Author Topic: График на движение на метрото  (Read 291680 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: График на движение на метрото
« Reply #280 on: 16.05.2010, 00:14:19 »
следващия път ще го засека с ГПС, но съм сигурен, че между Ж.Кюри и Младост не вдига повече от 40-45
Съмнява ме, че GPS ще хване сателитите в метровагона. В колата лови, като е на предното стъкло, но то е наклонено и над него няма метал. А тук имаш метална конструкция на вагона и на тубата. Ще пробвам с GPS-a на телефона до вратите - от южната страна.

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #281 on: 16.05.2010, 02:15:20 »
По мостовете скоростта и според мен е максимум 40-45км/ч. Забелязах обаче, че м/у Стадиона и СУ влаковете вече се движат доста по-бързо от началото, както й , че го няма ужасяващото скърцане (всъщност го има само при сините скифове).

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #282 on: 16.05.2010, 10:16:43 »
следващия път ще го засека с ГПС, но съм сигурен, че между Ж.Кюри и Младост не вдига повече от 40-45
Защото разписанието е разтеглено.
Съмнява ме, че GPS ще хване сателитите в метровагона.
Хваща си прилично добре до прозореца.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #283 on: 16.05.2010, 10:30:15 »
Моите наблюдения са, че в час-пик си върви нормално бързо. Повече се влачи в събота-неделя или когато е тръгнал малко по-рано.

desi4eto

• Guest
« Reply #284 on: 16.05.2010, 11:34:54 »
Не е проблема, че е леко по-бавно. Просто, както вече по-горе се изрази някой е "дразнещо бавно" и чак ми става кофти, като гледам, че колите са по-бързи от метрото. Според мен ще е по-добре, ако се движат по-бързо между станциите, и правят по-голям престои на самите спирки.
Понякога на Сердика и СУ (даже и по-често) не стига времето пътниците да се качат или слязат на време.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #285 on: 16.05.2010, 12:28:53 »
Както вече се спомена, за всеки участък си има предвидена скорост и тя се следи от автоматиката. Надлезът Дървеница по конструкция не е замислян за метро, така че е обяснима ниската скорост там. Не е въпросът, дали влакчето може да мине или не, а вибрациите да не съсипят моста. На това място за феновете на надземното изпълнение на метрото трябва да подчертаем, че никога по естакада не може да се постигне скоростта в подземен тунел.

Прозорецът, в който метровлакчето трябва да се впише, е не повече от минута в пикови часове и още по-тесен ще стане, когато се пуснат новите участъци и интервалът между мотрисите стане 2.5-3 минути. Обяснимо е по-лежерното пътуване в празнични дни, тъй като тогава интервалът между мотрисите е 8-10 минути, а на спирките няма толкова много хора.

Мен ме дразни не скоростта, а начина на каране на някои машинисти на спускането от Жолио Кюри към Стадиона: отпускане-спиране - непрекъснати пулсации, както и протяжното спиране на станциите.
« Last Edit: 16.05.2010, 12:32:36 by blagun »

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #286 on: 16.05.2010, 12:33:13 »
За намаляване на интервала под 3 мин трябва да се загасят светофорите и влаковете да се движат само по АЛС/АРС. Обмисля се такава възможност, но още не са се престрашили.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #287 on: 22.05.2010, 23:54:52 »
Аз пък също се возих и не знам дали защото бързах, но влакът се движеше дразнещо бавно, следващия път ще го засека с ГПС, но съм сигурен, че между Ж.Кюри и Младост не вдига повече от 40-45
Днес замерих скоростта межзу Жолио Кюри и Г.М.Димитров - около 51-54 км/ч с кратък пик 60.6 км/ч. Като имам повече време, ще го направя и в другата надземна отсечка.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #288 on: 23.05.2010, 01:57:10 »
На това място за феновете на надземното изпълнение на метрото трябва да подчертаем, че никога по естакада не може да се постигне скоростта в подземен тунел.

Ако естакадата е предвидена за метро проблем не виждам. То в случая е прпблемът е че никой не иска да си сложи главата в торбата за по-висока скорост заради лошото състояние на самата естакада.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #289 on: 01.06.2010, 14:33:18 »
За намаляване на интервала под 3 мин трябва да се загасят светофорите и влаковете да се движат само по АЛС/АРС. Обмисля се такава възможност, но още не са се престрашили.

