Благодарности за репортажите!
Гледайки как в другия форум се нахвърлиха върху Лъвов мост, аз пък да кажа, че за сега той ми допада дори повече от централната Сердика, която някак си с този свод от алуминий в червеникаво-кафяво ме подтиска, независимо, че и тя е огромна на височина.
Погледнат отгоре, от подлезната част, Лъвов мост изглежда като старинна уличка и точно тази станция пък, никак не мога да я определя като баня?!?
Виж, Централна гара и Мария Луиза в това отношение много повече приличат на такива... но те просто са в друг стил: въобще си мисля че с изключение на една (Хан Кубрат) - на Втори диаметър успяха все пак да направят добри станции. Икономията на средства си я знаем, знаем си, че това не са най-красивите в Европа и света, но като за скромните средства с които се строи - мисля, че поне не се изложиха!
Аз самият съм силно критичен, когато нещо не ми допада, но не разбирам с какво в два форума точно Лъвов мост обра толкова сарказъм: кич била, евтина имитация на старинен интериор имала, евтини плочки имала, баня била, материалите й ги били окрали и т.н. и т.н.
От двата рендъра, този вариант беше по-добрият и се радвам, че го реализираха, без драстични промени!
За разлика от Бели Дунав, където са си позволили доста големи отклонения от рендъра в цветово отношение и осветлението - което е променило значително цялостното възприятие на станцията.
А това вече е отклонение от архитектурния замисъл...
Но дори във вида в който се е получила - пак не бих я определил като неприемлива и неприятна.
Единствено Хан Кубрат е скромната сестричка в новото семейство. Тя горката просто няма с какво да се отличи.