Author Topic: Изграждането на участък "Обеля"-"Надежда"  (Read 516163 times)

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
 :arrow: :arrow:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Мен ме интересува действително ли ще се появи някакъв портрет в станцията. Това за мен би бил връх на кича и липсата на вкус. :angry:
Е хайде сега! Това си беше лична визия на участник във форума SSC. Портрети се слагат само на гробищата и на трибуната на мавзолея (което пак си е гробище).

Offline Jorr

• Маниак
    • View Profile
На Константин Величков няма ли?

Специално за Кубрат, много по-добре би било да се турне някой от знаците на Дуло или Тангра, или стилизация на сноп пръчки, или карта на старата България (над Черно море).

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Специално за Кубрат, много по-добре би било да се турне някой от знаците на Дуло или Тангра
Най-добре това: IYI

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Някъде четох, че за МС "Надежда" е написано, че северният изход е при ул. Сава Филаретов, а южният при ул. Кирил Дрангов. Аз досега не съм видял повече от 2 подлеза, през които да се слиза в метростанцията. А всъщност и двата са на ул. Кирил Дрангов. Е? Само два входа ли ще има към метрото или аз не съм видял да има други?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Два са, по един от двете страни на Ломско.

Offline KpuTuK

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
От около една седмица е заградено тротоарчето при северната страна на метростанция Обеля, което служеше за връзка на хората, слизащи от метрото, с автобуси №№81 и 150. Сега се минава под моста. Махнали са вратите и са разбили стената. Работят усилено по свързването на естакадата със станцията. Снимки нямам.
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
На мс Бели Дунав от петъка започнаха покриването на вестибюла пред Билла-та ... конструкцията е същата като на мс Надежда не знам защо са решили така ... но пък е хубаво .... очаквайте снимки скоро :)

Offline Северен мраз

• Запален по ГТ
    • View Profile
Както и самото оформление на стълбищата (доскоро беше дупка, облепена с плочки).

При МС Обеля се чува работа, но е кофти за снимане. Евентуално от покрива на първия блок до естакадата, ако се вижда нещо...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Както и самото оформление на стълбищата (доскоро беше дупка, облепена с плочки).

При МС Обеля се чува работа, но е кофти за снимане. Евентуално от покрива на първия блок до естакадата, ако се вижда нещо...

На Обеля са изринали релсовия път в двора на станцията и бяха започнали да засипват с баластра, за да нивелират с рампата.

Offline mi4omi

• Напредващ
    • View Profile
    • Email

На 2-я етаж на станцията има каса за плащане на сметки и добър изглед през прозорците.

Offline bobsata

• Напредващ
    • View Profile
Ето снимка от мс Бели Дунав.. както споменах конструкцията е същата като на мс Ломско шосе :)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Рендъри от Бели Дунав:
http://light.kmandd.com/bg/interior/50-metro-beli-dunav

Според мен тази станция ще е перлата в короната хахаа

Offline Kuonyy

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Какво й е?

Аз лично предпочитам нещо по-пъстро, за да се вижда някакъв живот. МС "Западен парк", например, ми прилича на гробище.
Тъмните цветове не са за предпочитане, според мен.

Все пак е рендър и най-вероятно изобщо няма да има такъв вид МС "Бели Дунав".

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Така...

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Почната е архитектурата на Дунав. Релсите поне са ги проснали по трасето най-после... След станцията има две галерии от двете страни зад колоните. Явно това уширение се получава, защото паркингът е по-широк от метротунела. Но като дълбаеха за стените е трябвало да ги направят директно като за паркинга. Дупките между бетонните колони ги пълнят с доста стабилни метални колони. Работниците казаха, че там ще има складове, но ще видим какво ще е.
« Last Edit: 24.01.2012, 20:17:37 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
И тук е защитише вече, станцията е почти на 100% готова. Естетвено, занимават се да лепят лайнените яйца, които не разбирам за какво и как ги измислиха. И без тях станцията си имаше завършен вид, а този детайл се появи от нищото. Такива пейки са сложили и на Хемус същите и не ми изглеждат много като за метро, може би да са мострени отново. Навесите на входовете са хипер мега дупер готини, с инокс и строително тонирано стъкло и хубава форма, сравнени например с простотията на Младост 1.
« Last Edit: 24.01.2012, 20:38:29 by difian »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Чешмичките са изпръскани от вандали със син спрей, можем да предполагаме кои паразити си падат по синия цвят и идея, ако има въобще такава в този мит... Това металното не знам защо все още не е предадено на вторични суровини. И Бобсата ме открехна, че еталбондът е хамелеонов и си мени цвета...  ;) Снимки от Хан Кубрат ексклузивно от Бобсата!!! На самата станция и 500 метра преди нея ток нямаше и беше като в хорър филм....  :D :rolleyes: :help:

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
От това което виждам на снимките аз пък имам съмнения че ще успеят да открият МД2 наесен. На снимките на @Difian ми прави впечатление, че по подземния участък в ж.к. Надежда (станции "Надежда" и "Хан Кубрат"), както и при централният участък ("Централна Гара", Лъвов Мост, "Св. Неделя) напредъкът е значителен и вече дори се работи по интериора. В същото време обаче при естакадата и станция "Ломско Шосе" като че ли са доста изостанали и още не е завършен дори грубият им строеж, та си мисля че до започването на интериора на станция "Ломско Шосе" и поставянето на релсите и електрическите системи в тази част на трасето ще има още доста работа. :help:
« Last Edit: 24.01.2012, 21:27:02 by Unicode »

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Аз не мога да скрия еуфорията си поради 2 причини:
1. Много се радвам, че колегите от форума успяха да направят такъв хубав и подробен репортаж. Представям си в това студено време какво им е било да обикалят в подземията, а ние сега седим на топличко и гледаме на готово  :D Простотията, която винаги следва след подобни репортажи е Боже, тук плочката е накривена, тия колони от къде са, това е банята и кинефа на мола, тая станция защо се казва така и т.н. - в другият форум веднага се започнаха злободневните теми. Та малко и аз лирически се отклоних .... Браво за положеният труд наистина :)
2. Много ме радва и напредъка по самите станции - аз да си призная имах едни очаквания, но то какво излезе  :fan:
Надежденският участък опредлено ми харесва от това което се вижда по снимките - т.е. МС Надежда. Тези странни яйца малко не ми се връзват, но .... Станцията определено ще е доста стилна и интересна.
По МС Ломско шосе ще има доста работа, но със затоплянето на времето тя ще се довърши бързо.
Похвално е, че по МС Бели Дунав започват оформлението и много ми харесва, че станцията ще е само с ескалатори и няма да има стълбища  :P Първоначално бях много зле настроен спрямо нея, но след последните рендери някак си ми се понрави :)
За МС Хан Кубрат ще почакам колегата да качи снимки и тогава ще коментирам.
Като цяло от това което виждам мога да кажа, че ми харесва ......