Author Topic: МВМ 81-717.4/81-714.4 (номерни състави/старите влакове)  (Read 209438 times)

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
A6-M1 :). Много добре ремонтиран. Червен е. На софийския е посока Бизнес парк.
Първоначално не беше ли писал А7?
Иначе пътувах с А6 или по-точно с 1022, което беше крайно време да се случи, след като минах през 1023 няколко пъти. Бях в предната му част до кабината и на „Константин Величков“ машинистът имаше някакъв проблем с потеглянето, изглежда беше въвел някакви грешни команди и пищеше предупредителен зумер, явно извърши някакво рестартиране и оттам нататък всичко беше наред.
А6 бях писал. А7 доколкото знам е зелен. Относно А6, добре, че проблемът не е бил много сериозен и рестартът го е решил.  :)
« Last Edit: 17.01.2022, 23:37:55 by 04Boris22 »
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не мога да разбера, защо след като на модернизираните са монтирани камери и дисплеи при машиниста все още се държи и на огледалата убийци. Имаше планове в Русия да ги махат изцяло на всички вагони заради зачестилите нещастни случаи, а ние не сме се отказали от тях:

https://iz.ru/news/491592

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Номерните (немодернизираните) излизат ли на линия? Днеска дебнех почти час и ми дойде А12, другите не съм ги засичал от доста време. Някой да знае какво се случва с другите 3 (А3, А4, А5)?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Аз имам същото наблюдение, че се появяват доста рядко. Може би има ресурс, въпреки течащите модернизации, за да ги поддържат преди всичко резерви, но нека някой директно запознат да каже с точност.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Online wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Е те по принцип резервите са номерни и Ручиси от първата модификация. Поне моите впечатления са такива, пък и тук е коментирано, че е така. Така че търсете ги на Витоша, Летището, предполагам и на Бизнес парка седи резерва.

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
На Бизнес парка вече няколко пъти подред виждам резерва А4х, така че не са само Русичи от първото поколение. За А3 рабрах, че миналата седмица е излизал няколко пъти.

Offline Dimitar Dragnev

• Маниак
    • View Profile
    • Форумът за класически езици
    • Email
Днес се возих на А3 по М1. БПСН-ът на 1015 беше доста по-звучен от обичайното, поне така ми се стори.

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Днес се возих на А3 по М1. БПСН-ът на 1015 беше доста по-звучен от обичайното, поне така ми се стори.
Возих се наскоро и ми направи подобно впечатление. На какво се дължи това?

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
А7 от два дена излиза на линия. :P

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
А9 и А10 са на линия :P. Съответно зелен и червен са :)

Offline eco_power

• Запален по ГТ
  • URBAN ECOLOGY
    • View Profile
    • Email
Понеже не следя процеса и реших да попитам ... имаме ли в момента някакви метровлакове в руския завод, които трябва да прежалим с оглед на ситуацията?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Само за А11 нямам данни да се е връщал от модернизацията, но по-скоро се е върнал, защото останалите от заминалите ноември 2021 г. се върнаха и вече са на линия.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Online 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
Предвид настоящата ситуация в Русия, какво ще стане с четирите влака, които още не са модернизирани? Не мисля, че в скоро време ще бъде възможно да бъдат изпратени.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Предвид настоящата ситуация в Русия, какво ще стане с четирите влака, които още не са модернизирани? Не мисля, че в скоро време ще бъде възможно да бъдат изпратени.

Предвид санкциите вероятно изобщо няма да могат да бъдат изпратени. Сериозен проблем ще възникне в средносрочен план и по обслужване на модернизираните с резервни части, но така е като разчитаме само на един доставчик, нещо което неведнъж казвам е недалновидна политика.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
А защо да имаме проблеми? Някой да е наложил нарочни санкции точно над производството и доставката на части за метровлакове?  Ако има такива, същия проблем, ще го имат всички източно европейски държави с руски влакове. Отделно, ще видим как стоят нещата и с модернизацията. До колкото зная имат готовност за модернизация на останалите метровлакове.
А 11 от януари е в София, до колкото зная.
« Last Edit: 05.03.2022, 18:12:01 by Petko21 »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А защо да имаме проблеми? Някой да е наложил нарочни санкции точно над производството и доставката на части за метровлакове?  Ако има такива, същия проблем, ще го имат всички източно европейски държави с руски влакове. Отделно, ще видим как стоят нещата и с модернизацията. До колкото зная имат готовност за модернизация на останалите метровлакове.
А 11 от януари е в София, до колкото зная.

Ще видим, имай предвид че това е само първата вълна санкции. Нещата които се готвят са много, много по-сериозни, говори се за абсолютно отрязване на руската икономика. Все едно си представи времето на СССР, когато стоки между двата блока почти не се разменяха. Но дори и със сегашните санкции нещата са много трудни вече, за модернизацията може да се наложи да пратим Братоев с куфарче с рубли за да плати, ако банката на МВМ изведнъж се окаже например в черния списък. По-скоро ще трябва да се мисли за осигуряване на части от алтернативни доставчици и в средносрочен план за смяната на руския подвижен състав със западен.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Тази война ще приключи до няколко седмици, и повечето от нещата ще си дойдат по старому. В момента се предприемат някакви отчаяни мерки, за да се озапти другарят Путлер, но надали завинаги Русия ще е изолирана от останалия свят.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Последният път заедно с нас беше изолирана 45 години, нищо работа.
The Grand Tour

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Мхм, така е. Само че времената са малко по-други сега. :rolleyes:

Offline rado84

• Приятел на ГТ
    • View Profile
А това какъв модел е? Изглеждат като фейслифтинг преработка на влаковете от тази тема и салонно определено кефят повече от оригиналните (в първия пост на темата), в които зимата е страшен веялник и разболяват пътниците.  :laugh: