Author Topic: Изграждането на участък НДК-"Кръста"  (Read 334556 times)

Offline mitio tuca

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
а бях останал с впечатление някой от форума каза че има още един тунел под този май или съм се излъгал доста?  :rolleyes:

Offline bobby_1989

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
Аз искам да попитам в каква посока почват да копят тунела на бул.Черни връх,защото знам че под НДК има тунел следователно трябва да е посока Кемпинки.Прав ли съм или :Д ?

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Аз искам да попитам в каква посока почват да копят тунела на бул.Черни връх,защото знам че под НДК има тунел следователно трябва да е посока Кемпинки.Прав ли съм или :Д ?
Да , в посока Кемпински ще се изгражда тунела , като стартовата му шахта е при Хемус .
Междудругото няма ли някои нови снимки от там ?

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
Издигнати са пилотни машини при шахтата, мисля две.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline ivan krastev

• View Profile
Сигурно до 2-3 месеца вече ще започнат да копаят тънела под Черни връх .

Offline nico

• Писател
  • **
    • Yahoo Instant Messenger - nicko_va
    • View Profile
Да , в посока Кемпински ще се изгражда тунела , като стартовата му шахта е при Хемус .

Искаш - получаваш:

{КЛИК}

забележете, че локалното май няма нищо общо със строителството на метрото... днес наредиха бордюра оформящ островче. Най вероятно ще свържат локалното с кръстовището. Както и да е, до май трябва да пуснат движението по крайна дясна лента на бул. Черни Връх
« Last Edit: 27.03.2009, 16:24:57 by nico »

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile

забележете, че локалното май няма нищо общо със строителството на метрото... днес наредиха бордюра оформящ островче. Най вероятно ще свържат локалното с кръстовището. Както и да е, до май трябва да пуснат движението по крайна дясна лента на бул. Черни Връх

ами имаше в някаква новина, че ще разширят пътното платно в участъка от хемус до ндк на мястото на тротоара, заради строителството на метрото
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline ivan krastev

• View Profile
Вижда се , че напредват . Определено до 2-3 месеца ще са започнали и прокопаването на тунела !

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
       Да си призная, още съм в мъгла как ще се строи от НДК - Кръста. Все споменават милански способ, австрийски способ. Така и не ми стана ясно как ще прокопаят тунела до Кръста при положение ,че ще става все по-дълбоко. Ще се изполва ли някаква техника за изгребване на пръста, освен познатите ни багери, фадроми и т.н 8)

Offline ivan krastev

• View Profile
Многократно е поменавано , че тунела Хемус-Японския ще се копае по новоавстрииски способ - т.е. миньорски способ , като тунела ще се дулбае и после ще се укрепва !

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
Вижда се , че напредват . Определено до 2-3 месеца ще са започнали и прокопаването на тунела !

Явно храниш големи надежди че всичко около строителството на МД2 ще върви добре, щом като във всичките теми за него изразяваш надежда че до 2-3 месеца почват тунела.
Само че направата на шлицовите стени, тяхното укрепване към земния масив и изкопаване на шахтата отнема доста повече...

A oтносно това какво представлява строителството по новоавстрийски метод, в този линк има кратко описние.
« Last Edit: 27.03.2009, 23:39:22 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline ivan krastev

• View Profile
За страртовата шахта в Надежда определно може да съм се изхвърлил , че до няколко месеца ще са готови , но определено на Хемус до 2-3 месеца ще са готови с котлована за стартовата шахта и ще започнат строителството на тунела , дори и в едно свое интервю по една телевизия Братоев каза същото - че до 2-3 месеца ще са започнали копаенето на тунела под Черни връх.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
А те защо са сложили такъв голям срок за строителство, при положение че става дума само за 1 отсечка? Другото е само направа на станции.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Срокът е за целия Втори диаметър, а не за отделните отсечки  8) - 45 месеца.
Целият участък (от Триъгълника) до Джеймс Баучер е по ОП "Транспорт". Едновременно с него (през 2012) ще се пусне и Обеля - Триъгълника.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline rebelheartous

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 161516830
    • View Profile
Няма нужда да обвързват малката отсечка с целия МД-2. И без това от догодина отново ще е отворен бул. Черни връх. 2010-та трябваше да сложат и за отсечката.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Как си го представяш да се пусне само една отсечка?

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
След като не затварят от Хемус до Кръста за 4 години, тогава защо тм.9 го спират за 4 години?
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline sharkb

• Запален по ГТ
    • View Profile
След като не затварят от Хемус до Кръста за 4 години, тогава защо тм.9 го спират за 4 години?

Едната ръка не знае какво прави другата. Нищо не им пречи да го пуснат докато тръгне метрото. Но дали ще успеят до 2010 ... не се знае. По-скоро до 2012, а метрото ще тръгне към 2014-2015  ;)

Offline eko

• Запален по ГТ
    • View Profile
Едната ръка не знае какво прави другата. Нищо не им пречи да го пуснат докато тръгне метрото. Но дали ще успеят до 2010 ... не се знае. По-скоро до 2012, а метрото ще тръгне към 2014-2015   

Азсъм склонен да се съглася с мнението ти, колкото и да ми се иска бързо да пуснат 2 МД! :(

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не вярвам да се забавят толкова - 2 години ще траят довършителните работи ли? За три години спокойно ще оправят всичко. Нали идеята е 2012 кмета на София (който и да е той) да отвори 3 отсечки на метрото наведнъж: Обеля-Надежда;Надежда-Баучер и Младо1-Цариградско...