Author Topic: Бусленти  (Read 71867 times)

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Бусленти
« Reply #20 on: 15.07.2006, 00:14:37 »
Quote from: conecto
До колкото знам последователността на секциите не може да се променя, а само интервала на превключване. А полицаите на Кристал и СУ поддържат радиовръзка, явно си предават инфо за трафика и се "синхронизират".
навремето е имало кабинка за полицай и на Графа и Евлоги Георгиев, сега стои само постамента

Offline c.r.u-to

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 229906915
    • MSN Messenger - kluklu_9@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.sofia.bg
    • Email
« Reply #21 on: 08.04.2007, 23:14:45 »
Екипи на КАТ и Градския транспорт в София дебнат за нарушители по спирките и бус лентите  

08 април 2007 | 15:32 | Агенция "Фокус"

София. Два екипа от представители на КАТ и Центъра за координация и контрол по безопасността движението към градския транспорт извършват проверки по спирките на масовия градски транспорт и глобяват нарушители. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от Градския транспорт. Екипите проверяват през делничните 9ни от 8,30 до 19,20 часа. През март са издадени общо 213 акта за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. Актовете са за нарушители, затрудняващи движението на превозните средства от градския транспорт. Най-честите нарушения, констатирани от проверяващите екипи са неправилно спиране по спирките на масовия градски транспорт (82 бр.), неправилно престояване по спирките (42 бр.) и неправилно паркиране (10 бр.). Екипите работят и по разчистването на бус лентите от движение на други превозни средства по тях с цел подобряване регулярността на движение в натоварените пътни участъци.
Мартина БОЗУКОВА
ИЗДИРВАМ АВТОМОБИЛ МАРКА: ФОЛКСВАГЕН МОДЕЛ: ГОЛФ МОДЕФИКАЦИЯ : ДВОЙКА ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО 1983
РЕГ № С 9661ТТ МОЛЯ КОЙТО ЗАБЕЛЕЖИ АВТОМОБИЛА ДА МИ ПИШЕ НЕЗАБАВНО

Yuli

• Guest
« Reply #22 on: 08.04.2007, 23:52:21 »
Краино време беше,да се помисли и за хилядите хора патуващи с масовия градски транспорт,принудени да висят в задрьстваниата в претьпканите коли на масовия градски транспорт,понеже много нарушители с личните си   автомобили се движат в бус лентата,която е предназначена за движение на колите от градскиа транспорт , линеики,и пожарни коли.Както е в ЕВРОПА.Нека органите на КАТ да взеимстват от практиката на европеиските страни решили отдавна този проблем.

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 09.04.2007, 00:12:56 »
абсолютно съм съгласен.  Само че си мисля че законово не е уредена санкцията за шофиращите в БУС лентата и спазването й е по скоро желателно отколкото задължително. Трябва да се въведе една строга глоба и така ще стане. Пример-100 лева е глобата ако паркираш в тревната ивица по  Е.Георгиев от Военна академия до Орлов мост и откакто я сложиха тази глоба няма и 1 паркирал

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #24 on: 09.04.2007, 00:16:07 »
Според мен трябва Бус лентата да бъде по някакъв начин отличаваща се от останалата част от пътното платно,например да се наложи 3 пръста бетон по цялото протеже и ще видите как джигитите ще се мъчат да минават оттам и как ще си чупят колите..............

Но истината е,че манталитета на народа ни е много сбъркан и затова винаги ще има хора,които ще искат да минат тънко и тн...................

