Author Topic: Изграждането на участък НДК-"Кръста"  (Read 334557 times)

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Честито на печелившите!
Много хубави снимки, особенно светлините на смръчаваща се София :) Виждам, че дори са надупчили асфалта.

Offline Atanas Georgiev

• Напредващ
    • View Profile
    • Publics.bg
в посока Св. Наум => НДК е много интересно и едновременното завиване на 94 (във вътрешната лента) и кола (във външната)...
http://www.publics.bg - Publics.bg - новини/интервюта/публикации за енергетика, транспорт, комуникации, воден сектор, фасилити мениджмънт

Offline nico

• Писател
  • **
    • Yahoo Instant Messenger - nicko_va
    • View Profile
Честито на печелившите!
Много хубави снимки, особенно светлините на смръчаваща се София :) Виждам, че дори са надупчили асфалта.
забелязах че новата светофарна уредба нещо не е много настроена, тази от НДК към Кръста..
« Last Edit: 29.04.2009, 09:29:08 by LG_ »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Можеха поне да скосят малко десния завой Черни връх - Арсеналски. Дали ще има тарикати, които ще минават по релсите  :D
« Last Edit: 29.04.2009, 09:30:07 by LG_ »

Offline Atanas Georgiev

• Напредващ
    • View Profile
    • Publics.bg
Дали ще има тарикати, които ще минават по релсите  :D
може да сложат pilomat :D
http://www.publics.bg - Publics.bg - новини/интервюта/публикации за енергетика, транспорт, комуникации, воден сектор, фасилити мениджмънт

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Трамвайното трасе ще е плътно заградено с тараби от двете страни. Като се има предвид, че тарикатите не карат Смартове и Чинкуеченто, трудно биха се разминали с насрещен трамвай.
Вероятно по някое време трамвайната спирка Хемус в посока басейна Спартак ще се измести на Арсеналски.

Offline Katia_O

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Ужас някакъв стана! Това, че са затворили платната по Черни връх мога да го приема, но те са преградили половината кръстовище!  :angry: Всички, които идват от Арсеналски и от Св. Наум и правят ляв завой навлизат в стесненото кръстовище и докато дават предимство на насрещното движение задръстват всичко, така че в никаква посока не може да се мине. Вчера чаках 15 минути на светофара, за да мина от Арсеналски към Св. Наум, а ми отне точно един час за да стигна от Хемус до светофара на Семинарията. Днес от Св. Наум доста време не можех да направя ляв завой към Черни връх, защото докато успее да се източи насрещното движение светваше червено и тръгваха колите, които се движат по Черни връх, а не може да се застане в средата да се изчаква и минава не повече от една кола. Изобщо не са мислили!  :(

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Или напротив - мислили са, но не е имало по-приемлив вариант, а?
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline Katia_O

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Не може да не е имало. Можеха да преградят само платната, но не и кръстовището, поне на този етап. Едва ли е наложително да копаят точно на самото кръстовище.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Не може да не е имало. Можеха да преградят само платната, но не и кръстовището, поне на този етап. Едва ли е наложително да копаят точно на самото кръстовище.

Щом са го заградили, явно е наложително.

Но ако си сигурна, че наистина неможе да няма друг вариант, хайде кажи го.

Редовно плюеме стълбите какви били, улицата каква била, не знам си кое какво е, а в болшинството случаи после чета как 'абе като гледам снимките сега/абе като бях на място не изглежда толкова тясно, толкова грозно, толкова опасно'. Ама преди това критикуваме, критикуваме...

