Author Topic: Шахтата между ЦУМ и Шератон, част от тунела Сердика-СУ  (Read 114167 times)

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
      Снимката  с логото пред университета не ми хареса много. Очаквах логото да бъде фронтално срещу най-представителната част на университета - с колоните. Не съм сигурен, обаче,  дали има такава възможност за снимка. Нека някой от колегите провери и щракне една за моя хатър... :rolleyes:

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
      Снимката  с логото пред университета не ми хареса много. Очаквах логото да бъде фронтално срещу най-представителната част на университета - с колоните. Не съм сигурен, обаче,  дали има такава възможност за снимка. Нека някой от колегите провери и щракне една за моя хатър... :rolleyes:
На фотошоп всичко ти правим... Иначе, ако искаш нещо автентично, имаме въртящото се пликче на Билла точно фронтално на университета!  :P :angry:

Offline niko

• Напредващ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На обекта продължава да се работи. Доста пръст са  махнали .От към ротационната шахта доста са изкопали. Пилото пробивната беше надълбоко в в изкопа?!         И вече куло крана е вдигнат, син с дебела основа и доста дълго рамо, в понеделник гледах как го вдигат.

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
На обекта продължава да се работи. Доста пръст са  махнали .От към ротационната шахта доста са изкопали. Пилото пробивната беше надълбоко в в изкопа?!         И вече куло крана е вдигнат, син с дебела основа и доста дълго рамо, в понеделник гледах как го вдигат.
А какво стана със старите кранове!? Демонтираха ги и сега правят нов по-близо до новия изкоп!?

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
А какво стана със старите кранове!? Демонтираха ги и сега правят нов по-близо до новия изкоп!?
Новият вече е готов и стрелата му е супер дълга.

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
     Правете снимчици бе зверове. Да видя и аз отдалече. Не съм софиянец и не живея в хубавата ни столица. Вие с вашите снимки сте ми прозорчето към нашия най-голям град - град, който най-обичам и милея ! :bb: :bb: :bb:

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
     Правете снимчици бе зверове.

Нищо лично но ще те помоля за малко по представителен език!  :)
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
     Споко, колега, така ви наричам на шега, защото ви обичам ! :D :D

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Две снимки на подготовките на подлеза. Сори, че са малко тъмни, ама с тая сапунерка - толкоз хахах

Също така - вече са почти изравнили нивата...

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
    Мерси, Болеро, да си ми жив и здрав ! Току що се връщам от границата с Гърция /бяхме на разходка, защото времето е едно много хубаво/. За кой ли път видях от границата /от Маказа/ Бяло море и равнината на беломорска Тракия. Или с други думи:  гледах на юг, а сега с твоите снимки погледнах и на север и видях любимата ми столица, където съм учил и мечтал. И ларгото беше едно от любимите ми места. Сега виждам, че отново ще го върнат в живота на софиянци -този път по-нов, лъскав и оживен, с навалица от метро. По-късно ще бъдем заобиколени от антика, хубави и уютни кафенета.
   И така, ще продължиш да снимаш строителството на метрото в най-представителното място на столицата и по-този начин като че ли и аз присъствам на неговото изграждане! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
И аз ще добавя малко снимки от преди няколко дена от бъдещия археологически подлез източно от стария подлез, който е снимал Болерото. Наистина се работи сериозно. Надявам се като свършат да сме доволни от резултата и да ни изненадат приятно, а не неприятно.

повече - в галерията
« Last Edit: 28.02.2010, 18:20:38 by LG_ »

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Благодарности, Владислав! :)
Все пак, не са съвсем напразни разкопките там.
Може да е по-малкото от очакваното, но не е без хич.
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Интересна снимка от началото на строителството в средата на Ларгото:

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
 :rolleyes: И малко след това :
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !

Offline Vladislav

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Няколко снимки от подлеза между Шератон и ЦУМ и строителството на бетонното съоръжение, върху което ще минава булевардът, а отдолу любознателни столичани и гости ще щъкат и ще се дивят на изложените археологически рядкости.

« Last Edit: 28.02.2010, 18:25:57 by LG_ »

Offline KRUPA

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Лелеее, аз забравих как изглежда този подлез вече - мерси много за снимките (и качи ги и в другия форум ако ти се занимава) :)
Я мислех, като да си умрем от старост, а оно така стана, като да си умрем от смех, хе-хе-хе...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Защо колоните са под ъгъл?
В смисъл - не е инженерна нео бходимост, щом в старата част са отвесни...
Ще е интересно вече да е завършен...

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Сигурно там вече започва частта, която ще е под стъклен похлупак и така са решили, че е по-ефектно.
Наистина вече добива облик и ще е доста интересно съоръжение. :rolleyes:

Offline popov.dinko

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
   Ще е наистина интересен и внушителен подлез, но защо ми се струва нисък, а и не виждам нищо археологическо. Всички очакваме интересни и богати антични останки. Напреднаха много към подлеза на президентството и не виждам за кога ще има "изненадващи" открития...

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Така или иначе - скоро ще видим!
Макар и без значителна археология е по-добре е да имаме пасажа, дори и само с реставрирана антична улица, отколкото да го нямаме...