Author Topic: Бусленти  (Read 71879 times)

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Re: Бусленти
« Reply #80 on: 16.01.2016, 22:09:58 »
Голям булевард, отлична ПР акция - правим допълнителни бусленти  :)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #81 on: 16.01.2016, 23:57:53 »
На Асен Йорданов също е ненужна...

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
« Reply #82 on: 17.01.2016, 00:38:55 »
По Сливница има така или иначе?  :neznam:

А около Опълченска в посока центъра няма кой да разчисти парти буса и още 5-6 коли, спрели около сервизчетата. Но пък и там почти не съм виждал автобус.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #83 on: 17.01.2016, 17:05:16 »
По бул. Цветан Лазаров бус лента е необходима единствено между метростанцията и бул. Копенхаген (при това само в упоменатата посока!) - и то единствено заради умниците, които паркират по булеварда, само че този проблем може лесно да се реши, ако г-дата с "паяците" си вършеха работата така, както би трябвало, а не така, че лежерно да си понапълнят джобчетата с парички без много-много зор... Това с бул. Асен Йорданов е нечовешка идиотщина, а по Сливница и Данаил Николаев бус лентите си ги има...

Всъщност, булевардът се нуждае спешно от основен ремонт, защото вече няма един равен метър по него, и всички возила по него, включително тези на ГТ, се трошат, но... Малко жълта маркировка сигурно ще реши тези проблеми...
« Last Edit: 17.01.2016, 17:18:43 by The Freshmaker »
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #84 on: 17.01.2016, 22:56:05 »
Не съм съгласен, в посока 4ти километър понякога стават задръствания и е добре да има бус-лента.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #85 on: 18.01.2016, 09:46:47 »
Не съм съгласен, в посока 4ти километър понякога стават задръствания и е добре да има бус-лента.

И като едната от общо двете ленти, които влизат в четвърти кръговото, стане бус лента, задръстването ще започва от завод Електроника, респ. от Кауфланд - Слатина. Чудесна идея.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #86 on: 18.01.2016, 12:11:49 »
Господа, не смятате ли че първо трябва да се научат шофьорите да спазват съществуващите BUS-ленти и чак тогава да се рисуват нови. С какво ще помогне жълтата боя, когато никой не я спазва?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #87 on: 18.01.2016, 12:56:54 »
Аз все се надявам да има някаква минимална физическа преграда, например по Евлоги Георгиев може бус-лентата да се посрои изцяло отделно от останалия трафик, по Малинов може да се отдели с издигнатите ПВЦ елементи с колчета. Проблема обаче е че ако се повреди някой автобус в бус-лентата, следващия като го заобиколи ще се изпочупят тези ПВЦ колчета. Може да се направи същото както беше на 8-ми декември например но без колчетата. Така ще се реши дори и проблема с постоянно спрелите коли в джобовете на спирките.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #88 on: 18.01.2016, 13:12:27 »
На Евлоги Георгиев има през 50-100 метра напречни улици, няма как да се отдели изцяло автономна лента. Освен това дали ще е отделена или не, ако няма ефективни мерки на контрол хулиганите пак ще минават през така обособената лента.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #89 on: 18.01.2016, 13:15:24 »
Това наистина са проблеми, а колкото до контрола, може да се извършва чрез трафик камери.
Аз все се надявам да има някаква минимална физическа преграда, например по Евлоги Георгиев може бус-лентата да се посрои изцяло отделно от останалия трафик, по Малинов може да се отдели с издигнатите ПВЦ елементи с колчета. Проблема обаче е че ако се повреди някой автобус в бус-лентата, следващия като го заобиколи ще се изпочупят тези ПВЦ колчета. Може да се направи същото както беше на 8-ми декември например но без колчетата. Така ще се реши дори и проблема с постоянно спрелите коли в джобовете на спирките.
До колкото знам има колци, които се огъват и след това се възстановяват в предишния си вид, без да се пречупват или изваждат. Проблема е друг, 3/4 от годината колците ще вършат работа, но зимата как ще се чистят булевардите с подобни колчета? Знаем на Витошка преди време имаше подобни и при първото почистване на сняг ги бяха изринали, заедно с болтовете (става дума за Витоша преди реконструкцията).