А дайте като се оплаквате друг вариант на това кръстовище. Те капацитетите са го мислили, тук просто едни любители раздават с лекота определения и видите ли 'хич не са го мислили', като че ли ей така за 2 минути са решили как да бъде. Неудобно е, да. Това не значи, че не е мислено. По-вероятно е да е ако не най-доброто, но поне едно от 2-е или 3-е най-добри решения за дадения казус.
« Last Edit: 28.04.2009, 11:36:33 by KRUPA »
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
KRUPA,  елементарно решение е например да се забрани паркирането от двете страни на Милин Камък(улицата, която пое функцията на дубльор на Черни връх).
 Можеха да скосят новия завой така, че да не се налага 94 например да навлиза в насрещното , за да успее да завие. И  най-вече, можеха да регулират светофарите така, че да се осигурява нормално оттичане на колите, а не както в момента всеки да тръгва когато си иска и цялото кръстовище да е тотално запушено.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Трамвайното трасе ще е плътно заградено с тараби от двете страни. Като се има предвид, че тарикатите не карат Смартове и Чинкуеченто, трудно биха се разминали с насрещен трамвай.
Вероятно по някое време трамвайната спирка Хемус в посока басейна Спартак ще се измести на Арсеналски.

Спирката на 6 винаги е била на Арсеналски. И все пак си мисля, че коли с по-големи габарити ще могат да минават по релсите. Освен ако не зачислят КАТ-аджия някъде около CCS.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
KRUPA,  елементарно решение е например да се забрани паркирането от двете страни на Милин Камък(улицата, която пое функцията на дубльор на Черни връх).
 Можеха да скосят новия завой така, че да не се налага 94 например да навлиза в насрещното , за да успее да завие. И  най-вече, можеха да регулират светофарите така, че да се осигурява нормално оттичане на колите, а не както в момента всеки да тръгва когато си иска и цялото кръстовище да е тотално запушено.

Не могат да забранят паркирането по 'Милин камък' - колите на вторични ли да си ги дават хората!? Безумно е да се иска забрана на паркирането. Ама доколкото знам идеше реч за кръстовището, а не за 'дубльора' на 'Черни връх'.

За завоя - мислиш ли, че само тук в този форум, е отчетен безумния завой и на никой от онези, взели решението, не му е направило впечаление? За да е направен по този начин, значи има причина да е така - не са малоумни все пак, стига вече и вие. Та това им е работата, това са учили и работели. Например всички гневно критикуващите с лека ръка, знаете ли всички параметри? От къде до къде трябва да се копае? Защо? къде може да се направи компромис и къде не? С кое може компромис, с кое не? Лесно е да се вика и крещи. Ама сто на сто не сте запознати с всичко. Затова се чудя откъде тази увереност у вас. Да не мислите, че на мен би ми било кеф да минавам от там? Да правя безумни акробатични номера с кола или пеша? Или да седя час на светофара, като кой беше писал? Не, разбира се. Ама само защото не ме кефи да казвам колко са некомпетентни, дето хал-хабер си нямам от всички спецификации на ситуацията там, би било смешно. Не може хем да се строи по открит способ в центъра на възлово кръстовище, хем да е удобно и безпроблемно. Или викате на взелите решенията, на Столична община и на кой ли не с влияние над казуса, му е било все тая дали е можело да се направи по-удачен за преминаване вариант на кръстовището или не, а? Айде бе...

Със светофарите нямам идея какво се случва, предполагам, трябва на стеснените участъци да се увеличи времетраенето на зелената светлина. Но то пък от своя страна, би увеличило запушването още повече при следващия светофар. Така че тук нещата са вързани.
« Last Edit: 28.04.2009, 13:34:40 by KRUPA »

