Author Topic: Изграждането на участък "Обеля"-"Надежда"  (Read 516136 times)

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Някой може ли да потвърди страничното остъкляване на навесите на входовете на метрото по Ломско шосе?
Да, аз потвърждавам има и снимки :) довечера ги качвам :) според мен доста хубаво и модерно стоят навесите :)

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
bobsata, успя ли да направиш снимки и от Хан Кубрат :)

Уффф  :( Неее охраната не ме пусна питах го само да надникна ама "шефовете били долу " в неделя в 17часа. Както и да е питах го също така какво правят точно долу, той каза, че всичко било с краката нагоре лепели плочки и нищо интересно нямало :(
« Last Edit: 20.12.2011, 22:04:31 by bobsata »

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Успях само да снимам започнатото остъкляване , сигурен съм, че до пролетта ще остъклят изцяло подлеза. Както и вие ще видите от снимките, че полагат големи стъкла и явно поръчките се бавят и поетапно полагат стъклата :) Ето и снимките .. Само задната чат е с материал както самия навес за това отстрани не съм сигурен дали е стъкло.. И пак се извинявам за качеството просто не си носих апарата :(
« Last Edit: 20.12.2011, 22:08:09 by bobsata »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Хм, какво пък - не е зле. :rolleyes:
Така стърчащите метални  конструкции отстрани вече не изглеждат толкова неестествени, но най-важното е, че няма да навява сняг и дъжд!
Предполагам че дори това е някакъв вид поликарбонат, все пак е по-издържлив от стъклото.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Мм да, значи е същото  :D Много красиво си стои, лично на мен много ми харесва .... района там става по така модерен и свеж не само стари срутени къщурки :)

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Ето малко от Хан Кубрат
Двата перона са различни, подовете при касите са покрити с картон, но цветовете и глупавите шарки са като тези по стените...

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Еи браво - благодаря за снимките :)
Наистина вестибюла е се едно е проектиран от някое дете и неприлича на нищо, но на перона ми харесва това, което се случва! Според мен ще се получи много добре там и дано да си поиграят малко и с тавана.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
 :eek:  :hammer:

Кви са тия селски бездарници дето им се разрешава да работят върху облика на метрото София? Надежда изобщо не е цвете за мирисане в сравнение с другите квартали на столицата, но със сигурност не заслужава такива цигански изпълнения...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Интересно е, чак пък толкова... Аз би искал да попитам за технологията за лепене на подовите плочки, ако въобще става въпрос за лепене. Какъв е този пясък?

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Интересно е, чак пък толкова... Аз би искал да попитам за технологията за лепене на подовите плочки, ако въобще става въпрос за лепене. Какъв е този пясък?

Май ще са циментови  цветни плочки като в метрото на Букурещ...

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Това би трябвало да е земновлажен разтвор. Едно към три - цимент и пясък, само че и с малко вода. В насипно състояние изглежда като мокър пясък, но като изтеглиш ниво с мастара - започва да стяга. Върху него се лепят плочките. Това е по-стар вариант на саморазливната подова замазка, но когато се гони точно ниво и трябват сантиметри повдигане - ползва се земновлажен р-р.
« Last Edit: 21.12.2011, 20:40:58 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline bg_pop

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
Ужас! Прилича на болница! Зле.....
Надежата умира последна........... Люлин - никога :)

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Много интересна технология наистина  :eek: Обичайно първо се прави замаска ако не на цялата площ, то поне на участък и после се лепят плочките. Относно цветове и интериор, моля преди да сте видели под и таван, да не бързате с острите думи :)
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Хубаво-лошо важното е да върши работа. ПеронЪТ не е чак толкова зле, но вестибюлЪТ е много шарен. :)
« Last Edit: 21.12.2011, 22:41:25 by difian »

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
На перона разиграват каретата от българските шевици ми се струва, но е твърде стилизирано.
Можеше да разиграят нещо ала К. Величков...

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
На перона разиграват каретата от българските шевици ми се струва, но е твърде стилизирано.
Можеше да разиграят нещо ала К. Величков...

Освен ако под "шевици" имаш предвид цветовете на знамето...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Освен ако под "шевици" имаш предвид цветовете на знамето...

Имам предвид тетрагона, който често се среща в мотивите на българските шевици и се асоциира с "българската костенурка", чийто сигилен вид е именно тетрагон. Всички сте го виждали по шевиците на бабите си:

Тетрагоните в шевиците се комбинират в групи по четири, за да оформят кръста, който в танграизма се счита за основен символ на божеството. Другия мотив на тетрагона е именно костенурката, която споменах преди малко:

Идеята е добра, но още не мога да разбера дали при завършване ще е достатъчно ясно представена...

Offline Tamrock

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Не е пясък, така изглежда... Земновлажна замазка, както каза колегата по-горе, става много здраво, това да и е проблема на тази метростанция... Всеки ден като вляза при касите ми се реве...
« Last Edit: 22.12.2011, 22:16:00 by difian »

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Здравейте, поразходих се днес до МС "Хан Кубрат" и малко прекалих със снимането, но нека има снимки   :D На мен лично станцията ми харесва с тези цветове .... все още няма релси ама не съм разпитвал кога ще полагат :) Надявам се да съм помогнал и да ви харесат :)
« Last Edit: 28.01.2012, 00:10:48 by bobsata »