1. Аха, значи двете станции не образуват кръст, а са Т-образно.
2. Защо тогава откъм ЦУМ? Не е ли по-удобно откъм Св.Неделя, където ескалаторите те отвеждат директно в пешеходна зона.
3. Нали няма да има междинна метростанция чак до НДК? А ако МС Сердика (МД-2) е пред ЦУМ, то е наложителна МС около Солунска (за справка ЦУМ-НДК - 1652 м, Св.Неделя-НДК - 1326 м)
4. Мисля, че е крайно време реномиран хотел като Шератон да си построи подземен гараж, а сегашният надземен паркинг да стане пешеходна зона.
1. Да, така е по проекта. Най-подробно ни се представи (разказа) проектът и в двата форума май. И защо трябва да образуват кръст, важното е да са наблизо и да имат удобна връзка.
2. Мисля си, че пред ЦУМ мястото е фантастично. Така станцията (северният изход) се приближава до халите, където са и трамваите по Екзарх Йосиф. Сигурен съм, че някога спирката на 20 и 22 ще се премести по-близо до Мария Луиза, например до тоалетните.
3. Вярно, там няма междинна, но ако има ще станат малко нагъсто станциите. Станцията не е на НДК, тя е под градинката, между Патриарх Евтимий (северен изход) и НДК. Така, че разстоянието е по-малко! Не е възможно до всяка трамвайна спирка да има изход на метростанция. Само Солунска остава между 2 метростанции, но и в момента това е сравнително слабо натоварена трамвайна спирка - няма връзка с други превозни средства. Проектът за МД-2 е добър, нека спрем да го критикуваме, а да вярваме, че скоро ще започне и по него работа.
4. Добре ще е да стане пешеходна зона. Излизайки от подлезе на ЦУМ, демек и от двете метростанции, няма да е лошо като безгрижен пешеходец, минавайки от източната страна на "Света Неделя" да продължиш по пешеходната "Витоша". Спокойно може и участъкът между Алабин и Света Неделя също да стане пешеходен. Така или иначе след построяването на метрото, трамвай там няма да има. Трамваят по Граф Игнатиев ще идва само от Алабин.