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #25 on: 09.04.2007, 01:35:47 »
Е трудно ще е да излеят бетон за преграждение на бус-лентите, все пак и колите на градския транпорт се изпреварват

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #26 on: 09.04.2007, 12:11:38 »
Просто трябва да му се бръкне на българина в джоба и се решава проблема.Никакви отделяния не су удачни.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #27 on: 10.04.2007, 01:29:48 »
Аз единствено се надявам тази акция да продължи и след Великден

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 10.04.2007, 02:45:42 »
Quote from: ozzy
Аз единствено се надявам тази акция да продължи и след Великден

Дебнали са ми *я. Виж обаче за контрольорите беше истина - днес от 5 транспорта в 3 ме провериха - А93, ТМ9, ТБ9

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #29 on: 10.04.2007, 21:10:04 »
Аз искам раковски и Патриарха и общо взето всички артерии да забранят напълно паркирането по тях и да вкарат такса за престой и преминаване в Центъра... Това за контролите е зле, щот ми изтече картата
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #30 on: 10.04.2007, 21:40:47 »
Quote from: NiGhtPiSH
Аз искам раковски и Патриарха и общо взето всички артерии да забранят напълно паркирането по тях и да вкарат такса за престой и преминаване в Центъра... Това за контролите е зле, щот ми изтече картата
Ангел Кънчев са я направили синя зонааа! ! !Сега не мога да паркирам на нея като ходя на училище.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #31 on: 11.04.2007, 01:34:44 »
Quote from: difian
Ангел Кънчев са я направили синя зонааа! ! !Сега не мога да паркирам на нея като ходя на училище.
Еми...купувай талони и паркирай, колко му е

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 11.04.2007, 02:13:08 »
Quote from: NiGhtPiSH
Аз искам раковски и Патриарха и общо взето всички артерии да забранят напълно паркирането по тях и да вкарат такса за престой и преминаване в Центъра...
За престой ще вкарат, но за преминаване - абсурд - ти не слушай лудите брътвежи на дяда си Велизария! То не се и налага - ако навсякъде престоят е умерено платен - ще видиш, как ще намалеят возилата в зона Ц. В това число трябва да са включени всички места между Раковска и театъра - или министерствата си плащат абонамент на общината, или държавните служители - с талони за синя зона!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #33 on: 11.04.2007, 02:28:00 »
Quote from: blagun
За престой ще вкарат, но за преминаване - абсурд - ти не слушай лудите брътвежи на дяда си Велизария! То не се и налага - ако навсякъде престоят е умерено платен - ще видиш, как ще намалеят возилата в зона Ц. В това число трябва да са включени всички места между Раковска и театъра - или министерствата си плащат абонамент на общината, или държавните служители - с талони за синя зона!

Престоят няма как да го направят платен все пак

Online Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 11.04.2007, 19:10:05 »
абе осраха целия център с тази синя зона, то не остана уличка и пътечка без синя зона. В много случаи се получава 1 гора от знаци в разстояние на 1 метър, ще ви снимам да ви покажа каква свинщина се получава с по 10 знака на 1 стълб. Аз съм съгласен там където е уредено паркомястото с нормален вход/изход и всичко е точно да си плащаш. Но да плащаш за да си катериш колата по тротоари е абсурдно. По този начин СО узаконява паркирането в иначе забранените територии !!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 11.04.2007, 21:10:02 »
Quote from: Repcho
абе осраха целия център с тази синя зона, то не остана уличка и пътечка без синя зона. В много случаи се получава 1 гора от знаци в разстояние на 1 метър, ще ви снимам да ви покажа каква свинщина се получава с по 10 знака на 1 стълб. Аз съм съгласен там където е уредено паркомястото с нормален вход/изход и всичко е точно да си плащаш. Но да плащаш за да си катериш колата по тротоари е абсурдно. По този начин СО узаконява паркирането в иначе забранените територии !!!

Пред докторската градинка най-нагло са направили тротоара на синя зона. Мене ме освиткаха вече 10 кинта там, ама това е безобразие - печалба от тротоара, а пешеходците - на улицата...

