Author Topic: Изграждането на участък "Надежда"-НДК  (Read 524589 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
@Жор: Обясних ти как и откъде! ;)

@бмбг: Аз още не съм схванал къде ще ги тикнат, това бялото предполагам че са временни стойки от доставката.... Или щяха да са по средата от двете страни между двете дъги по стената...  :neznam:

От втората снимка натам са от южния вестибюл. На нивото над перона ще има доста голямо и по всяка вероятност празно място, след като касите ще са горе пред църквата... Явно ескалаторът от снимките ми с телефона е бил за южния вестибюл, чудно защо го сваляха от другата страна.  Тук са омешани снимки от днес и от преди 9 дни и се вижда къде са го сложили... ;)
« Last Edit: 14.07.2012, 21:24:50 by difian »

Offline bmbg

• Напредващ
    • View Profile
    • Email

@бмбг: Аз още не съм схванал къде ще ги тикнат, това бялото предполагам че са временни стойки от доставката.... Или щяха да са по средата от двете страни между двете дъги по стената...  :neznam:

Точно така. Преди време се появи рендер, който показваше именно това, но смятах, че ще преосмислят идеята.

Едит:
Ето го тук : http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=85673515&postcount=2328
« Last Edit: 14.07.2012, 18:58:40 by bmbg »

Offline mastodonta

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Лъвов мост става наистина супер, но северният край продължава да ми стои празна. Трябваше да направят още един вестибюл към Козлодуй :/

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Точно така. Преди време се появи рендер, който показваше именно това, но смятах, че ще преосмислят идеята.
Сетих се, че има нещо такова, а можеше да мине и без герба или поне да е релефен и от материала на лъвовете. Разбира се, най-лошото щеше да е възпоменателна плоча приживе на бб ала тази на Софянски при Сердика и връзката на двата подлеза....

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
@ difian да попитам пак за връзката между Сердиките - с един асансьор и една тръба със стълби и ескалатор ли ще е или ще има 2 тръби със стълби и ескалатор?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
@ difian да попитам пак за връзката между Сердиките - с един асансьор и една тръба със стълби и ескалатор ли ще е или ще има 2 тръби със стълби и ескалатор?
Кажи си и ти мнението, не съм питал, направо валеше там, според мен изливат стълбище, а вдясно ще има два ескалатора...

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
И моите "конграчулейшъни" изпращам от южните Родопи на Дифиан за хубавата му работа. :D :D. Имаме си невероятен фен на софийското метро в лицето на Дифиан. А за станция Лъвов мост засега най-добрите впечатления. Малко ме разочарова, обаче станция Сердика 2, но ще видим по нататък...

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
И от мен голямо МЕРСИ  за снимките. "Лъвов мост" е станала прекрасна, а в началото да не ме радваше по рендъри въобще. Браво!  :fan:
И да попитам нещо - в началото има две подобни станции, едната в зелено, другата в синьо. Зеленате е Банишора, а Синята тази на Централна гара, нали? Доста сходно изглеждат - в общи линии по цветовете ли само се различават?
« Last Edit: 14.07.2012, 21:50:46 by KRUPA »
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
По-горе добавих снимки от Юга, сега продължавам...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Помислих, че гумените ленти са кафяви, но нейсе... Нататък, извинявам се за сходните кадри, но е интересна гледката и отдолу и отгоре...
« Last Edit: 14.07.2012, 21:35:25 by difian »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Лъвов мост е прекрасна, но тези праволинейни ферми, с които явно готвят скрепването на табелите, мъчат здраво. Да се надяваме, че поне ще ги облекат в самите табели и ще ги скрият. А онези двете в средата - според мен на тях ще висят гербовете, за да се виждат от всички влизащи в станцията.

Касовите зали на Сердика 2 са невероятни! Знаех си, че ресторанта ще се превърне в касова зала още щом го разбичкаха. Получава се страхотно!

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
С риск Бобсата да ме убие, пускам едни негови стари снимки, за които бях забравил:

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Лъвов мост наистина е страхотна, но пероните ми се струват тесни, или може би е зрителна измама от високия таван. А гербовете е хубаво да се закачат над съединението на двете дъги на стената, може би над стойките за табелите по средата.

Offline ivan krastev

• View Profile
От тази снимка:

и аз си мисля, че ще има стълбище и 2 ескалатора, но погледнато от влака когато минава си мислех, че е по-тесничко и ще има само един ескалатор и едни стълби :)
Определено ще е интересно!

