Author Topic: Изграждането на участък "Обеля"-"Надежда"  (Read 516133 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ето малко снимки, благодарение на Александър Василев:

Очевидно се канят да сложат тая временна стена, за да могат спокойно да работят по свързването на станцията с естакадата.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
сори за тъпотията  :D, ама в другия форум са сложили малко нови снимки на МС Ломско шосе и профилът й много ми заприлича на вагон на влак, дали не би било добра идея това  :P

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
снимките в другия форум са доста старички  ;) качвам една която е правена преди седмица :) на мс Надежда от южната касова зала :) направи ми впечатление, че тавана е цвят хамелеон червено и зеленикаво :) доста интересно е :)
« Last Edit: 14.12.2011, 11:10:46 by bobsata »

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Ето и останалата част от снимките от Мс Надежда :) Извинявам се за качеството, но са с телефон  8)
« Last Edit: 14.12.2011, 00:50:20 by difian »

Offline agerginov

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Днеска бях до обеля и попитах работниците дали ще бъде спазен срока за лятото на 2012 и те ми казаха, че поне още 2 години трябвало :( , ако може да кажете дали някой който е по-навътре с нещата има информация за споделеното

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
До сега 90% конструкциите са готови.  Това е изградено заз 18 месеца. Остават архитектура, инсталации и релсов път за 7 месеца. Дали ще стане? Как мислиш?

ПП: Някой те е пуснал по пързалката. Заблудили са те ;)

Offline kashone

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Между другото тия дни не стават ли три години от първата копка на 2-ри диаметър   :)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Днеска бях до обеля и попитах работниците дали ще бъде спазен срока за лятото на 2012 и те ми казаха, че поне още 2 години трябвало :( , ако може да кажете дали някой който е по-навътре с нещата има информация за споделеното
Боравиш с отлични източници на информация, не че е сложно да си завъртиш главата и сам да се убедиш докъде са... А работниците могат и цял живот все този обект да правят.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Между другото тия дни не стават ли три години от първата копка на 2-ри диаметър   :)
Да, има нещо вярно в това :)
МС Надежда става много хубава и нямам търпение да я открият вече  :P
Надявам се скоро да видим как ще изглежда и МС Хан Кубрат. Дано някой успее да я снима  8)

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
Някой има ли път към Ломско шосе. В другия форум се появи информация, че "грозните" навеси вече са остъклени отстрани, та ако някой може да щракне някоя снимка :)

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
Наистина странно, че продължава да има цели четири станции без рендъри по двете трасета.
Има ли значение? Реално не знаем как ще изглеждат единствено станцията на Хан Кубрат и на Кръста. ;)

Еми аз съм любопитен :D За Ломско шосе знаем общия профил, но не и вътрешното оформление, което на мен ми е най-интересно. За Цариградско шосе дори не знам да имаме каквато и да е информация, а за Младост 3 имаше един древен рендър с триъгълна шарка на червени и бели плочки, който не знам колко е актуален.

За Кръста пък направо недоумявам как толкова време остава в информационно затъмнение :Р

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Да, забравих и Ломско шосе.... Иначе в темите тук има актуални снимки от всички останали станции. Защо са ти рендери, след като от реалността по-точна представа няма откъде да се получи.  :fan:

Offline ivan krastev

• View Profile
Наистина само 2-3 станции останаха неразгадани.
Цариградско видехме зеленикавата гама, така че горе-долу там знаем за какво иде реч.
За Ломско шосе - профила и е ясен и се очаква оформлението за типичните надземни станции.
Хан Кубрат и до ден днешен си остава мистерия, но надявам се скоро и там да видим какво за залепили :)
За Баучер аз имам големи надежди, защото участъка го строи българска фирма, която прави НДК и Хемус, а като се сетя колко добре ще изглеждат станциите ми става кеф, така че надявам се и тя да е красавица ;)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
1) Всички острови на автогарата са заместени от асфалтови кръпки;
2) Втория мост вече е конструиран и се извършват свръзките между хоризонталните греди;
3) МС Ломско шосе е завършена като конструкции и остава само един панел от покривните греди. Оформена е ескалаторната ниша и се излива бетона за перона.

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Хан Кубрат, мога да я снимам с телефона, но не прави хубави снимки... Касите са отвратителни... цветовете и шарките, поне засега на нищо не ми приличат, все едно съм в баня, или болница незнам... лично мнение, пероните като че ли са по добре, но още не съм видял какви ще са таваните... ето една снимка на перона отпреди 2 седмици

Offline ivan krastev

• View Profile
Интересно - явно зеленият цвят е любим на Братоев, защото голяма част от станциите ще са такива. Ето сега и Хан Кубрат - така като я гледам нищо кой знае какво ще е, но да видим крайният резултат!

Offline ivan krastev

• View Profile
Червено и зелено - интересна комбинация са измислили за тази станция! А само да те попитам предвижда ли се да има ескалатори от вестибюла до повърхността или не? И по стените само бяло и зелено ли ще има или и още някакъв цвят са предвидили около тавана?

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Има отвори за ескалатори... По стените май е това, оттам докъдето са налепени плочките започва някакъв свод, но незнам какво ще е точно... Там май го мислят във движение.

Offline ivan krastev

• View Profile
Благодаря за информацията - щом са замислили свод значи ще е интересно - може би ще е свод подобен на този на НДК - ще видим крайният резултат :)

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Качвам моите снимки от петък малко са тъмни, защото снимах с телефон :) Станцията от далече и от близко последната ферма :) Утре ако имам път по Ломско, Ще обиколя станциите да щрална някоя друга снимка :)