Author Topic: Лъвов мост  (Read 162907 times)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Лъвов мост
« Reply #120 on: 21.04.2009, 18:28:26 »
Гениална идея за ограждане с фучащи коли на Лъвов мост... Какъв е смисъла да вкарват Сливница под земята, като, за да свържат Мария Луиза с тези два моста ще трябва да я пуснат по габаритите на Сливница...

Диковска работа...

Много по-елементарно е тунелите на северна Сливница да обслужват връзката с Мария Луиза и на Ботев да се присподоби за обратен завой...

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #121 on: 21.04.2009, 19:48:28 »
Ако го направят по този начин, направо и Винарово колело да го направят така пешеходно. Ще орежат малко от зелената площ като на нейно място да има една алея с няколко пейки. ;)

Ако я направят пешеходна до Халите, което няма да е загуба след новото разширение на Опълченска и загубаата на светофара на Лъвов мост, кръстовището ще е прекрасно. Само малко акълец трябва и малко перспектива...
Подкрепям напълно. жалко само, че няма начин тази пешеходна зона да я удължат до Витошка в тази й част, която сега е пешеходна.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #122 on: 21.04.2009, 23:23:14 »
Може би достъпът до пешеходната зона ще се осъществява посредством подлезите за метростанцията. Не вярвам Мария Луиза да стане пешеходна още от Витошка.

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #123 on: 22.04.2009, 16:14:39 »
Има нещо, което аз не разбирам в идеята. Как така ще оформят като пешеходен площад зоната и мостът да е историческата му атракция, след като атракцията е мост и за да се вижда повече от лъвовете, ще трябва да стои над нещо? Изграждането на два допълнителни моста и връзките със 'Сливница', нали биха скрили изобщо моста? Каква атакция ще е той аз лично не мога да си обясня. И като добавя казаното от вас, че с оглед малкия размер на площада, заобикалянето му от коли, т.е. от шум, отделени газове и опастност някоя да те блъсне, обрича целта на идеята на тотален провал .
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #124 on: 22.04.2009, 18:18:44 »
Тука начинът на оформлението на площада опира до това дали Мария Луиза ще стане пешеходна от Сливница към центъра. Всичките ни коментари изхождат предположения, дали това ще е така или не. А това изходно условие влияе пряко на решението как ще изглежда моста в бъдеще.
Така че докато няма яснота по въпроса дали Мария Луиза ще е пешеходна нека спрем с тъпченето на място!

Мисля че всичко по въпроса вече е казано.

Edit: Ако някой смята че има да каже нещо интересно по въпроса да драсне едно ЛС да отключим темата
« Last Edit: 23.04.2009, 17:59:41 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
« Reply #125 on: 10.06.2009, 10:59:34 »
Заграждането при Лъвов мост започна. :)

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #126 on: 10.06.2009, 15:14:10 »
Заграждането при Лъвов мост започна. :)
Е там станцията нямаше ли да започват да я строят чак към края на годината или греша...?   :)
« Last Edit: 10.06.2009, 15:15:47 by Lubomir »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #127 on: 10.06.2009, 15:29:57 »
Факт е обаче инфо табелата и са започнали да слагат плътна ограда на паркинга в северо-източната част на площада. Не се сетих да видя на табелата, от кога се води за открита строителната площадка.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #128 on: 10.06.2009, 15:45:20 »
Факт е обаче инфо табелата и са започнали да слагат плътна ограда на паркинга в северо-източната част на площада. Не се сетих да видя на табелата, от кога се води за открита строителната площадка.
Като че ли трябваше да започнат с метростанцията на гарата. Това че заграждат не означава, че ще започнат веднага със строителството. Може би само подготвят строителната площадка. Така или иначе май познахме къде ще бъде станцията - имам предвид коментарите от предишните месеци. То е и най-логично да бъде станцията северно от моста, а и в североизточната част е най-просторно. Така строителството няма да попречи особено много на движението по Мария Луиза.

