Author Topic: График на движение на метрото  (Read 291656 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: График на движение на метрото
« Reply #980 on: 04.07.2022, 23:54:25 »
Може да нямат персонал. И един като излезе отпуска например и няма кой да дойде. Навсякъде по фирмите е така, и с обезлюдяването и намаляване на населението в трудоспособна възраст ще става така навсякъде.

Иначе, сутринта на станцията, която е в близост до мен идват навреме като по разписанието в сайта им. От време на време го ползвам в 5-6 сутринта, обикновено винаги отивам поне 7-8 минути по-рано точно за да не подрани и си идва навреме, понякога +/- 2 минути от обявеното, но това е допустимо. Ако пристигне 3-4 минути по-рано обикновено изчакват, а и тогава почти винаги изниква някой тичаш, който примерного е проверил и идва в последния момент.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #981 on: 05.07.2022, 13:44:27 »
Може да нямат персонал. И един като излезе отпуска например и няма кой да дойде. Навсякъде по фирмите е така, и с обезлюдяването и намаляване на населението в трудоспособна възраст ще става така навсякъде.

Айде стига глупости! Последните курсове трябва да се изпълняват на 100% и не преди време ! Не е толкова трудно да си разпределиш наличния персонал да ги покрие. Много неприятна ситуация, в която съм изпадал лично и споделил тук, заради един нещастник решил да си се вози сам по маршрута.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #982 on: 05.07.2022, 14:03:27 »
В момента Метрополитен е задължен да дава данни в реално време за движение на влаковете, но не го прави, а Фандъкова и СОС вдигат ръце.
В тази връзка, случвало ми се е последният влак за деня да го има в публичното разписание на ЦГМ, но да не се движи и то не инцидентно.

Или е минал по-рано за да си приключат работното време по-рано. Нещата в Метрополитен са доста разпасани явно.

При такива случаи в Германия можеш си поръчаш такси и сметката трябва да я плати метрополитена, виновен за обявения но неизпълнен точно навреме последен курс.
« Last Edit: 05.07.2022, 14:09:16 by fafan »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #983 on: 05.07.2022, 14:30:35 »
Нормално е при последните курсове да е предвидено и времето за прибиране в гараж или депо за да не се получава извънреден труд. Не е уместно водачите да приключват работното време по-рано от необходимото.  :rolleyes:

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #984 on: 06.07.2022, 09:38:45 »
Възможно ли е на хартия да е минал влака, а на релса да не е?
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #985 on: 06.07.2022, 09:57:36 »
Когато мине последния влак, полицая обикновено затваря вратите на станцията.
Някои подлези също ги затварят - напр. Младост 1, вероятно защото има светофар отгоре.
  Няма как влакът да не е минал, а станцията да е била отворена и полицая нищо да не е казал.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #986 on: 06.07.2022, 10:29:34 »
Няма как влакът да не е минал, а станцията да е била отворена и полицая нищо да не е казал.
Вече написах, че бях 7-8 мин преди времето за последния влак и този в обратната посока мина точно навреме. Станцията беше отворена, защото все пак някакъв влак мина, но не в моята посока. Полицая не срещнах, но срещнах дежурната по станция, която каза, че няма такъв влак, т. е. по принцип го няма, докато в публичното разписание го има, както и този в обратната посока мина.
Очевидно влакът не просто не е минал, а не се движи изобщо, докато според ЦГМ трябва да го има. Не казвам, че Метрополитен на своя глава са го отменили, а че има разминаване между информацията от двете предприятия. Подозирам някаква идея за пестене на ток, но това не променя нещата... а аз се прибрах пеша.

Offline fizik

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #987 on: 06.07.2022, 10:57:42 »
... а аз се прибрах пеша.

... "Като не ти харесва метрото, хОди пеша, бе" ...
Може и да живея в Берлинско предградие, но ми пука за Софийския транспорт. Т.е. съм точно обратното на Фъндъчката - може и да живее в София, ама хич не и пука за Софийския транспорт

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #988 on: 06.07.2022, 12:17:58 »
Недоволните да се обърнат към компетентната институция tivan@armenianchurch-sofia.org arhiepiscopie@armeana.ro  :)