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #36 on: 12.04.2007, 17:53:35 »
Quote from: etnies
Пред докторската градинка най-нагло са направили тротоара на синя зона. Мене ме освиткаха вече 10 кинта там, ама това е безобразие - печалба от тротоара, а пешеходците - на улицата...
Е, хайде, хайде, точно там пешеходци няма, особено след като закриха барчето. То си има знак, означаващ паркиране на тротоар.
Колкото и да ни е неприятно, ще трябва да свикнем с факта, че в центъра не може да има безплатно паркиране. За абсолютно никого - нито за депутатите, нито за държавните чиновници, нито за живеещите или работещи там.
Тъпото е, че и най-добрите идеи се прецакват, докато станат реалност. Днес чувам, че паркирането със СМС ще е само за 1 час. Не съм казал, че ще пускам корени пред мавзолея, но 1 час е прекалено малко за краткосрочен престой. На повечето места в Европа максималинят срок е между 3 и 4 часа. Другата смешка е, че отпада самопопълването на талончета и сега те ще се попълват само от лелките в отражателни жилетки. Може би с това се цели да се назначат нови лелки по програмата за временна заетост. Представете си на паркинга на мавзолея какви километри трябва да развие лелката, за да дупчи с перфоратор (!?!) въпросните талончета.
Неведнъж се говори, че ябсолютно всички улички в центъра ще станат синя зона. Интересно на всички улици ли ще има лелки или се разчита на високата степен на разпространение на GSM в столицата?
« Last Edit: 12.04.2007, 18:02:32 by blagun »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #37 on: 12.04.2007, 17:59:15 »
Е, хайде, хайде, точно там пешеходци няма, особено след като закриха барчето. То си има знак, означаващ паркиране на тротоар.
Колкото и да ни е неприятно, ще трябва да свикнем с факта, че в центъра не може да има безплатно паркиране. За абсолютно никого - нито за депутатите, нито за държавните чиновници, нито за живеещите или работещи там.

Е как да няма пешеходци? Ама не всички минават през градинката. Плюс това знак може да има, но в Закона пише, че може да се паркира, ако се оставя 2 метра за пешеходците. Аз от наглостта на СО се възмущавам - не могат да разкарат колите от тротоарите, та затова дай да печелят, а пешеходците кучета ги яли  

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #38 on: 12.04.2007, 18:10:23 »
Quote from: etnies
Е как да няма пешеходци? Ама не всички минават през градинката. Плюс това знак може да има, но в Закона пише, че може да се паркира, ако се оставя 2 метра за пешеходците.
Другото погрешно схващане, което битува в българия е, че на пешеходците всичко е позволено. Никъде не е казано, че ВСЯКА улица има два и даже един тротоар (примерно част от Симеоновско шосе няма). На въпросното място откъм библиотеката ИМА тротоар, но откъм Докторския паметник НЯМА. Несериозно е да се говори за някакъв страшен пешеходопоток, изискващ 2 тротоара точно на това място.
« Last Edit: 12.04.2007, 18:10:49 by blagun »

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #39 on: 12.04.2007, 18:26:34 »
Другото погрешно схващане, което битува в българия е, че на пешеходците всичко е позволено. Никъде не е казано, че ВСЯКА улица има два и даже един тротоар (примерно част от Симеоновско шосе няма). На въпросното място откъм библиотеката ИМА тротоар, но откъм Докторския паметник НЯМА. Несериозно е да се говори за някакъв страшен пешеходопоток, изискващ 2 тротоара точно на това място.

Само по магистралите няма тротоари, по простата причина, че там е забранено за пешеходци. Дали тротоара е офомрмен като такъв или не - все едно около всяка улица има тротоар или банкет поне по кадастрални планове. Все пак тротоарите имат функция на пешеходни пътеки, продълженията им по кръстовищата - също, дори и да не е изрично означено. На всичкото отгоре въпросния участък няма маркировка, а служителите на паркинги и гаражи дебнат в храстите някой да паркира. Специално там  се крият. На други места минава лелката и те предупреждава респективно ти продава талон. Точно на това място е БЕЗОБРАЗИЕ на общинатада иска пари за него, защото влиза в противоречие със Закона, който има върховенство над Бойкоборисовите наредби и сини зони! Чудно ми е как точно ти толерираш подбни груби закононарушения? Аз ако искам да си направя платена паркинг на тротоара, някой ще ми даде ли?