Author Topic: Изграждането на участък "Обеля"-"Надежда"  (Read 516169 times)

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Във вестибюла бие на оранжево, подобно на Хан Кубрат. На третата снимка се вижда входа за паркинга между Дунав и Силянов, падащ се вдясно от касовата зала, посока Центъра. Входът за паркинга, посока станция Ломско шосе е срещу касовата зала (5 снимка).
« Last Edit: 30.04.2012, 03:18:30 by difian »

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Първите 6 снимки са от паркинга към станция Ломско шосе, след това от този между Дунава и Силянов...

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тунелът между Дунав и Надежда. Бяхме писали, че в частта до Силянов тунелът е по-широк от необходимия за метрото заради паркингите отгоре. Виждате металната рамка, която отделя празното място. На едно място има вентилатор и аварийни стълбища, извеждащи на изхода на паркинга на Силянов... Рисунките по стените на Надежда са приятната изненада и само наличието на яйцата буди недоумение...  :hammer: Докато бяхме вътре на два пъти влиза една баба с две дечица, а после и баща с детето си, хората нямат търпение да ползват метрото.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Турникети, пейки и светещият знак на метрото, складирани на Надежда. На третата снимка е единственото нормално направено с шахта и т.н. аварийно стълбище по линия 2. Нататък- Хан Кубрат, която с този таван на перона и във вестибюлите става доста интересна и хубава!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Тунелите до стартовия котлован, вече зарити, в момента се бетонираха релсите... И стига Ви толкова, вероятно съм и прекалил...

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Мммм, започва сериозно да придобиват вид станциите. "Бели Дунав" май наистина ще е перлата в тази отсечка, много ми харесва и на мен.
Мерси за снимките на всички направили и споделили такива с останалите във форума!  :fan:
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Много, много приятно изненадан :)
Естакадата - няма какво да я коментирам, то доста народ се изреди къде ли не да коментира, та ......
МС Ломско шосе - не е кой знае какво, но е симпатична (поне така се оформя). Хубаво ще се получи с този син цвят и с тази естествена светлина. Оформлението - иди дойди :)
МС Бели Дунав - по проект никак не ми хареса, но сега се оформя много добре. Комбинацията бяло-зелено-кафяво е интересна и се връзва. Аз си мисля, че тази станция ще е доста натовареса. Тези шарени пана дето ще ги сложат ще са много ефектни.
МС Надежда - с тези пана изби рибата. Много добре ще се получи. Доста въображение е вкарано на тази станция - не може да се отрече.
МС Хан Кубрат - доста интересно е, а това изображение на тавана е много странно! Прилича ми на буквата D - такова очертание има.
Направо нямам търпение да завършат и този участък, защото мога да кажа, че почти всички станции по МД2 са уникални и си личи, че този път доста по-вече са се постарали с архитектурата :) Освен това изглеждат и функционално удобни :)

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
За мен по-скоро се подчертава кривата, в която е и самата станция.  :rolleyes:

Offline mastodonta

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Първите 6 снимки са от паркинга към станция Ломско шосе, след това от този между Дунава и Силянов...

Има паркинг и на Ломско шосе? За първи път разбирам за това. За колко коли ще бъде?

Offline ivan krastev

• View Profile
И аз първоначално си мислех, че подчератава кривата на станцията, но едноата страна е в права линия, а в другата заоблена и единствената асоциация, която мога да направя е бъквата D :) За първи път правят подобен таван.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Има паркинг и на Ломско шосе? За първи път разбирам за това. За колко коли ще бъде?
Да, във въздуха, като самата станция, бройката на местата я има в статиите за строителството през всичките тези години...

Сега сериозно, под ул. Бели Дунав е вестибюла на едноименната станция, а от двете му страни има подземни гаражи- единия в посока към станция Ломско шосе, другият- до Силянов, посока станция Надежда... ;)

Offline mastodonta

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Да, във въздуха, като самата станция, бройката на местата я има в статиите за строителството през всичките тези години...

Сега сериозно, под ул. Бели Дунав е вестибюла на едноименната станция, а от двете му страни има подземни гаражи- единия в посока към станция Ломско шосе, другият- до Силянов, посока станция Надежда... ;)

Във всички статии, които съм чел се споменаваше един паркинг за 600 коли на Бели Дунав като ще се остави възможност за построяването на още един в бъдеще. Така че за мене наистина беше изненада, че има още един паркинг в Надежда.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Еми, не помня как са го описвали, фактически, по дължината на Ломско шосе над тунела на метрото има паркинги от спискането на метрото под земята до Силянов. Дефакто, паркингите са два отделни, защото са разделени от станция Бели Дунав и вестибюла на станцията. Къде са могли да строят друг не знам, и дали тези два ги водят един- също не знам.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Много хубав репортаж, станциите се оформят много добре. :fan: Явно пак са заменили имената на метростанциите, МС Св. Наум, всъщност ще е МС Лозенец, а ще се запази името на МС Баучър.  :)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Явно пак са заменили имената на метростанциите, МС Св. Наум, всъщност ще е МС Лозенец, а ще се запази името на МС Баучър.  :)
По-скоро това са остатъци от зимното хаотично производство на табели. Като му дойде времето да пуснат МД2 в експлоатация, ще поставят имената, познати от лепенките по влаковете.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
И аз първоначално си мислех, че подчератава кривата на станцията, но едноата страна е в права линия, а в другата заоблена и единствената асоциация, която мога да направя е бъквата D :) За първи път правят подобен таван.
Може би освен интересен дизаин търсят и ефект на поемане на шумовете, още повече, че станцията е в крива:
Забелязах, че по средата на извития елемент има кухо пространство, което е оставено отворено.

Все пак е оригинално...
Лично за себе си още не мога да си изградя мнение за тази станция - не мога да се освободя от чувството, че нещо й липсва... Някак си от всички тя най-бледнее.
Нека  все пак, видим как ще изглежда в окончателния си вид, де. 8)
« Last Edit: 02.05.2012, 23:48:43 by Tergo »
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline mladostman.

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Две клипчета от днес на Senna 1 от другия форум.

Offline Senna

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Пуснал си ги преди,аз да ги кача и тук.Спестил си ми усилията. :D ;)

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
Информативни клипчета, а саунда с Миле Китич ми направи деня :D
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline putnik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ломско шосе май ще бъде нещо средно между Обеля и Мусагеница.