Author Topic: DAC Чавдар  (Read 45728 times)

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
Re: DAC Чавдар
« Reply #60 on: 13.01.2010, 20:15:48 »
Първите бракувани трябва да са 526,529 и 537.

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
И трите ли се бяха запалили ?
« Reply #61 on: 18.01.2010, 03:10:38 »
Първите бракувани трябва да са 526,529 и 537.
Да не би да и трите поради същата причина, тоезд и трите са се запалили ? Един ми беше казал че се бяха запалили 526, 537 и още един трети на който повече не му помнеше номера.

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #62 on: 28.01.2010, 12:14:09 »
До колкото знам ,да и трите са изгорели (526,529 и 537),като първо е изгорял 537 в края на 1992 или през 1993 година ,другите и те някъде тогава са изгоряли.Иначе винаги ми е било странно къде се губи и 509 ,такъв номер никога не съм виждал измежду даковете ,а би трябвало да има . : :bb::

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Изгорелите DAC Чавдари и 509
« Reply #63 on: 28.01.2010, 20:39:11 »
До колкото знам ,да и трите са изгорели (526,529 и 537),като първо е изгорял 537 в края на 1992 или през 1993 година ,другите и те някъде тогава са изгоряли.
След което веднага ли ги бракуваха ? Ти дали случайно си ги виждал как горят или само си чувал че са изгорели ? И дали случайно някой има видеота как горят или снимки на тях когато си бяха живи ?

къде се губи и 509
Баш това се питах и аз.

Иначе винаги ми е било странно къде се губи и 509 ,такъв номер никога не съм виждал измежду даковете ,а би трябвало да има . : :bb::
Вярно наистина че не се вееше такъв номер, да речеш че изобщо никога не е имало, или пък нищо чудно да са го бракували малко време след доставката, но не мога да ти го гарантирам, ограничавам се на гадаене. А пък между другото, през първата година на DAC Чавдарите, в големия високо ограден автомобилен паркинг в Тракия видях един DAC Чавдар на който предницата му беше силно деформирана, най-вече около предната врата, предната врата и тя беше деформирана и ́и беше счупено стъклото даже, та викам си аз да не би това да е било 509 и него да са го бракували моментално, без да го поправят. Не знам дали някой от вас, или някой от работещите в Градския Транспорт знаят нещо за 509 или за ония ударен DAC Чавдар в оградения паркинг в Тракия дали не е бил 509. Или може би и на работещите вече им е далечно замъглено минало, също както на вас, но помня, и съм абсолютно сигурен че в паркинга видях един DAC Чавдар с ударена предница. Или пък тоя ударен DAC Чавдар може да е бил и 530 защото помня че 530 беше деформиран около предната гума, но пак се ограничавам на гадаене.

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #64 on: 31.01.2010, 17:49:47 »
О,снимки нямам ,и като цяло от тогава снимки много трудно се намират ,а за видео да не говорим ,тогава нито е имало като сега телефони с камери ,или фотоапарати с камера ,така ,че не е било като сега като видиш нещо и да го заснемеш ,аз не съм виждал как горят ,чул съм само и съм чел тук ,нищо повече .Имам един приятел ,който е карал 506 ,до скоро караше 273 ,а сега е на 122 ,та от него знам това онова ,но и той някои неща не си спомня човека.

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #65 on: 01.02.2010, 23:01:24 »
О,снимки нямам ,и като цяло от тогава снимки много трудно се намират ,а за видео да не говорим ,тогава нито е имало като сега телефони с камери ,или фотоапарати с камера ,така ,че не е било като сега като видиш нещо и да го заснемеш
Така беше тогава, едва ли някой е можел да снима или да направи видеота. Тогава хората нямаха достъп до такива технологии, нямаше и масов интернет тогава. Освен че колегата Maistora беше качил някакви снимки, нищо чудно той или някакъв като него да има. Възможно е по медиите да се намери нещо ако има.

чул съм само и съм чел тук
По форума се споменаваше тук таме.

Имам един приятел ,който е карал 506 ,до скоро караше 273 ,а сега е на 122 ,та от него знам това онова ,но и той някои неща не си спомня човека.
Трябва също да се каже че е било доста отдавна и на него му са се случили много работи от тогава, и сигурно му са замъглени спомените, и каквото помни помни.

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #66 on: 02.02.2010, 21:24:40 »
До колкото разбрах снимките на Майстора са от диапозитиви ,от ония времена снимки на диапозитиви може да се търсят ,или обикновени снимки черно бели ,или цветни . ;)

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
Дали някой от вас няма снимки на 536 или на 510 ? Кой каквото има де.

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #68 on: 20.05.2010, 23:57:54 »
Деветте DAC Чавдари вече цели пет години седят като паметници. Щом явно няма да ги подкарват в движение ще трябва вече да побързат да ги кълцат за да не вземем да се пълниме с развалини, за да може все пак да се използва метала им и да се направи нещо от техния метал докато още не са напълно ръждясали, и да не ги чакаме да станат целите в ръжда. Нека в Тракийското депо да се освободи свободно място за използваемите превозни средства и те да се паркирват там, и да подновят площта където стоят паметниците. Защото иначе ще се губи място напразно и метала им най-накрая ще стане на зян.

Същото се отнася за ЗИУтата, Škoda 9TR, 14TR и всички тея които вече не се движат, освен ако решат да ги подкарат.

Offline stohis

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #69 on: 02.06.2012, 16:22:35 »
Здравейте! Научих, че Дак-Чавдарите в Пловдив са паркирани в " Тракия ". Може ли някой да мине и да ги снима? Ще съм много благодарен! :)
Фен на тролеите в Перник. Най-вече на ДАК-ЧАВДАР 317 ЕТР. :)

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #70 on: 02.06.2012, 17:04:48 »
Здравейте! Научих, че Дак-Чавдарите в Пловдив са паркирани в " Тракия ". Може ли някой да мине и да ги снима? Ще съм много благодарен! :)
Охоо, те отдавна са нарязани.
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)

Offline vesko

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #71 on: 25.07.2012, 12:32:49 »
Жалко че са бракувани :rev:

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #72 on: 26.07.2012, 00:37:24 »
Това е положението, в Пловдив вече няма нито един такъв, дори и помен не остава от тях. Единственното място където можем да намерим DAC Чавдар е Перник, никъде другаде.

Offline vesko

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #73 on: 29.07.2012, 23:03:16 »
Аз живея в Перник и съм много доволен от Дак-Чавдарите ,наистина са много добри машини :)

Offline stohis

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #74 on: 04.09.2012, 20:42:18 »
Аз живея в Перник и съм много доволен от Дак-Чавдарите ,наистина са много добри машини :)

Така е. Въпреки, че са на много години на мен си ми харесват и си ги обичам. Возят меко и гладко, тихи са. През зимата имат силно отопление. Какво повече да искаш от един тролейбус?  8)
Фен на тролеите в Перник. Най-вече на ДАК-ЧАВДАР 317 ЕТР. :)

Offline ivanjordanov

• Писател
  • **
    • View Profile
    • Email
« Reply #75 on: 04.02.2014, 16:58:33 »
при контакторните се чува прещракване
Това ли е причината на дръгливия звук на DAC Чавдарите ?

Ха, интересно. А те самите контактори как изглеждат? Нещо такова: http://vikiwat.com/kontaktori.html или?

Offline Magirus deutz

• Нямам спирка
  • Почитател на Мерцедес - Бенц, Магирус и Икарус.
    • Skype Me™!
    • View Profile
« Reply #76 on: 19.07.2014, 01:59:52 »
Всички Дак -Чавдари ли са бракувани?

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #77 on: 19.07.2014, 05:54:02 »
Вече изобщо няма DAC Чавдари в Пловдив. Ако ти е любопитно, порови се през 2011 година и ще видиш, през лятото на 2011 накълцаха последните от тях и от тогава насам и помен няма от тях.

Offline Bozhidar

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #78 on: 24.09.2018, 12:27:29 »
ДАК Чавдар 509 стоеше пред блок 1115 който се намира на бул. Южен в Кичука. Беше в периода от 1992 до към 2000-та година. Един ден изчезна. Ясно си спомням съчленено превозно средство бежово зелена разцветка и електроинсталацията със щеките на покрива.

Offline troley_ lover

• Наистина съм луд
  • ;)
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #79 on: 14.10.2022, 09:30:50 »
Някой да има някаква снимка на 515? Не мога да открия нищо, а и един човек, който го е карал, иска снимка.
Някои хора трябва да обърнат внимание на това, което искат гражданите в отделните градове и тези хора се наричат  КМЕТОВЕ! Нека да спрем прибързаните решения на самите кметове и да им покажем какво искаме! ;)