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз живея там и аз всеки ден следващите 4 години ще съм принуден да търпя общинската некадърност. Въобще не ме интересува къде ще си слагат хората от Милин Камък колите, при положение, че неможещите да навлязат в улицата в момента предизвикват огромно задръстване на светофара със Свети наум, а това веднага се отразява и нататък по веригата. Освен това както можаха да забранят паркирането от двете страни на СОлунска и съседните, като затвориха Витошка, така могат да го направят и тук. Да не говорим, че винаги може забраната да е примерно от 8:00 до 20:00 , а след това да си паркират нормално. Също така 90% от къщите и блоковете по Милин камък имат гаражи, просто собствениците ги мързи да си ги вкарват в тях. Освен това ни най малко не ми пука за 200-те човека на Милин Камък, при положение, че това би отпушило до извесна степен трафик, който затруднява няколко десетки хиляди. Вчера в 19:30 имаше задръстване от надлеза на Цариградско и Яворов, през Кулата, до Семинарията и чак до Черни връх и то бавно задръстване-ПЛЪТНО, кола до кола. В 19:20 пък задръстването беше от Хемус до Семинарията нагоре.
Никой няма право да ми се оправдава, че това било положението и по-добре не може да бъде. Ако трябва ще забранят паркирането на всички улици в Лозенец, каквото искат да правят, но ситуацията в момента НЕ Е нормална и съм убеден, че не е направено всичко възможно, за да се намалят неудобствата.

LG_:Частта от мнението неотговарящо на т.3 от правилата е премахнато
« Last Edit: 28.04.2009, 13:43:22 by LG_ »

Offline boyo

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
абе какви 4 години, това ще е така само докато се доизгради спирката - предполагам още догодина ще се отвори отново нормално пътя. сега е лято, качи се на колело, ходи пеша, няма да умрете ако не сте в коли

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Покажете на всички, че има по-добри идеи за кръстовището на 'Хемус', хайде. Кажете къде как трябваше да направят. И не говорете за 'Солунска' какво било - толкова са различни казусите, та е смешно чак. Дайте идеи за кръстовището на 'Хемус', но съобразявайки се с всички живущи или преминаващи в/през района, а не от гледна точка на едните само, както и с необходимата за изкопаване част от района там. Ако има наистина логични идеи, без никакъв проблем ще призная некомпетентността в случая. Ама само да се плюе така, без да са отчетени всички величини, изобщо не съм съгласен.

П.П. Не знам дали е за тази тема или по-скоро за раздел 'Идеи'. Модераторът ако прецени нека я премести.

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
Идеи за облекчаване на трафика в Лозенец след затваряне на кръстовището заради строителството на метрото:

1. Катаджия/и или инспектор/и, който да следи/ят за спазването на законовата уредба за забрана на паркирането на 5 метра от кръстовището на всички улици в района
2. Забрана за паркиране на ул."Милин Камък" в участък от бул. "Евлоги Георгиев" до ул. "Йоан Екзарх" в часови пояс от 08:00ч. до 20:00ч.
3. Категорична забрана за паркиране на бул. "Арсеналски" от бул. "Черни връх" до ул."Църноок"
4. Изместване на спирката на автобуси 94 и 102 в джоба на паркинга на Хемус
5. Нова настройка на светофарите на кръстовището на бул. "Св. Наум" и бул. "Черни връх" с цел да се осигури по-голяма пропускливост в посоките, където движението е по-натоварено.
6. Нова настройка на свързаните светофари на Семинарията, на бул. "Никола Вапцаров" и бул. "Черни връх" и други околни кръстовища с цел да се подсигури по-лесното оттичане на автомобили от район Лозенец.
« Last Edit: 28.04.2009, 15:09:22 by JloKyM »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
1. На Милин камък се налага и спирането да се забрани. Могат да се разкарат самоделните колчета и кашпи и временно да се допусне паркиране на тротоарите.

2. В посока Хемус>център може да се използва и ул. Петко Каравелов.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Идеята не беше ли как да се променят загражденията на кръстовището пред 'Хемус', стеснявайки и блокирайки потока от коли, а не по коя улица какво да се забрани? Или сами я преработихте в такава? :)

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
Идеята не беше ли как да се променят загражденията на кръстовището пред 'Хемус', стеснявайки и блокирайки потока от коли, а не по коя улица какво да се забрани? Или сами я преработихте в такава? :)

Никъде не съм говорил за загражденията на Черни връх, просто защото не споря, че тях трябва да ги има. Аз съм недоволен от липсата на каквато и да е било организация, за да може излизането, влизането и минаването покрай Лозенец да бъде поне не чак толкова затруднено. ;)