Author Topic: График на движение на метрото  (Read 291655 times)

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Re: График на движение на метрото
« Reply #960 on: 04.04.2018, 14:05:20 »
Всъщност, аз съм забелязал, че часовниците по станциите са 2-3 минути напред. Телефонът ми се сверява автоматично и съм го засичал с БАН, точен е, я техните винаги са напред. Затова и тръгват по-рано, де факто по техния часовник е на време. Не знам, дали е нарочно с някакъв замисъл или от небрежност.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #961 on: 04.04.2018, 17:27:29 »
Небрежност, разбира се. Има станции, на които са точни, а и периодично ги сверяват, но явно сами избързват малко по малко. А за часовниците в самите влакове да не говорим - вечният рекорд, който съм виждал е 6 минути напред. Доколкото ми е известно няма мусати /или сходно/ в метрото, така че това обяснява, защо има случаи да минават по-рано.

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #962 on: 05.04.2018, 14:45:50 »
Няма как и да имат под земята!Движението става по хартиено разсписание.

Offline Lepos_Grim

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #963 on: 28.04.2018, 16:14:08 »
Аз също съм забелязал, че влаковете тръгват от МС Витоша 2 минути преди разписание и съответно надолу също минават с две минути аванс.
Това е така, защото в час пик влаковете трупат закъснения от Витоша до Обеля и се дължи на относително големия интервал между влаковете. Евентуално ако влаковете са по-начесто (6-7 минути) няма да трупат толкова закъснения.
Не знам дали сте забелязали, но влаковете Обеля-Витоша не са толкова редовни колкото тези Витоша-Обеля (разлика от около 2-3мин.)
Мисля, че промени в графика ще настъпят най-късно при откриването на МД3. Надявам се да съм прав, защото преди отварянето на новата метростанция Витоша пътникопотопът беше много по-малък отколкото сега. :(

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #964 on: 06.07.2018, 07:41:46 »
Не знам дали чак сега го забелязвам или винаги си е било така, но в сутрешните часове на Младост 1 влаковете не се редуват, а идват 2 поредни до Летището и един до Бизнес парка.
Винаги съм си мислил, че се редуват през влак...
« Last Edit: 06.07.2018, 07:43:42 by bonbon »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #965 on: 06.07.2018, 12:12:18 »
Майка ми го беше забелязала това още преди 6-7 месеца. Мисля, че се получава така заради курсовете на някои влакове от Витоша до БПС, както и заради включването на влаковете от депото до Летище София.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #966 on: 10.07.2018, 13:42:28 »
към БП 7:06, 7:18, 7:30
към ЛС 7:09, 7:16, 7:22, 7:28

Причината е, че в обратната посока се прави синхрон към центъра, а отсечката към ЛС е по-дълга и трябва от по-рано да се направи по-кратък интервалът.

Offline Lepos_Grim

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #967 on: 13.10.2018, 09:22:41 »
Безобразие. Вчера влакът, които трябваше да дойде в 19:09 на Сердика 2 дойде с цели з минути по-рано. А друг път дойде толкова рано, че после поне 20 минути нямаше влак. :help: Слава богу, че не се случва толкова често, ама е изключително неприятно да се разминават така разписанията.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #968 on: 13.10.2018, 09:31:38 »
Безобразие. Вчера влакът, които трябваше да дойде в 19:09 на Сердика 2 дойде с цели з минути по-рано. А друг път дойде толкова рано, че после поне 20 минути нямаше влак. :help: Слава богу, че не се случва толкова често, ама е изключително неприятно да се разминават така разписанията.

Не влаковете пристигат по-рано, ами разписанието в сайта на ЦГМ е грешно (ако го гледаш там).
Моите наблюдения са, че има разлика с 3-4 минути - по М2 идват по-рано от разписанието, а по М1 - закъсняват.
Опитвах се няколко пъти да правя маршрут с прекачване, гледайки разписанията, но на практика това не е възможно без чакане на 15+ минути автобус след слизане от метрото например. Затова мога да твърдя, че разписанието на метрото е въведено грешно в сайта.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #969 on: 13.10.2018, 21:10:17 »
Или пък може да нямат персонал и за това да се получават по-големи интервали от посочените. Неведнъж ми се е случвало при обявен един интервал в пиков час на таблата в някоя станция да чакам и да покаже на таймера с няколко минути повече. Редовно се случва на станция Искърско шосе.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #970 on: 13.10.2018, 22:45:06 »
Ако липсваше цял влак щеше да чакаш 2 пъти повече, не с минута-две. Специално таблата от Дружба до Летището очевидно не могат да смятат - като пише 10 мин например - идва след 7 8 винаги, и на таблото просто се отброяват по-бързо. Засечи го с часовник и ще видиш.
« Last Edit: 13.10.2018, 22:46:42 by wiNt »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #971 on: 14.10.2018, 08:38:48 »
На Люлин пък в посока летището дава точно време, а в посока Бизнес парк идва винаги, когато остават две минути на таблото.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #972 on: 14.10.2018, 19:44:21 »
Часовниците във влаковете и тези във станциите не показват едно и също време. Оттам идва и разминаването спрямо разписанието.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #973 on: 15.10.2018, 21:34:31 »
А според мен цялото разминаване в разписанието е само и единствено в това, че имат толкова много време, че ако не се влачат между станциите винаги ще са с аванс. Дори в час пик, когато се бавят повече по станциите, пак се кара общо взето с около 40-50 км/ч. Нашето метро е едно от най-бавните, на които някога съм се качвал изобщо.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #974 on: 15.10.2018, 21:45:07 »
Разписанието е разтеглено - да, на има участъци по които не може да се кара бързо.
Въпроса е, че според умните глави изготвящи разписанията и хората в Метрополитен не си помагат помежду си.
Ако се кара сравнително бързо, на последната станция ще е с поне 10 минути аванс....
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #975 on: 04.07.2022, 21:25:36 »
В момента Метрополитен е задължен да дава данни в реално време за движение на влаковете, но не го прави, а Фандъкова и СОС вдигат ръце.
В тази връзка, случвало ми се е последният влак за деня да го има в публичното разписание на ЦГМ, но да не се движи и то не инцидентно.

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #976 on: 04.07.2022, 21:54:12 »
В момента Метрополитен е задължен да дава данни в реално време за движение на влаковете, но не го прави, а Фандъкова и СОС вдигат ръце.
В тази връзка, случвало ми се е последният влак за деня да го има в публичното разписание на ЦГМ, но да не се движи и то не инцидентно.

По-вероятно си го изпуснал. Няма как да е нямало влак.
Разписанието в сайта на ЦГМ е грешно сутрин и вечер особено в разклоненията. Влаковете минават 3-4 минути по-рано.
Това може би е породено от смяната на машинистите на МС Младост 1 например, защото влакът стои 2-3 минути.

Offline david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
« Reply #977 on: 04.07.2022, 21:59:06 »
По мои наблюдения сутрин винаги минават по - късно. На тръгването в 5:51 от СУ посока Сливница, влакът винаги идва 5:54, та дори и 5:55 някой път и после след Опълченска го счупят от гонене и е на 0 на Сливница.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #978 on: 04.07.2022, 22:01:18 »
Не съм го изпуснал, защото бях поне 7-8 мин по-рано. Последният в обратна посока мина точно навреме.

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #979 on: 04.07.2022, 22:42:59 »
Не съм го изпуснал, защото бях поне 7-8 мин по-рано. Последният в обратна посока мина точно навреме.

Потвърждавам. И на мен ми се е случвало да съм на перона 8 минути по-рано от публичното разписание, а влака така и да не дойде.