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #129 on: 10.06.2009, 15:53:17 »
Станцията ще е леко по диагонал на уличното платно, така че в близкия си край до моста малко ще попречи, все пак.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #130 on: 10.06.2009, 17:01:00 »
      Ако станцията на Лъвов мост бъде в североизточната част, няма ли да са много близки една до друга със станцията на централна гара. 
     Добре би било да е изцяло под канала с по-пряк достъп към бъдещата станция от тротоарите / с входове към подлез/ от южната част на моста.  Може би ще има шахта за тюбинги от североизточната част - както на станцията на СУ.
« Last Edit: 11.06.2009, 23:24:30 by popov.dinko »

Offline Lubomir

• Напредващ
    • View Profile
    • Email
« Reply #131 on: 10.06.2009, 17:07:53 »
      Ако станцията на Лъвов мост бъде в североизточната част, няма ли да са много близки една до друга със станцията на централна гара. 

Честно казано и аз това си помислих...разстоянието между Централна гара и метростанцията при Лъвов мост наистина ще е доста малка...  8)

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #132 on: 10.06.2009, 17:59:02 »
И ще е безсмислено да има станция северно от тунела:
1) на практика южния поток на Сливница няма да усети метрото - те ще трябва да пресичат булеварда отгоре, което е безсмислено;
2) Изход на Козлодуй е безсмислен, ако няма трамвайно трасе там, а както знаем - то ще върви по Д Николаев...

Offline donkostadin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #133 on: 10.06.2009, 21:38:03 »
метростанцията няма ли да бъде от страната полицията?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #134 on: 10.06.2009, 23:24:05 »
Мен ми е чудно що пак тръгна дискусия за мястото на станцията, като то вече е пределно ясно и нищо не може да се направи (, ако въобще има подобна нужда).  ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #135 on: 11.06.2009, 01:06:58 »
Моля, обърнете внимание още на първите мнения в темата! Засега и в официалния сайт на Метрополитен, и в ОУП станцията е плътно на север от реката, така че няма смисъл да се въртим в омагьосан кръг.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #136 on: 11.06.2009, 10:43:50 »
И ще е безсмислено да има станция северно от тунела:
1) на практика южния поток на Сливница няма да усети метрото - те ще трябва да пресичат булеварда отгоре, което е безсмислено;
2) Изход на Козлодуй е безсмислен, ако няма трамвайно трасе там, а както знаем - то ще върви по Д Николаев...
Не знам защо отново се дискутира мястото на станцията, което отдавна по проект е определено, а е и достатъчно разумно определено. 
1) не разбирам как така няма да се усети метрото. и сега булевардът се пресича "отгоре".
2) втори изход от метростанция никога не е безмислен. в случая дори да няма трамвай ще се обслужват по-добре сградите и жителите по Мария Луиза и съседните улици.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #137 on: 11.06.2009, 12:25:08 »
Това беше и причината темата да стои заключена известно време.

Освен това заглавието и засяга не само станцията но и площада и моста. Всичко е комплексно, така да се каже.

Ако някой има идеи ще се радвам да ги сподели, но предъвкването на местоположението и въобще на стари неща може би е удачно за някоя говорилня, но не и за форум със сериозна тематика, претендиращ да даде на посетителите му ясна и точна информация за всякакви въпроси свързани с градския транспорт и не само.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline Sir Humphrey

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #138 on: 14.06.2009, 11:56:21 »
Снимчица на заграждението. Не е нещо особено, ама поне дава визуална представа:

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #139 on: 15.06.2009, 10:52:48 »
Снимчица на заграждението. Не е нещо особено, ама поне дава визуална представа:
То така, като гледам това заграждение е за изхода от бъдещия подлез, през който ще се вкарва и изкарва техника и пръст.
А не за същинската станция. Но пък, потвърждава предположенията, че станцията може и да се изгражда по закрития способ.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !