Author Topic: Изграждането на участък "Обеля"-"Надежда"  (Read 516167 times)

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Днес трябва да започне монтажът на пероните на МС 1.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Браво!
Значи лека-полека ще започне да се оформя и тази станция още сега. Радва ме, че няма да чакат до пролетта (просто защото има време).
assen55, един въпрос:
Самата станция само до кръговото ли ще стига, или леко ще премине и от другата страна?
В смисъл, интересува ме до къде стига дължината й.
(Ако си виждал чертежите, де.) :)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Ако визираш след станцията посока "Надежда". Стига до края на сградата вътре в пространството оградено от кръговото движение.

Най-крайната част на перона (мисля, че за това питаш) е една от стоманените опори на естакадата. Тя се намира върху станцията точно до нея е и асансьора, който е края на перона. Ще се стига до него по по-тясна перонна част с приблизително същата ширина  като на асансьора (не ширината на вратата му).

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Наистина похвално е, че започват перона и на тази станция :)
На мен ми е интересно дали тя ще е само с ескалатори или ще има и стълби, и ескалатори :?

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Само ескалатори по 3 на перон.

Offline ivan krastev

• View Profile
Само ескалатори по 3 на перон.
Благодаря много за информацията :)
По 3 ескалатора на перон звучи добре, но ми се виждат малко множко за тая станция :?
А можеш ли да кажеш нещо и за архитектурното и оформление или още няма проект за него?!

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Всичко има.  ;)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма стрелки. Питах специално. Има само стрелка след станцията над Ломско, защото премахват с-ката която е след съществуващата станция Обеля. Предполагам, че се маха заради започващия голям надлъжен наклон - 40/1000.

Т.е. ще има S-ка между Ломско и бели Дунав?

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
И най-вероятно тя ще бъде преди "Бели дунав" (а не след "Ломско шосе"), защото стрелките обикновено ги монтират преди, а не след станциите ( освен ако временно няма да изпълняват финкции на крайни.)
« Last Edit: 21.10.2011, 22:19:36 by Tergo »
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Зависи от къде гледаш. Гледано от към Надежда си е баш преди станцията.  ;)

Сега сериозно, стрелката ще е върху естакадата, така че няма как да е там, където ти си мислиш.

ПП: К'во значи обикновенно? Монтират ги там където са решили, че са нужни.

ПП2: Изчакай да видим как ще се развият нещата от тук нататък. Всичко е предпоследно. Може и хич да няма стрелка. ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
@assen55: Има ли някаква яснота по въпроса, какъв ще бъде форматът на Панчо Владигеров от МС Обеля до Ломско шосе? Ще се мести ли ТМ трасе?

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Mи в момента правят тротоар под естакадата в участъка в който трамвая е върху Обелско шосе. От което следва, че линията няма да с местил. Проекта беше трамвая да се "върне" под естакадата от двете страни на стъбовете, но уви няма да се случи. Бул. П. Владигеров за сега остава в това положение. Разширеното Ломско шосе свършва преди кръстовището с Обелски път (бъдещ П. Владигеров).

Има платени отчуждения по продължението на "П. Владигеров" посока Ломско. Както за всичко, трябва €.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Зависи от къде гледаш. Гледано от към Надежда си е баш преди станцията.  ;)

Сега сериозно, стрелката ще е върху естакадата, така че няма как да е там, където ти си мислиш.

ПП: К'во значи обикновенно? Монтират ги там където са решили, че са нужни.

ПП2: Изчакай да видим как ще се развият нещата от тук нататък. Всичко е предпоследно. Може и хич да няма стрелка. ;)
Благодаря за инфото. :)
Нормално е за сега всичко да е предположения - прав си: накрая ще стане ясно.
Иначе, аз посоките (направленията) винаги ги имам предвид от депото към крайната станция. Така, поне за мен, винаги е ясно кое е "преди" и кое "след". :rolleyes:

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Рендер от метростанция Надежда:
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline ivan krastev

• View Profile
Доста интересна ще е тази станция :) Много ме радват колоните по средата на станцията, а и самата МС Бели Дунав ще е доста интересна, защото тя ще е с колони по перона, а аз много се кефя на такива станции :)

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Много добре изглежда МС Надежда! Най-после ще премахнат жълтата ограничителна ивица и ще бъде заменена със светлинна ивица. :)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Честно казано за слепите надали има някакво сначение дали е жълта или светеща. При всяко положение трябва да е грапава.

П.С.: знам, че въпросните плочки си имат наименование, но аз просто не го знам :)
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Цветът е за уж виждащите, за да не паднат и за да не преминат извън безопасната зона...

Offline ivan krastev

• View Profile
Преди няколко месеца, когато за първи път показаха рендера на станцията във в. "Строителство и града" имаше и една снимка със стоварени жълти релефни плочки и според мен и тази станция ще е с такива плочки :)