Author Topic: Русе - тролеи Неоплан, Мерцедес: доставка 2008 г.  (Read 138227 times)

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Да са им честити новите тролеи Neoplan на руснеци. Базел имаше една тролейбусна линия и машинките са много приятни. Сега да ни дадат и трамваите и всичко е наред.
« Last Edit: 21.05.2010, 14:52:36 by blagun »
The Grand Tour

Offline ехото

• Писател
  • **
    • View Profile
Re: Русе - тролеи Неоплан, Мерцедес
« Reply #1 on: 15.07.2008, 19:12:44 »
Да са им честити новите тролеи Neoplan на руснеци. Базел имаше една тролейбусна линия и машинките са много приятни. Сега да ни дадат и трамваите и всичко е наред.
:D :D :D :D :bb: Как разбра ,че са неоплани :1eye: :1eye: :1eye: ;D
Да не си ходил до Румъния да ги гледаш кажи и на останалите къде се намират може някой да има възможност да отиде до там а може и снимка да направи
« Last Edit: 15.07.2008, 19:15:12 by ехото »

Offline ехото

• Писател
  • **
    • View Profile
« Reply #2 on: 15.07.2008, 19:35:08 »
Незнам дали са неоплани но ето ги новите тролеи за Русе  :P :D
На механиците ще им се вземе акъла докато ги отворят всичките колелета като се има в предвид, че основния им инструмент сигурно са чук и секач ;D ;D :devil: ;D

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 15.07.2008, 19:41:55 »
Незнам дали са неоплани но ето ги новите тролеи за Русе  :P :D
На механиците ще им се вземе акъла докато ги отворят всичките колелета като се има в предвид, че основния им инструмент сигурно са чук и секач ;D ;D :devil: ;D

Ама вие наистина ли ще вземете тези? Е, времето ще покаже какво ще са, но предполагам, че ще скрият шапките на старите Боверита, както и на нашите Берни и все още нетръгналите Волва, дори ако са някакви грозни Меркавими. Браво, да са ви честити и знайте, че благородно ви завиждам  :fan:
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #4 on: 15.07.2008, 20:07:45 »
Незнам къде са, но съм бил в Базел и ги знам. Само 8 бр. бяха, един изгоря докато бях там.
http://photo.proaktiva.eu/?pict=specseries/080416_30
http://photo.proaktiva.eu/?pict=specseries/080416_43
The Grand Tour

Offline tauri

• Превозвач
    • View Profile
« Reply #5 on: 15.07.2008, 20:19:08 »
Ето още малко по въпроса.
http://www.proaktiva.ch/tram/zurich/newslog/newsitem.php?year=2008&item=240608
CKD трябва да отпише още една мрежа от тролейбусната си карта на света. Sorry!!! :(
The Grand Tour

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 15.07.2008, 20:22:25 »
 Сега ако имаше някой с малко акъл в Електро-то да беше говорил веднага с тези в Базел ако ще си продават тролейбусите да ни ги запазят :)
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #7 on: 15.07.2008, 22:32:18 »
"Световните медии" достоверно обясняваха за отиването на тролеите от Базел в някой от Румънските градове. Е, Русе е близо до Румъния, ама не съвсем  :P 8)
Честито Ви. (С уговорката, че още не съм ги видял на БГ земя. Тогава вече ще ви честитя още повече!)

Offline Deian

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #8 on: 15.07.2008, 23:15:45 »
Хаха, за една вечер видях няколко различни варианта на снимки на бъдещите русенски тролеи :D
А каква ще е действителността - като ги вкарат наистина, все някой ще издаде. Или най-късно ще ги снимаме в движение.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #9 on: 16.07.2008, 18:14:45 »
Хаха, с Цанко точно преди няколко седмици обсъждахме тези тролеи и тогава наистина инфото беше, че са ги харизали на румънците.
Швейцарците все още си пишат, че са за Сибиу, та ще повярвам чак като тръгнат.А Швейцария има много здрави връзки с Румъния в пробутването на стари возила...Но и като се сетим за Пазарджик, Стара Загора, Бургас и Русе...

