Author Topic: МВМ 81-717.4/81-714.4 (номерни състави/старите влакове)  (Read 209455 times)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Да, де, ама другите неща не разболяват пътниците.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Ползвай наземен транспорт. Особено в О 305 Г.  :devil:
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Да, де, ама другите неща не разболяват пътниците.
Айде сега, климатиците са по-зле даже. Редно е през лятото да са отворени въздуховодите, а през зимата – затворени.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline vasko

• Нямам спирка
    • View Profile
Всички посочени неща трябва да се оправят при евентуална модернизация в близките години.  :)
А такава модернизация дали ще има? :neznam:
vasko - оригиналът! :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Според мен преди пуска на МД 3, надали. Иначе има някакви планове, но нищо конкретно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Какво общо трябва да има МД3, нали там така или иначе ще се движат Сименсите?

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Какво общо трябва да има МД3, нали там така или иначе ще се движат Сименсите?
Може би това, че всички ресурси, както човешки, така и финансов се занимава с МД-3 и подвижния състав за там. Като се пусне в експлоатация ще се мисли за модернизация, поне аз така мисля. :)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Кога ли ще ги бракуват тия влакове? ...бла-бла-бла, бла-бла-бла...

След трийсетина години ;)

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Редно е през лятото да са отворени въздуховодите, а през зимата – затворени.
Така е. Ама имам усещането, че тия, които отговарят за това ги е грижа за пътниците само доколкото им позволява поговорката "щом не ми плащат достатъчно, не е важно аз да съм добре, важно е на Вуте да е зле".

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Не е точно така. До не много отдавна въздуховодите бяха насочени право надолу и зима и лято. Това вече може да се нарече вихрушка. Поне някой се сети да ги качи нагоре след това.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Айде стига мрънкане. 18 години тези влакове се движат в София. Знае се че през 2019 ще се модернизират и ще приключат теориите с въздуховодите. Няма какво друго да се направи. На всичките решетките са насочени нагоре, за да циркулира въздуха в горната част на вагона, а не да слиза при пътниците. Ако ги няма тях, ще почне рева че нямало въздух. Онзи ден една мацка се оплакваше от това че климатика работел, но не духал достатъчно студено в салона. На един му е студено, на друг му е топло. За това няма как на всички да се угоди. Който не му допада, да изчака следващия влак. Без това процентно старите състави са значително малко.  ;)

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Прави ми впечатление, че вратите на тези  влакове се отварят и затварят по-плавно. Няма го онова тряскане.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Похвално е, че след 18 години от скоро се сетиха да ги пренастроят  :fan:

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Не е при всички. Коментирано е назад, примерно на половината от съставите са пренастроени. Явно е лесно и скоро ще се случи на всички, ако не е вече, защото тия дни не съм попадал на такъв.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес към 18 ч. един от номерните, м12, се движеше в посока Люлин с табела Летище София.

Offline a40

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
Какво означава синята лампичка отстрани? До сега не съм виждал светеща.  :neznam:

Offline mediar

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Mediar's Site
Някой може ли да разкаже какво се е случвало с номерните състави през първите 8 години от животът им, между моментът, в който са били доставени и пускането им в движение при пускането на метрото за пръв път :) Доколкото знам са били разграбвани, което е довело до нуждата от сериозен ремонт на всички преди пускането им в движение, но нямам повече информация, затова може ли някой да разкаже? :)

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Какво може да се е случвало, освен да събират прах в депото? Но в крайна сметка от беглите ми спомени от откриването на метрото и годините скоро след това бяха и се поддържаха доста чисти и лъскави, така че вероятно са минали някакво освежаване при подготовката им за пускане в движение.
« Last Edit: 23.10.2016, 22:14:05 by bagercho »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Не всичките и не през цялото време са били в депото. Някои са ръждясвали по разни гари около София и вероятно точно те са били разграбени.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Аз вече бях питал какво се е случвало между 1989-та и 1998-ма година, дискусията трябва да е някъде по-назад. Помня, че бях получил отговор, че първоначално са били на гара „Надежда“, но след време е било поискано да се преместят оттам, без да е решено къде точно ще стоят, подмотавали са се из други гари и в крайна сметка идват в депото ограбени и са поръчвани части от Русия, за да излязат на линия.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!