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #90 on: 18.01.2016, 13:43:06 »
Господа, не смятате ли че първо трябва да се научат шофьорите да спазват съществуващите BUS-ленти и чак тогава да се рисуват нови. С какво ще помогне жълтата боя, когато никой не я спазва?
Тук си абсолютно прав. Защото наредбата е написана безумно. Реално, ако вземем напр. Евлоги Георгиев, нищо не пречи крайна лява лента да е обособена за автобусите като платно (т.е. не говорим за бус-лента, а за бус-платно)! И още от Орлов мост (посока НДК)/НДК (посока Орлов мост) автобусите да влизат в обособено за тях платно, най-вляво от другите ленти за движение. Спирките съответно ще бъдат обособени така, че да не са "през" автомобилните платна. Е, тогава вече всичко ще бъде точно!

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #91 on: 18.01.2016, 23:23:44 »
Каква е разликата между бус лента и бус платно?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #92 on: 18.01.2016, 23:43:07 »
Бус платното е физически отделено (чрез бордюр или друга преграда) от платното за движение.

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #93 on: 19.01.2016, 09:11:21 »
На Евлоги Георгиев има през 50-100 метра напречни улици, няма как да се отдели изцяло автономна лента. Освен това дали ще е отделена или не, ако няма ефективни мерки на контрол хулиганите пак ще минават през така обособената лента.

Дойде ми и друга идея-може ли посока НДК бус-лентата да се направи отлявата страна, отделена от пътното платно? Няма да има нужда да се изсичат и дървета, може да се направи зад ивицата с дървета и естетически ще седи добре, да е отделена с дървета. Пак си остава сравнително голяма зелена зона до велоалеята. За да не влизат джигити в бус-лентата може да се сложи обикновена бариера, подобна на тези на паркингите, която да се вдига дистанционно автоматично при приближаващ автобус.

Мисля че ще е по-добре така, иначе ако се разширява цялостно булеварда ще се наложи да се изсичат дървета, докато ако бус-лентата се направи зад дърветата няма да има този проблем и се решават още 3 проблема-с излизащите улички, с излизащите паркирали коли и с това да не навлизат джигити в бус лентата.

По-въпроса със снегопочистването ако има колчета-мисля че няма да е такъв проблем при сгъваеми колчета а пък и греблото на снегорина може така да се спусне че да почиства точно една лента. На местата където има такива колчета как се почиства? То вярно че при нас и зимите са доста по-тежки от тези в редица западните градове, но може да се измисли.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #94 on: 22.01.2016, 03:01:53 »
Това предложение ще доведе до отлив на избиратели - градският транспорт не е достатъчно редовен и с такъв капацитет, че да слязат всички от автомобилите си. Писаха го други потребители, повтарям го и аз. Ето вижте сега в студовете колко хора се оплакват от чакане на транспорт по 20' делник.
Неприемливо е по Евлоги Георгиев да има бус лента; Ситняково няма нужда от такава.
------------------------

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #95 on: 22.01.2016, 09:41:30 »
По Евлоги Георгиев бус лентата я чакам от години, 76, 204 и 604 там трупат най-много закъснения.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #96 on: 22.01.2016, 09:43:44 »
По Евлоги Георгиев бус лентата я чакам от години, 76, 204 и 604 там трупат най-много закъснения.
Само че при 2 ленти в посока и със стена да я заградят не виждам как автомобилите ще бъдат натикани в другата лента.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #97 on: 22.01.2016, 11:35:16 »
От Спаси София са заявили нееднократно, че буслентата ще бъде изцяло нова, трета лента. Тоест габаритът за автомобилите няма да се промени от сегашните 2 ленти.  :)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #98 on: 22.01.2016, 11:49:33 »
По Евлоги Георгиев е нужна допълнителна трета лента за да може да се отдели буслента. Няма как цялото останало движение да се вмести в една лента ще се получи парализиране на булеварда и системно нарушаване на буслентата от останалите участници в движението, на Ситняково може спокойно да се направи бус лента, като се ограничи паркирането пред мола - няма нужда да се натрупват два реда коли включително таксита.  :rolleyes:

Offline elbi

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #99 on: 22.01.2016, 14:10:16 »
От Спаси София са заявили нееднократно, че буслентата ще бъде изцяло нова, трета лента. Тоест габаритът за автомобилите няма да се промени от сегашните 2 ленти.  :)
И Спаси София ли определя колко ленти да има на един булевард? Ако се построи трета лента естествено съм За тя да стане бус-лента, но   скоро не виждам да се построи такава. Имаше проект за реконструкция за разширението на Евлоги Георгиев, който имаше обществен отпор на различни граждански организации. Обикновено Спаси София е контра на проектите на общината, но за този проект не знам тяхното становище, но каквото и да е то не те решават колко ленти ще има булеварда.