Иначе около возилата, да поправя Таури, че бяха 14.За изгорели и бракувани не съм чул, но не ми се вярва да са останали само осем.Интересното е, че кабината е изцяло отделена от салона за пътниците.
« Last Edit: 16.07.2008, 18:17:49 by difian »

marmil

• Guest
« Reply #10 on: 25.07.2008, 21:35:07 »
Иначе около возилата, да поправя Таури, че бяха 14.За изгорели и бракувани не съм чул, но не ми се вярва да са останали само осем.Интересното е, че кабината е изцяло отделена от салона за пътниците.
От къде вземате такава информация за бъдещите Русенски  тролеи? Аз уж се имам за сравнително информиран а вие сте няколко крачки пред мен  ;)

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 25.07.2008, 21:59:02 »
От къде вземате такава информация за бъдещите Русенски  тролеи? Аз уж се имам за сравнително информиран а вие сте няколко крачки пред мен  ;)
Личен интерес към градския транспорт в Швейцария.Ако щяха да идват от Пакистан, гарантирам ти, че щях да го науча чак като някой ден започнат да ги бракуват... ;)

Offline iproject

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #12 on: 08.08.2008, 16:06:47 »
Днес видях 1 новите швейцарски тролей :) Тестваха го по маршрута на 24 . За съжаление нямах фотоапарт под ръка , за да го снимам , но изглеждаше много запазен , като нов :)
ПС: Ще ми липсват старите ЗиУ-та  :D

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #13 on: 08.08.2008, 16:54:34 »
Днес видях 1 новите швейцарски тролей :) Тестваха го по маршрута на 24 . За съжаление нямах фотоапарт под ръка , за да го снимам , но изглеждаше много запазен , като нов :)
ПС: Ще ми липсват старите ЗиУ-та  :D
Само потвърди как изглежда и дали е като базелските Неоплани !

Offline iproject

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #14 on: 08.08.2008, 18:16:58 »

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #15 on: 08.08.2008, 19:49:41 »
Честито!Електрото отново остава с пръст в уста.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 08.08.2008, 20:01:39 »
Мен в момента най-много ме е яд, че днеска трябваше да ходя на един обект в Lörrach, и работата се прецака точно в последния момент. Като тайното ми намерение беше да прескоча до Базел с намерение да видя на място положението с тролейбусния им транспорт. А и никога не съм ходил в Швейцария. Както и да е, да са честити на русенци новите тролеи, които комай са най-модерните у нас.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 08.08.2008, 23:03:08 »
Мен в момента най-много ме е яд, че днеска трябваше да ходя на един обект в Lörrach, и работата се прецака точно в последния момент. Като тайното ми намерение беше да прескоча до Базел с намерение да видя на място положението с тролейбусния им транспорт...
E какво да става- вече всичко е Mercedes CitaroII G CNG.Обърнете внимание на третата снимка, на която има автобус и тролей.Но вече са само автобусите, изместили тролейте...
http://www.ferrovie.ch/img/categories.php?cat_id=1280

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
« Reply #18 on: 09.08.2008, 10:50:15 »
Действително Неопланите в момента са най-модерните тролеи в България.Ако кажа на русенци, че не им завиждам ще излъжа.

Online Balkanton

• View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #19 on: 11.08.2008, 10:29:47 »
В румънския форум също са коментирали Неопланите: http://tramclub.org/viewtopic.php?p=96871#96871 Първоначално отишли в Сибиу и стояли на паркинг на фирма за търговия с превозни средства втора ръка. Местните май си мислели, че са за тях, но после се разочароват, когато научават, че са за България. Има и снимки. Пише кои инв. номера са продадени. Пише, че 925 не е пратен с другите, защото е бил пострадал(?) в Базел в началото на март 2008 г. На последните снимки гледам, че нещо им липсват пластмасовите "обкови" на калниците... Предполагам, че българските шофьори ще са много доволни, че няма врата отпред и няма да има какво да заграждат допълнително.
« Last Edit: 11.08.2008, 10:33:55 by Balkanton »