обещанието къртицата да продължи работа от юли, те го направиха още на първи.  :fan:

Offline Danchoti

• Запален по ГТ
    • View Profile
Вчера надничах при ЦУМ и ТБМ беше прекарана през станцията, но не копаеше! За разлика от нея обаче, на археологичното ниво кипеше бурна работа. От подлеза се виждаха към 50 човека (май, май), като беше монтирано и временно осветление вътре - доста неонови лампи  :fan:
« Last Edit: 04.07.2011, 10:27:49 by Danchoti »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Мдам, не мога да дам линк, затова го изтеглих. Гледайте от 2:20 до края. Вижда се и как се стича стрийка вода по стената, откъм Св.Неделя, където къртицата ще почне да копае.

http://www.4shared.com/video/nO-hhMRx/7339.html

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Нова велоалея ще бъде изградена заедно с метростанцията на Лъвов мост, съобщи Фандъкова. Тя ще е продължение на трасето за колела на бул. "Ломско шосе".

От вестник "Стандарт" от 12 юли - "Вадят руини от метрото с 5 млн."

EDIT: Случайно съм сбъркал темата - ако може мнението ми да се премести. :blush:
« Last Edit: 12.07.2011, 13:02:18 by viktorlc »

Offline kernel32

• Запален по ГТ
  • Fail!
    • View Profile
Интересно тази вода откъде идва, изглеждаше много чиста и бистра, да не са закачили някой водопровод?