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #989 on: 06.07.2022, 12:36:49 »
По-скоро трябва да инвестират в българската промишленост (изберете българското) и да се опитат да разберат защо общинската администрация и подопечните й транспортни оператори не могат да предоставят качествена услуга и вкарват в заблуждение ползвателя на услугата. На първо време могат да започнат с въпросите към завършилия през 1979 година специалността „Тунели и метрополитен“ в Транспортния институт в Ленинград и носител на орден Стара планина I степен, който би трябвало да е пенсиониран преди години. Могат да го питат и защо софийското метро по начало се движи толкова бавно.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
« Reply #990 on: 06.07.2022, 12:48:08 »
Могат да го питат и защо софийското метро по начало се движи толкова бавно.
Крайно време е някой да се захване сериозно с този казус. С тия нови простори за по 1.5 млн на станция е по-резонно от всякога да се повдигне въпроса защо влака се движи с 30 между станциите. Наскоро бях във Виена - влаковете потеглят и се движат толкова бързо, че ако не си се хванал хубаво, директно си на пода. Респективно разстоянията се изминават сигурно 2 пъти по-бързо, отколкото тук. Повечето тук вероятно си спомнят с каква скорост се движеше метрото преди 10+ години, и с каква се движи сега.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #991 on: 06.07.2022, 15:59:06 »
Крайно време е някой да се захване сериозно с този казус. С тия нови простори за по 1.5 млн на станция е по-резонно от всякога да се повдигне въпроса защо влака се движи с 30 между станциите. Наскоро бях във Виена - влаковете потеглят и се движат толкова бързо, че ако не си се хванал хубаво, директно си на пода. Респективно разстоянията се изминават сигурно 2 пъти по-бързо, отколкото тук. Повечето тук вероятно си спомнят с каква скорост се движеше метрото преди 10+ години, и с каква се движи сега.

Мисля че пестят ребордите на влаковете. Колкото повече бързи ускорявания и спирания на станциите има, толкова по-бързо се износват, затова се влачат преди станциите и спират още преди да са я достигнали. Във Виена машинистите натискат спирачката доста по-късно и ползват цялата дължина на станцията за спиране.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #992 on: 06.07.2022, 16:29:53 »
Ребордите се износват силно при движение в криви с малки радиуси, такива в метрото практически няма. Нормално влаковете спират електрически до 5-7 km/h и въздушната спирачка се използва само за пълно спиране.  :)

Offline snaker

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • DIEL TOURS
« Reply #993 on: 06.07.2022, 21:08:29 »
Мисля че пестят ребордите на влаковете. Колкото повече бързи ускорявания и спирания на станциите има, толкова по-бързо се износват, затова се влачат преди станциите и спират още преди да са я достигнали. Във Виена машинистите натискат спирачката доста по-късно и ползват цялата дължина на станцията за спиране.

Tова звучи безумно, ако е истина. Факт е, че е супер изнервящо влаченето на метрото и много хора предпочитат да си ползват колите, а сега с новите превозни документи или по-скоро премахването на 10-те пътувания и картата за метрото, вероятно броят им ще се увеличи.

Offline david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
« Reply #994 on: 06.07.2022, 21:19:25 »
Нека не пропускаме факта, че за бързото придвижване с метрото, може би най - важната част са маршрутът и проектирането. М3 с тези остри криви, безброй на брой, не мисля че може да се движи кой знае колко по - бързо. Линията към летището също заобикаля безумно много. Например от Орлов мост е почти 2 пъти по - бързо да стигнеш до Дружба с автобус, отколкото с метро. Единствената смислена и силна като проект и замисъл отсечка е СУ - Обеля. Всичко друго е пародия.

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #995 on: 06.07.2022, 23:23:14 »
Ами каквото и да си говорим, СУ-Обеля е проектирано едно време с главата, а всички следващи участъци - с дирника. И се получи трамвай на цената на метро плюс огромни комисионни за когото трябва.
По рейс и по жена не се тича!

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #996 on: 07.07.2022, 08:52:13 »
За ЦУМ-СУ имаше само нещо като идеен проект, японците и МГУ си я проектираха. Тогава доста хора се научиха как се правят тунели в България.
The Grand Tour

Online IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #997 on: 07.07.2022, 09:37:40 »
По тоя повод навремето, когато си правех дипломната работа, ходих да събирам информация при една госпожа от Метрополитен - Ганка Йосифова. Оплака се, че строителството до СУ щяло много да се проточи, понеже нашите искали да е един двупътен тунел, но японците държали да бъдат два отделни.
По рейс и по жена не се тича!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #998 on: 07.07.2022, 10:35:54 »
По принцип за Сердика-СУ имаше идеи през 90те да копаят с открит котлован, като изградят на -2 метротрасето, а на -1  - булевард. С тогавашните темпове на строителство и постоянните кризи това щеше да означава затваряне на бул. Цар Освободител за около 10 години.
Иначе, ако бяха по-далновидни, можеше и при строителството на Цариградско през 70те да изградят част от инфраструктурата на метрото, и тогава надали щяха да го преместят под Драган Цанков... Все пак това решение се случи главно поради икономически причини.

Колкото до разписанията на метрото, според мен са си малко раздути, би могло да се кара доста по-стегнато и бързо, особено на станциите с преградите нищо не пречи да се бие спирачка в последния момент.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #999 on: 07.07.2022, 11:19:47 »
За щастие, тая глупост метрото да дублира голямото Цариградско шосе не се състоя.