Малко късно, ама сега виждам мнението :) Защо при под 3 мин. интервал трябва да гасят светофорите? По-бавна е системата ли?
I'll be back®

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #290 on: 01.06.2010, 19:10:36 »
Защото светофорите са на 500-700 м един от друг и влаковете ще се движат винаги срещу червено.
Блок-участъците на АРС са по 120 м, но в момента светофорите са с по-висок приоритет, т. е. ако си минал на жълто, трябва да си с готовност за спиране, независимо, че АРС показва максимална скорост.
Тапата е главно в новия участък заради малката скорост, голямото разстояние между светофорите и големия наклон в тунела от Кюри към Стадиона.

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #291 on: 01.06.2010, 19:17:04 »
А поставянето на допълнителни светофари, по-начесто, не е ли възможно ?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #292 on: 01.06.2010, 19:25:20 »
Към всеки светофор върви една камара оборудване, което трябва да се монтира в релейното помещение, заедно с куп кабели от помещението до светофора. Преди това проекти за преустройство на осигурителната инсталация, обвързване с диспечерската централизация и т. н. излишна хамалогия. Това е трябвало да се предвиди още при проектирането.
И в момента в пиковите часове се случва влак да чака на Ж. Кюри предния да се изнесе от Стадиона.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #293 on: 01.06.2010, 19:42:11 »
И в момента в пиковите часове се случва влак да чака на Ж. Кюри предния да се изнесе от Стадиона.
Добре а когато влака чака на Кюри не му ли свети жълто?И няма ли право да тръгне на жълт сигнал?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #294 on: 01.06.2010, 19:58:18 »
Не съм сигурен дали има право да тръгне от станция на жълто... ще разпитам следващия път. Но чакането е на червено, защото не е осигурен "път на прохлъзване" след следващия светофор в случай, че влакът не успее да спре в надолнището (пътят на прохлъзване завършва в станцията на Стадиона, която трябва да е свободна от влак).
При 3 мин интервал ще трябва да се минава постоянно на жълто => готовност за спиране => намаляване на скоростта => по-бавно пътуване и повече напрежение за машинистите.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #295 on: 01.06.2010, 21:06:47 »
При 3 мин интервал ще трябва да се минава постоянно на жълто => готовност за спиране => намаляване на скоростта => по-бавно пътуване и повече напрежение за машинистите.
Точно поради това преди известно време писах, че влак от Кюри може да тръгва само когато е свободна станцията на стадиона, но май бях оборен, че не е нужно, има и междинен светофор.
Тогава разсъждавахме за минималния интервал на преминаване. Спускането с престоя на Стадиона бе определено на максимум 3 мин.

Offline mitio tuca

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #296 on: 09.06.2010, 02:13:30 »
направи ми впечатление,че на електронното табло изписва 4 минути до пристигането на следващия състав,но всъщност пристига някакъв състав и след още 4 пристига друг  :rolleyes:

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #297 on: 09.06.2010, 22:11:32 »
Тази сутрин на МС Г.М.Димитров минутите между две влакчета бяха с разлика 2. Когато слязох на МС СУ, разликата беше 3 минути.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #298 on: 09.06.2010, 22:53:53 »
Интересно, че аз като пътувах с един Скиф преди 2 дена, таман тръгнахме от Г.М.Димитров и спряхме замалко посред тунела(даже донякъде това предизвика смях у пътниците, и се питаха дали да слизаме тук) Поседяхме съвсем малко, после тръгнахме, и като пристигнахме на Младост 1, следващият влак показваше, че е 3 мин.след нас. Това на какво се дължи? Така е направено разписанието или нещо друго?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #299 on: 09.06.2010, 22:58:04 »
Напоследък е странно движението и доста често служебни влакове преминават през станциите без да спират. И преди се е случвало, но аз вече два дни поред ставам свидетел на подобно нещо. На станцията съобщават за преминаване на влак, който няма да спре и мотрисата минава със загасени светлини в салона и с по двама-трима души във всеки вагон.