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Благодарности за репортажите!
Гледайки как в другия форум се нахвърлиха върху Лъвов мост, аз пък да кажа, че за сега той ми допада дори повече от централната Сердика, която някак си с този свод от алуминий в червеникаво-кафяво ме подтиска, независимо, че и тя е огромна на височина.
Погледнат отгоре, от подлезната част, Лъвов мост изглежда като старинна уличка и точно тази станция пък, никак не мога да я определя като баня?!?
Виж, Централна гара и Мария Луиза в това отношение много повече приличат на такива... но те просто са в друг стил: въобще си мисля че с изключение на една (Хан Кубрат) - на Втори диаметър успяха все пак да направят добри станции. Икономията на средства си я знаем, знаем си, че това не са най-красивите в Европа и света, но като за скромните средства с които се строи - мисля, че поне не се изложиха!
Аз самият съм силно критичен, когато нещо не ми допада, но не разбирам с какво в два форума точно Лъвов мост обра толкова сарказъм: кич била, евтина имитация на старинен интериор имала, евтини плочки имала, баня била, материалите й ги били окрали и т.н. и т.н.
От двата рендъра, този вариант беше по-добрият и се радвам, че го реализираха, без драстични промени!
За разлика от Бели Дунав, където са си позволили доста големи отклонения от рендъра в цветово отношение и осветлението - което е променило значително цялостното възприятие на станцията.
А това вече е отклонение от архитектурния замисъл...
Но дори във вида в който се е получила - пак не бих я определил като неприемлива и неприятна.
Единствено Хан Кубрат е скромната сестричка в новото семейство. Тя горката просто няма с какво да се отличи.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
В другия форум болерото тръгна да обяснява, че рендерът не пресъздава реалните цветове, аз искам да добавя, че фотоапаратът ми също изкривява нещата. Снимките ги правя при различна продължителност на експозицията и мога да споделя кадри на едно и също нещо, като цветовете са коренно различни. Та изчакайте и коментирайте на живо, или като не ви сдържа, ходете още сега да ги видите на живо. Снимките ми са информативни, но техниката не е като човешкото зрение... ;)

Offline ivan krastev

• View Profile
Всеки има право на мнение, но аз чак се изненадах какви коментари има в другият форум. То защото всеки от нас живее в царски палати и тънем в разкош, та .....
Както и да е!
Аз като цяло съм доволен от визията на МД2, но в крайна сметка важно е да върши работа. Ми то и метрото в Рим не е едно от най-красивите, но върши работа. Явно след толкова злобни и негативни коментари тук заслужаваме еднотипно оформление на станциите - всичко в бяло и една ивица отразяваща цвета на линията - син или червен.
Като издънки по МД2 аз бих посочил външният вид на МС Ломско шосе, еднотипните станции Банишора и Централна гара и глупавото име ЕС! Но това не е чак толкова голяма болка за умиране!
Станциите в Надежда са доста прилични и дори и Хан Кубрат на мен ми харесва. Лъвов мост както казах е черешката на тортата - уникална станция и аз не виждам кое и е кичозното или грозното или което и е да от глупавите коментари в другият форум. За Сердика 2 и Дж. Баучер нищо не може да се каже - в случая конкретно, защото станциите още не са завършени, но определено ще станат добре. НДК и ЕС - от време оно е ясно че станциите ще са приятни и свежи. Като цяло ще имаме една доста приятна линия на метрото, която да се надяваме че ще е доста функционална и ще прекосяваме града за няколко минути. Е какво друго да искаме?

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Aз не съм много съгласен и за "Хан Кубрат", че ще е скучна и че ще прилича на "баня", както казват някои. Имаше много негативни коментари и за "Младост 3" и за "Цариградско", но както се видя на живо е съвсем различно.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Difian,  тя критиката въобще не бива да те засяга: ако не бяха честите ти репортажи, въобще нямаше да имаме представа за напредъка и резултата...  :rolleyes:
Естествено, че фотоапаратите не пресъздават точно цветовете, а сбиват и пропорциите (в зависимост от обективите) - затова понякога на някои точно на такива високи станции им се виждат тесни пероните.
На Бели дунав действително има нови цветови решения (вижда се че металните тръби са в по-друг цвят), станцията е осветена в по-хладни тонове, а това е отклонение от първоначалния замисъл. Но, то много рядко при строителството на станциите всичко се изпълнява , според първоначалните планове - особено у нас решенията се вземат в движение, пък и само ние интересуващите се знаем за тях: повечето хора ще видят крайния резултат и няма да си задават въпросите "Какво и колко пъти е променяно"...  :P

ivan krastev, аз също мисля, че като цяло у нас намериха златната среда: метрото да изпълнява преди всичко своите превозни функции, но и станциите да са запомнящи се - без да са тип "подземен дворец", но и без да са еднообразни. :)
В началото на строежа се притеснявах точно от това: да не се хвърлят в "икономии" точно по вътрешния интериор, но сега в края - съм доволен. 
Да направиш цяла Линия за 3-4 години, в условията на криза и да не допуснеш пълно еднообразие (в името на икономиите) си е за похвала.

От  новите метрополитени, открити наскоро, имаше и доста по-еднотипни примери на станции. Вярно в съвсем различни по маталитет страни, но и там на хората им се искаше да имат нещо по-модерно.
Радвам се, че у нас не го допуснаха.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В другият форум се коментираше, какви ще са табелите. Та някой знае ли какви ще са? И нали няма да ги пуснат от тавана? Ще е пълна глупост. Дано да са някакъв по-разчупен вариант, може би ретро табели на стълбовете на лампите висящи от извити стойки.